Komunikaty PR

Artystyczna kolacja z Ambasadorami Kontakt-Simon

2024-05-28  |  09:20
Biuro prasowe
Kontakt
Olga Kisiel-Konopka
OKK! PR

ul. Świętojesrska5/7
00-236 Warszawa
biuro|okkpr.pl| |biuro|okkpr.pl
882444811
www.okkpr.pl

Ciepły majowy wieczór, piękne okoliczności przyrody, wyborne jedzenie i doskonałe towarzystwo... Tak można opisać kolację z Ambasadorami marki Kontakt - Simon, która miała miejsce 14 maja w restauracji Qchnia Artystyczna w Warszawie.

Program Ambasador marki Kontakt - Simon powstał z myślą nie tylko o promocji marki, ale przede wszystkim w celu zapoznania Klientów z możliwościami jakie oferuje Kontakt - Simon. Zaprzyjaźnione pracownie projektowe będące Ambasadorami marki, są niejako pomostem pomiędzy marką a jej finalnym odbiorcą, pomagają lepiej zrozumieć kwestię wyboru osprzętu i jego funkcjonalności Klientowi. Są tłumaczami ukierunkowanego slangu branżowego, na język bardziej zrozumiały dla finalnego odbiorcy. Dużo prościej bowiem, zaufać, zrozumieć kogoś, kto jest ekspertem - jak projektant, ale potrafi opowiadać o zaletach produktu w sposób przystępny, a nie techniczny. Wśród Ambasadorów marki Kontakt- Simon są pracownie z całej Polski: Flow Interiors - Ewa Franiak i Tatewik Caturowa, STUDIO e. - Ewa Lompart, ARTchitektura - Samanta Michalewicz, Moie Studio - Ada Kopczyńska-Wójtowicz, Grupa NONO - Karolina Szyszka, MyMOLO - Patrycja Dąbek, WZ Studio - Ada Skwira i Małgorzata Liebhart, Archistan Interiors - Małgorzata Stan-Zieliński, Royal design - Joanna Kowalska oraz Art Design Studio - Agnieszka Lesiuk.

Bądźmy w kontakcie

Budowanie relacji ważne jest na każdym etapie dlatego marka Kontakt -Simon organizuje spotkania i wspólne wyjazdy Ambasadorów, by poznali się bliżej i mieli okazję wymieniać doświadczeniami. Tak też było i tym razem podczas wspólnej kolacji Ambasadorów marki, która miała miejsce w nietuzinkowych wnętrzach Qchni Artystycznej, restauracji Marty Gessler. Wieczór poprowadziła Olga Kisiel - Konopka  właścicielka agencji OKK PR.

Gościem specjalnym był  Jakub Szczęsny - architekt, artysta, autor książek o architekturze. Wśród zaproszonych gości znaleźli się redaktorzy znakomitych magazynów wnętrzarskich. Wieczór upłynął przybyłym na inspirujących rozmowach oraz wymianie doświadczeń  w niezwykle sympatycznej atmosferze.

Living Places

Korzystając z okazji Marcin Oleszczuk  - Szef Biura Obsługi Projektów w Kontakt -  Simon zaprosił architektów i projektantów biorących udział w kolacji do udziału w konkursie Living Places. Konkurs Living Places –Simon Architecture Prize, to inicjatywa firmy Simon rozwijana przez Fundację Mies van der Rohe.

To właśnie za sprawą Simon Spain ta nagroda zawędrowała również na terytorium Polski. Założeniami konkursu jest promowanie nietuzinkowych obiektów użyteczności publicznej oraz mieszkaniowych i nie chodzi tu o wykorzystanie produktów Kontakt-Simon, ale o promocję dobrej i funkcjonalnej architektury. Celem konkursu jest wyróżnienie projektów architektonicznych obejmujących wnętrza, przestrzeń publiczną i architekturę zieleni. Wśród Jury poprzedniej edycji konkursu znalazła się postać Marcina Szczeliny – krytyka architektury i redaktora naczelnego wydawnictwa Archisnob. Wzięło w niej udział aż 13-stu uczestników z naszego kraju. Mamy nadzieję, że ta liczba będzie się powiększać z każdą kolejną edycją.

Szczegóły konkursu znajdują się na stronie https://www.simonprize.org/current-edition/

Fot. MUFKA FOTOGRAFIA Dagmara Maroszek-Bździuch

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: OKK! PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Dom Konkurs Simon Living Places pod auspicjami Fundacji Miesa van der Rohe Biuro prasowe
2024-07-23 | 13:00

Konkurs Simon Living Places pod auspicjami Fundacji Miesa van der Rohe

Firma Simon, we współpracy z Fundacją im. Miesa van der Rohe, ogłosiła kolejną edycję znanego na całym świecie konkursu architektonicznego Simon Living Places. Konkurs, ustanowiony
Dom Megaporcja inspiracji z katalogiem Galerii Wnętrz DOMAR
2024-07-23 | 09:00

Megaporcja inspiracji z katalogiem Galerii Wnętrz DOMAR

Planowanie przestrzeni w naszym mieszkaniu to proces, wymagający zarówno wiedzy na temat aktualnych trendów, jak i sporej dawki inspiracji. Z kolei poświęcenie wielu godzin na
Dom Wakacyjny kącik do pracy
2024-07-22 | 15:45

Wakacyjny kącik do pracy

Wpadające w błekit tonacje, piaskowe odcienie i ciepłe off-whity przywodzą na myśl spokojny odpoczynek nad wodą. Z tego względu w domowych wnętrzach z łatwością potrafią wykreować

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Podatki od żywności wysokoprzetworzonej mogą pomóc walczyć z otyłością. Wpływy z nich można przeznaczyć na dopłaty do zdrowego jedzenia

Nie tylko napoje słodzone, jak ma to miejsce w Polsce, ale i cała niezdrowa żywność powinna być objęta dodatkowym opodatkowaniem – przekonują badacze z Centrum Ekonomiki Zdrowia i Polityki Innowacji w Imperial College Business School, którzy przyjrzeli się wynikom badań w tym zakresie z całego świata. Pieniądze z podatku od żywności wysokoprzetworzonej, z dużą zawartością soli czy cukru, powinny ich zdaniem zostać spożytkowane na dopłaty do zdrowego jedzenia. Okazuje się, że zwłaszcza w krajach o niskich i średnich dochodach to czynnik ekonomiczny decyduje o wyborze niezdrowego jedzenia, które jest mocno reklamowane i często tańsze.

Gwiazdy

Aleksandra Popławska: Pomysł na trenowanie boksu zrodził się u mnie z fascynacji Sashą Sidorenko. Dyscyplina ta wymaga skupienia, a właśnie tego mi na co dzień brakuje

Aktorka zaznacza, że trenuje boks, bo pozwala jej nauczyć się trzeźwo myśleć, analizować i szybko podejmować decyzje. Z uprawiania tej dyscypliny czerpie sporą przyjemność, zwłaszcza że robi to pod okiem mistrzyni – Sashy Sidorenko. Aleksandra Popławska podkreśla, że dla niej nie tyle liczy się zwycięstwo na ringu, ile taktyka gry, jaką przyjmuje się wobec przeciwnika.