Blue Chai Latte jednym z głównych bohaterów jesiennego menu Tchibo
Tchibo otwiera nowy sezon w iście kolorowym stylu. W menu kawiarni Tchibo właśnie pojawił się napój Blue Chai Latte. Nowość charakteryzuje nietuzinkowy smak, unikatowy niebieski kolor oraz dobroczynne właściwości, dzięki obecności spiruliny w składzie. Wprowadzenie sezonowej pozycji do menu wspiera kampania marketingowa w lokalach oraz mediach społecznościowych marki.
Ten wyjątkowy napój jest dostępny od 1 października we wszystkich sklepach Tchibo z przestrzenią kawiarnianą. – To szczególny rok wdrażania „kawocentrycznej strategii w naszych lokalach”; kawiarnie stają się kluczowym punktem w sklepach własnych, stąd regularnie pojawiające się w ofercie nowości. Blue Chai Latte to kolejny przykład napoju opracowanego przez międzynarodowy zespół specjalistów z Tchibo, który będzie serwowany w wielu krajach, nie tylko w Polsce. Odpowiadamy na rynkowe trendy, zgodnie z którymi konsumenci sięgają po rozwiązania typu „superfoods” – mówi Joanna Chodakiewicz, Brand Manager Coffee Bar.
Bogactwo składników
Nowy produkt w ofercie Tchibo wyróżnia unikalna receptura, której głównym składnikiem jest mieszanka Blue Chai Latte. Znajdują się w niej m.in. zielona herbata matcha, kardamon, imbir, ziele angielskie, goździki oraz właśnie niebieskie algi spiruliny, słynącej z prozdrowotnych właściwości. Jest ona źródłem wielu witamin (w tym witaminy C czy B kompleks) i minerałów (np. magnezu), pomagających w detoksykacji organizmu. Wspiera układ odpornościowy, ma także właściwości przeciwzapalne[1].
Wyczuwalna w Blue Chai Latte nuta słodyczy to natomiast zasługa cukrów: trzcinowego
i z kwiatów kokosa. Aby uzyskać kremową konsystencję, do napoju dodaje się mleko oraz piankę mleczną. Konsumenci mają możliwość zamówienia Blue Chai Latte także na napoju roślinnym.
Kolejny powód, by wstąpić do Tchibo
Blue Chai Latte to nie tylko gratka dla amatorów oryginalnych smaków i aromatów. Ta unikatowa pozycja w jesiennym menu Tchibo świetnie sprawdzi się podczas chwil spędzonych z najbliższymi, a także relaksu w pojedynkę, np. przy ulubionej książce. Będzie pasować zarówno do dostępnych w regularnej ofercie wytrawnych kanapek, jak i słodkich ciast.
Wejściu Blue Chai Latte, dostępnej w cenie 21,99 zł lub 19,99 zł z TchiboCard, na rynek towarzyszy kampania pod hasłem „bo lubię czerpać moc z superfoods”, realizowana w sklepach własnych Tchibo. Prowadzone są także działania w mediach społecznościowych, za które odpowiada agencja GoldenSubmarine. Oprócz komunikacji w mediach własnych Tchibo zaplanowano współpracę z influencerami, którzy w ramach trwającego w październiku w Tchibo Festiwalu Smaku i Stylu będą testować napój.
Smaki i atrakcje w najlepszym stylu
To mające miejsce od 2 do 29 października wydarzenie to przede wszystkim moc przyjemności i promocji dla klientów sklepów. W wybranych lokalizacjach na gości czekają m.in. bezpłatne konsultacje ze stylistkami, eventy baristyczne, czy degustacje napojów kawowych. Goście odwiedzający lokalizacje Tchibo będą mieli możliwość skorzystania z atrakcyjnych rabatów na akcesoria kawowe, ale i na artykuły non-food. Co więcej, po skorzystaniu z porady stylistki w promocyjnej cenie będzie można zakupić pasujący i modny outfit.
[1] Informacja własna na bazie ogólnodostępnych źródeł.
Jesienna kampania marki Profi: „To jest ten smak!”
Pizza Hut wprowadza cyfrowe rozwiązania dla miłośników pizzy w Polsce
PFHBiPM podsumowuje projekt
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Żywienie
Jan Błachowicz: Podczas wyprawy do Azji czasami byliśmy głodni. Próbowaliśmy jajka z płodem rozwiniętym w środku
Uczestnicy „Azja Express” przyznają, że jeśli chodzi o kulinarną stronę wyprawy, to mają różne doznania i spostrzeżenia. Jedne smaki przypadły im do gustu, inne – w ogóle, a czasami nawet nie było kiedy się zatrzymać i zjeść coś konkretnego. Jan Błachowicz docenia, że mieszkańcy tamtych terenów dzielili się z nimi jedzeniem i częstowali ich, czym tylko mogli, bo za jednego dolara, podobnie jak w Polsce, można tam kupić jedynie drożdżówkę.
Konsument
Z roku na rok rośnie odsetek Polaków segregujących odpady. Nie zawsze jednak robią to prawidłowo [DEPESZA]
Już 97 proc. Polaków deklaruje, że segreguje odpady – wynika z badania SW Research na zlecenie Fundacji ProKarton. To o 5 pkt proc. więcej niż w 2023 roku. Rośnie również świadomość dotycząca recyklingu kartonów do płynnej żywności, a 58 proc. osób deklaruje, że prawidłowo wyrzuca je do żółtego pojemnika. Wciąż jednak pojawiają się wątpliwości co do tego, jak segregować poszczególne odpady do konkretnych pojemników. – Frakcje z poszczególnych pojemników są niekiedy zanieczyszczone innymi odpadami, co utrudnia proces sortowania i obniża jakość surowca do recyklingu – ocenia Łukasz Sosnowski, prezes Fundacji ProKarton.
Konsument
Polacy na bakier z higieną cyfrową. To przekłada się na zdrowie fizyczne i psychiczne, szczególnie młodych
Smartfony, monitory komputera, telewizory podłączone do sieci lub konsoli do gier mogą negatywnie wpływać na zdrowie zarówno fizyczne, jak i psychiczne – twierdzą lekarze. Dodatkowo nadużywanie elektronicznych gadżetów może niekorzystnie wpływać na nawyki żywieniowe. Między innymi z tego powodu coraz więcej mówi się o potrzebie higieny cyfrowej. Jej brak może prowadzić do poważnych konsekwencji.