Komunikaty PR

Blue Chai Latte jednym z głównych bohaterów jesiennego menu Tchibo

2024-10-02  |  12:00
Biuro prasowe

Tchibo otwiera nowy sezon w iście kolorowym stylu. W menu kawiarni Tchibo właśnie pojawił się napój Blue Chai Latte. Nowość charakteryzuje nietuzinkowy smak, unikatowy niebieski kolor oraz dobroczynne właściwości, dzięki obecności spiruliny w składzie. Wprowadzenie sezonowej pozycji do menu wspiera kampania marketingowa w lokalach oraz mediach społecznościowych marki.

Ten wyjątkowy napój jest dostępny od 1 października we wszystkich sklepach Tchibo z przestrzenią kawiarnianą. – To szczególny rok wdrażania „kawocentrycznej strategii w naszych lokalach”; kawiarnie stają się kluczowym punktem w sklepach własnych, stąd regularnie pojawiające się w ofercie nowości. Blue Chai Latte to kolejny przykład napoju opracowanego przez międzynarodowy zespół specjalistów z Tchibo, który będzie serwowany w wielu krajach, nie tylko w Polsce. Odpowiadamy na rynkowe trendy, zgodnie z którymi konsumenci sięgają po rozwiązania typu „superfoods” – mówi Joanna Chodakiewicz, Brand Manager Coffee Bar.

Bogactwo składników

Nowy produkt w ofercie Tchibo wyróżnia unikalna receptura, której głównym składnikiem jest mieszanka Blue Chai Latte. Znajdują się w niej m.in. zielona herbata matcha, kardamon, imbir, ziele angielskie, goździki oraz właśnie niebieskie algi spiruliny, słynącej z prozdrowotnych właściwości. Jest ona źródłem wielu witamin (w tym witaminy C czy B kompleks) i minerałów (np. magnezu), pomagających w detoksykacji organizmu. Wspiera układ odpornościowy, ma także właściwości przeciwzapalne[1].

Wyczuwalna w Blue Chai Latte nuta słodyczy to natomiast zasługa cukrów: trzcinowego
i z kwiatów kokosa. Aby uzyskać kremową konsystencję, do napoju dodaje się mleko oraz piankę mleczną. Konsumenci mają możliwość zamówienia Blue Chai Latte także na napoju roślinnym.

Kolejny powód, by wstąpić do Tchibo

Blue Chai Latte to nie tylko gratka dla amatorów oryginalnych smaków i aromatów. Ta unikatowa pozycja w jesiennym menu Tchibo świetnie sprawdzi się podczas chwil spędzonych z najbliższymi, a także relaksu w pojedynkę, np. przy ulubionej książce. Będzie pasować zarówno do dostępnych w regularnej ofercie wytrawnych kanapek, jak i słodkich ciast.

Wejściu Blue Chai Latte, dostępnej w cenie 21,99 zł lub 19,99 zł z TchiboCard, na rynek towarzyszy kampania pod hasłem „bo lubię czerpać moc z superfoods”, realizowana w sklepach własnych Tchibo. Prowadzone są także działania w mediach społecznościowych, za które odpowiada agencja GoldenSubmarine. Oprócz komunikacji w mediach własnych Tchibo zaplanowano współpracę z influencerami, którzy w ramach trwającego w październiku w Tchibo Festiwalu Smaku i Stylu będą testować napój.

Smaki i atrakcje w najlepszym stylu

To mające miejsce od 2 do 29 października wydarzenie to przede wszystkim moc przyjemności i promocji dla klientów sklepów. W wybranych lokalizacjach na gości czekają m.in. bezpłatne konsultacje ze stylistkami, eventy baristyczne, czy degustacje napojów kawowych. Goście odwiedzający lokalizacje Tchibo będą mieli możliwość skorzystania z atrakcyjnych rabatów na akcesoria kawowe, ale i na artykuły non-food. Co więcej, po skorzystaniu z porady stylistki w promocyjnej cenie będzie można zakupić pasujący i modny outfit.

 


[1] Informacja własna na bazie ogólnodostępnych źródeł.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Dorota Gardias: Moja piosenka nagrana z Bartasem Szymoniakiem odniosła ogromny sukces. Wiążę z nią pewne plany

Prezenterka pogody podkreśla, że ma w życiu kilka pasji, które szczególnie pielęgnuje. Jedną z nich jest śpiewanie. Nuci nie tylko pod prysznicem, ale swoje umiejętności wokalne prezentuje również na eventach, imprezach okolicznościowych i w programach rozrywkowych. Dorota Gardias nie kryje satysfakcji z tego, że kilka miesięcy temu mogła zaśpiewać w duecie z Bartasem Szymoniakiem, a utwór „Wszystko i nic” bardzo przypadł do gustu odbiorcom. Teraz marzy o tym, by móc wykonać go „na żywo” podczas festiwalu.

Media i PR

Reklama suplementów diety przez influencerów podlega pewnym ograniczeniom. Kontrolują to GIS i UOKiK

Rekomendacje influencerów mają znaczenie w wielu kategoriach zakupowych. Z raportu przygotowanego przez Wavemaker „Influencerzy pod lupą: etyka w social mediach” wynika, że 30 proc. internautów bierze je pod uwagę przy podejmowaniu decyzji zakupowych dotyczących leków i suplementów diety. Reklamy suplementów diety w Polsce podlegają pewnym ograniczeniom. Przykładowo nie można przypisywać im właściwości leczniczych, bo nie są to leki, ani też właściwości wspomagających, które nie są poparte badaniami. Te kwestie sprawdza GIS. UOKiK z kolei może skontrolować poprawne oznaczenie przekazu reklamowego w social mediach.

Moda

Qczaj: Kiedyś na każde wyjście musiałem kupić sobie coś nowego. Teraz już nie chcę kupować kolejnych garniturów, by potem wyrzucać je na śmietnik

Zdaniem trenera, by zadbać o środowisko naturalne i zmniejszyć ilość odpadów, trzeba chociażby zrezygnować z impulsywnych zakupów w sklepach z odzieżą i w modzie postawić na bardziej zrównoważone rozwiązania. Qczaj zachęca więc do zmiany nawyków i refleksji nad własnymi potrzebami. Najpierw bowiem powinniśmy ocenić, czy dany zakup naprawdę jest konieczny, czy może w szafie mamy już podobną rzecz, którą z powodzeniem można ponownie wykorzystać. On sam, na przekór nieprzychylnym komentarzom i krytyce internautów, kilka razy założył już ten sam garnitur i znów za jakiś czas zamierza się w nim pokazać.