Andrzejkowe szaleństwo nadchodzi
Czasem wystarczy tylko jeden wszechstronny dodatek, by przygotować dla siebie i gości kilka efektownych dań. Czosnek Chilli w oleju OLE! to przekąska, dzięki której na andrzejkowym stole zagoszczą kolorowe sałatki i wykwintne finger foody. Jej wyrazista kompozycja, łącząca aromatyczne ząbki czosnku z ostrym smakiem papryczki, wprowadza do menu pikantne, rozgrzewające nuty. To świetny dodatek do koreczków, chrupiących grzanek czy dipów, które idealnie wpisują się w klimat domowego przyjęcia.
Połącz Czosnek Chilli w Oleju OLE! z pieczonymi lub świeżymi warzywami, dodaj do mięsa lub ryby. Jego uniwersalność sprawia, że sprawdzi się zarówno w klasycznych, jak i nowoczesnych przekąskach, będąc gwarancją niezapomnianych kulinarnych doznań, które rozgrzeją nie tylko podniebienie, ale i cały wieczór.
Sięgnij po pełne smaku słoiczek OLE! i przygotuj andrzejkowe hity, które zachwycą twoich gości: · Grzanki z krewetkami https://wole-ole.pl/recipes/zapiekane-grzanki-z-krewetkami-i-czosnkiem-chilli-w-oleju-ole/ · Roladki z awokado i łososiem https://wole-ole.pl/recipes/roladki-z-awokado-lososia-i-czosnku-chilli/ · Łódeczki z tortilli z guacamole https://wole-ole.pl/recipes/karnawalowe-lodeczki-z-tortilli-z-guacamole-z-czosnkiem/
Po więcej imprezowych przekąsek zajrzyj na www.wole-ole.pl. Daj się zainspirować smakiem produktów OLE!
__________________________
Czosnek chilli w oleju OLE!
Pojemność: 212 ml Cena: ok. 12 zł

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tylko 7% Polaków wie, co oznacza pierwotna czystość wody
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Krzysztof Skórzyński: Dla mnie Wielkanoc ma wymiar symboliczny i duchowy. Podczas przygotowań w kuchni ja jestem od wykonywania poleceń córki
Gospodarz programu „Dzień Dobry TVN” lubi celebrować Wielkanoc w dużym, rodzinnym gronie. Z ekscytacją czeka więc na te świąteczne dni i zapowiada, że w tym czasie nie stroni również od obowiązków w kuchni. Co prawda szefują w niej panie, ale on dwoi się i troi, by pomóc jak najwięcej. Krzysztof Skórzyński zapewnia, że w menu oczywiście nie zabraknie „królowej” świątecznego stołu – tradycyjnej sałatki jarzynowej, a on będzie miał duży udział w jej przygotowaniu.
Medycyna
Polscy naukowcy rozwijają technologię hodowania bionicznej trzustki. Może ona rozwiązać problem cukrzycy insulinozależnej

Zespół polskich naukowców rozwija technologię hodowania bionicznej trzustki, którą będzie można wszczepiać pacjentom kwalifikowanym obecnie do przeszczepu od zmarłego dawcy. Taka procedura jest stosowana w najcięższych przypadkach cukrzycy typu 1, a niekiedy również w cukrzycy typu 2. Badacze, tworząc innowacyjną metodę leczenia dołożyli starań, by rozwiązać ryzyko najgroźniejszego powikłania, jakim jest odrzucenie wszczepianego narządu poprzez wykrzepianie. Do zbudowania narządu będą wykorzystywane komórki pacjenta, więc układ immunologiczny nie powinien odczytywać go jako obcy.
Prawo
400 gmin w Polsce nie ma na swoim terenie apteki i sytuacja co roku się pogarsza. Samorządowcy apelują o zmiany w prawie

W ciągu ostatnich kilku lat, od wejścia w życie przepisów Apteka dla Aptekarza, zamknięto ponad 2,2 tys. aptek w Polsce, a około 400 gmin nie posiada na swoim terenie apteki. Trzech na pięciu Polaków, aby kupić leki, musi się udać po nie do innej miejscowości. Sygnatariusze listu otwartego do minister zdrowia przygotowanego przez Koalicję „Na pomoc niesamodzielnym” apelują o zmianę priorytetów w legislacji dotyczącej rynku aptek. Wzywają też do podjęcia systemowych działań przeciwdziałających wykluczeniu zdrowotnemu ze względu na miejsce zamieszkania.