Komunikaty PR

Bezproblemowe gotowanie na gazie

2024-04-22  |  12:00
Biuro prasowe
Kontakt

Hanna Gehrke - Gut
GutPR Hanna Gehrke - Gut

ul. Ludwika Rydygiera 14/14
50-249 Wrocław
gutpr|gutpr.pl| |gutpr|gutpr.pl
512078181
gutpr.pl

Gotowanie to sztuka, która wykracza poza samą konieczność przygotowywania posiłków. To nie tylko proces łączenia składników w potrawy, ale również wyraz kreatywności, pasji i zaangażowania. Dla niektórych to codzienna rutyna, dla innych zaś prawdziwa przyjemność, pełna inspiracji i satysfakcji. Co sprawia, że gotowanie staje się ulubioną czynnością? A co można uczynić, by – w innym przypadku – przygotowywanie posiłków było jak najmniej kłopotliwe? Z odpowiedzią na oba pytania przychodzi nowoczesna technologia i wyjątkowe, opatentowane sposoby, które sprawiają, że gotowanie jest bezproblemowe!

Przygotowanie posiłków może być dla nas więcej niż tylko sposobem na zaspokojenie głodu. To czas, który spędzamy sami ze sobą lub z bliskimi. To możliwość wyrażenia siebie poprzez smaki i aromaty. To także okazja do nauki i odkrywania nowych umiejętności. Jednakże, aby osiągnąć pełną satysfakcję z gotowania, musimy poznać sekrety, które sprawią, że proces ten stanie się dla nas przyjemnością.

Co sprawia, że gotowanie staje się czymś więcej niż tylko zadaniem do wykonania? Dlaczego dla niektórych jest to źródło radości, relaksu i spełnienia, podczas gdy inni traktują to jedynie jako konieczność?

Radość z gotowania = rozwój technologii

Wraz z postępem technologii, gotowanie stało się bardziej dostępne i fascynujące niż kiedykolwiek wcześniej. Opatentowane sposoby i innowacyjne rozwiązania technologiczne wprowadziły nowe możliwości do naszych kuchni, sprawiając, że proces przygotowywania posiłków stał się jeszcze bardziej efektywny i satysfakcjonujący.

- Innowacje kuchenne nie tylko ułatwiają nam pracę, ale także inspirują do eksperymentowania i tworzenia nowych smaków. Opatentowane urządzenia, takie jak wielofunkcyjne piece do gotowania sous-vide, ceramiczne noże o precyzyjnym ostrzu, blender kuchenny z technologią mikroprocesorową czy inteligentne garnki elektryczne z funkcją kontrolowania temperatury pozwalają nam na osiągnięcie idealnego stopnia dopieczenia czy gotowania, co przekłada się na wyjątkowy smak i konsystencję potraw – mówi Stanisław Szyling, ekspert marki DYNACOOK.

Rozwój technologiczny wpływający na bezproblemowość gotowania widać także w przypadku kuchni gazowych. Co ciekawe, jest to w Polsce najczęstsza opcja spotykana w domostwach – szacunki mówią o ponad 86% kuchni, w których to właśnie gaz jest podstawą gotowania. Z tego względu polska firma Dynaxo, producent gazowych płyt ceramicznych DYNACOOK, od lat prowadzi badania nad udoskonaleniem technologii „gaz pod szkłem”. Koncept gazowych płyt ceramicznych DYNACOOK jest nie tylko alternatywą dla zwykłych kuchenek, ale również daje szereg dodatkowych zalet, na które warto zwrócić uwagę.

Bezproblemowe gotowanie „pod szkłem”

Czym właściwie jest technologia „gaz pod szkłem”? Polega ona na umiejscowieniu pól grzewczych pod powierzchnią płyty ceramicznej, podobny zabieg jak w przypadku płyt elektrycznych, gdzie żarniku umieszczane wewnątrz urządzenia. Tym sposobem zyskujemy kuchenkę wyglądem przypominającą płyty indukcyjne, ale wciąż zasilaną ciepłem, które pochodzi z gazu. Brak otwartego płomienia, jak w przypadku zwykłych kuchenek płomienicowych, to gwarancja bezpieczeństwa. Nie ma tutaj mowy o przypadkowym jego podpaleniu gorącego oleju czy materiałów znajdujących się blisko kuchenki, zgaszeniu czy niekontrolowanym ulatnianiu się gazu – cały proces jest pod ścisłą kontrolą sterowników, a nawet gdyby doszło do nieoczekiwanej awarii, dostęp do gazu jest od razu zamykany przez elektrozawory.

- Bezpieczeństwo użytkowania płyty jest bezsprzeczne. Działa tutaj zaawansowana technologia, czyli dodatkowe systemy mikroprocesorowe, które czuwają nad poprawnym działaniem płyty. Brak otwartego ognia ma także dodatkową zaletę. Jeśli przypadkiem coś rozleje się nam na płytę, a cały system znajduje się pod ceramiką, to nie dojdzie do żadnych przypadkowych uszkodzeń – wyjaśnia ekspert DYNACOOK.

Brak otwartego ognia sprawia, że ciepło nakierowywane jest bezpośrednio na pole grzewcze na płycie, a co za tym idzie, nie musimy obawiać się jego strat. Ciepło na polu grzewczym przekazywane jest od razu do garnka, w którym gotujemy, to zaś powoduje, że wydajnie przygotujemy swoje potrawy. Takie działanie płyty pozwala na mniejsze zużycie gazu, a więc również na oszczędności dla naszego portfela. Sama płyta daje nam również wyjątkowo szerokie spektrum działania, jeśli chodzi o dobór temperatury i mocy grzania. Płyty gazowe, takie jak DYNACOOK, posiadają najszersze na rynku spektrum mocy grzania - dając użytkownikom aż 18 stopni mocy, co pozwala na precyzyjne dopasowanie go do gotowanych przez nas dań.

- Ceramiczna płyta to również wielka zaleta, jeśli chodzi o czystość w kuchni. W przypadku klasycznych kuchenek, usuwanie brudu, szczególnie między wystającymi rusztami, potrafi być kłopotliwe i uciążliwe. Gładka powierzchnia płyty ceramicznej jest łatwa w czyszczeniu i zachowaniu jej w odpowiednim stanie. Na zimnej płycie wystarczy wykorzystać skrobak, by pozbyć się zabrudzenia. Później przyda nam się ściereczka i typowe mleczko do czyszczenia, które delikatnie usunie ewentualne resztki zanieczyszczeń. Dodatkowo taka wyczyszczona płyta dzięki gładkiej ceramicznej powierzchni doda elegancji i stylu w każdej kuchni   – dodaje Stanisław Szyling z DYNACOOK.

Radość z gotowania jest nie tylko efektem pasji i zaangażowania, ale także rezultatem rozwiązań technologicznych rozwijanych od 2005 roku. Sprawiają one, że proces przygotowywania posiłków staje się bezproblemowy i satysfakcjonujący. Współczesne płyty gazowe w technologii "gaz pod szkłem" DYNACOOK, nie tylko ułatwiają pracę, ale również inspirują do eksperymentowania z nowymi smakami i potrawami. Dzięki opatentowanym sposobom oraz nowoczesnym urządzeniom kuchennym, gotowanie staje się nie tylko codzienną rutyną, lecz także prawdziwą przyjemnością, pełną możliwości twórczych i smakowych.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: GutPR Hanna Gehrke - Gut
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Dom Światło dzienne – naturalny energetyk, który zmieni Twoje życie Biuro prasowe
2025-02-20 | 17:00

Światło dzienne – naturalny energetyk, który zmieni Twoje życie

Wyobraź sobie, że każdego ranka budzisz się wypoczęty i pełen energii. Co więcej, aby to osiągnąć nie potrzebujesz kolejnej kawy. Wystarczy naturalny, dostępny
Dom Łóżka kontynentalne - przegląd najpopularniejszych modeli
2025-02-04 | 15:00

Łóżka kontynentalne - przegląd najpopularniejszych modeli

Pod lupę bierzemy łóżka kontynentalne, które najczęściej zamawiają ludzie w naszym regionie, a także w całym kraju. Przyglądamy się im z uwagą. Wymieniamy
Dom Proste przyjemności na zimowe wieczory
2024-12-30 | 15:40

Proste przyjemności na zimowe wieczory

Zima to idealna pora na spędzanie długich wieczorów w domu w „przytulny” sposób. Wygodne ubranie, pyszny rozgrzewający napój, nieskomplikowana rozrywka - to

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Seriale

Sport

Coraz lepsze perspektywy dla branży fitness. Sieć Xtreme Fitness Gyms zapowiada rozwój również poza Polską

Ponad połowa Polaków deklaruje aktywność fizyczną co najmniej raz w tygodniu. Jak wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie BIG InfoMonitor, w 2025 roku 14 proc. osób planuje zwiększyć wydatki na siłownię, dietę oraz wizyty u specjalistów. W odpowiedzi na rosnące zainteresowanie sieci fitness dynamicznie rozwijają swoją działalność i dostosowują liczbę placówek do popytu. Xtreme Fitness Gyms zamierza do 2027 roku uruchomić 227 lokalizacji, w tym roku ma też powstać około 10 placówek Xtreme KiDS przeznaczonych dla dzieci. W planach jest również ekspansja zagraniczna.

Konsument

Klienci oczekują od salonów optycznych nie tylko profesjonalnych badań wzroku. Ważne jest także doradztwo w doborze oprawek

Coraz więcej osób w Polsce zmaga się z wadami wzroku. Świadczy o tym także rosnąca z roku na rok liczba skierowań do optometrystów, którzy profesjonalnie dobierają okulary lub soczewki korekcyjne. Klienci oczekują od salonów optycznych właściwej opieki konsumenckiej, kompetencji oraz indywidualnego potraktowania. Dlatego, aby wyróżnić się na rynku optycznym, sieć salonów optycznych OKKO, których właścicielem jest Medicover, stawia na połączenie kompleksowej opieki optometrycznej z doradztwem stylistów.