Biało-czarny kontrast, który nigdy nie wyjdzie z mody
Biała kuchnia to jeden z najpopularniejszych trendów w aranżacji tego pomieszczenia. Biel jest ponadczasowa. Optycznie powiększa przestrzeń oraz możemy dowolnie zmieniać dodatki, które wpłyną na charakter całego pomieszczenia. Dlatego tak istotny jest wybór sprzętu AGD, np. płyty kuchennej czy okapu. Odznaczająca się czarna kuchenka czy okap mogą okazać się główną gwiazdą w kuchni i sprawić, że całe pomieszczenie nabierze stylu, a już na pewno – wpisze się w obecne trendy.
Ponadczasowa moda
Jeśli chcesz, aby Twoja kuchnia była modna i stylowa - postaw na biel! To ponadczasowy klasyk, który pozwala na prawdziwy upust kreatywności. Dzięki białym meblom w kuchni jesteśmy w stanie zabawić się nieco bardziej z dodatkami i sprzętem AGD. „W kuchni w palecie barw warto zdecydować się na kontrast pomiędzy bielą mebli, a czernią np. kuchenki elektrycznej czy okapu. Takie zestawienie bardzo dobrze sprawdza się w nowoczesnych aranżacjach kuchennych. Dzięki takiemu zestawieniu np. okap może stać się główną gwiazdą we wnętrzu – przykuwać wzrok i budzić zachwyt.” Podkreśla Michał Kołakowski – przedstawiciel handlowy AKPO. Równie popularne są obecnie oldschoolowe lodówki, mikrofalówki czy zlew, który razem może nadać zupełnie innego tonu całemu pomieszczeniu. „Podobnie jest z czarnymi kuchenkami czy płytami indukcyjnymi. Nawet takim jednym elementem można całkowicie odczarować energię, która panuje w kuchni.”- podkreśla Kołakowski.
Czarna płyta ceramiczna lub indukcyjna – przepis na stylową kuchnię
Tu z pomocą przychodzi AKPO, które w swojej ofercie, oprócz wielu modeli czarnych okapów, posiada również płyty indukcyjne oraz ceramiczne. To, co zdecydowanie różni te dwa rodzaje, to sposób działania. Nie zmienia to jednak faktu, że obydwie wyglądają niemalże identycznie – są płaskie, gładkie, mają podobną wielkość oraz…najczęściej są czarne! Nie ma zatem żadnego problemu, aby wybrać pożądany model i odczarować swoją kuchnię, nadając jej modnego i stylowego charakteru. Rozwiązanie to świetnie harmonizuje się zarówno z ciemnym- czarnym blatem, a także na zasadzie kontrastu- z jasnym. Dzięki temu idealnie sprawdzi się praktycznie w każdym pomieszczeniu.
Kolor biały do małych kuchni to najlepsze rozwiązanie. Dodaje im przestrzeni i optycznie je powiększa- szczególnie to istotne w przypadku niewielkich powierzchni.
Geberit weźmie udział w 14. PLGBC Green Building Summit
Zamieszkać ze sztuką. Dwupoziomowe mieszkanie po gruntownym remoncie
Neurodesign a jesienne wnętrza - przestrzenie sprzyjające dobremu samopoczuciu
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Media
Ada Fijał: Młode pokolenie jest niezwykle obeznane z modą. Kiedyś my uczyliśmy uczestników naszych programów, co mają robić, a teraz często to my uczymy się od nich
Aktorka i jurorka programu „Shopping Queens. Królowe zakupów” zauważa, że w ciągu dekady nie tylko zmienił się ten format telewizyjny, ale także podejście do mody. Trendy dyktują bowiem teraz nie tyle znani projektanci, ile ulica i zwykli ludzie. Na jej szczególne uznanie zasługuje młode pokolenie, które wykazuje się ogromną kreatywnością i wręcz nie sposób przejść obojętnie obok ich wyszukanych stylizacji.
Muzyka
Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci
Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.
Edukacja
MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety
Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.