Komunikaty PR

Body Chief zaprasza na warsztaty kulinarne z Magdą Gessler!

2023-02-23  |  16:27
Biuro prasowe

Marka Body Chief nie pierwszy raz wychodzi już przed szereg, prezentując innowacyjne pomysły i nowe kanały rozwoju. Tym razem lider cateringu dietetycznego otwiera drzwi do swojej nowo powstałej szkoły gotowania pod Poznaniem, w której odbywać się będą autorskie warsztaty kulinarne. Pierwszy cykl poprowadzi najlepsza polska restauratorka — Magda Gessler! 

Diety pudełkowe to dopiero początek

Body Chief od ponad ośmiu lat udowadnia, że odpowiednio zbilansowane posiłki mogą być nie tylko zdrowe, ale również wyróżniać się wachlarzem przyjemnych doznań smakowych. Filozofią marki jest hasło Body Chief. Not a diet. Lifestyle. Cel działalności BC zatem to nie tylko dostarczanie jedzenia w pudełkach, ale przede wszystkim przekazywanie pasji do zdrowego stylu życia i edukacja konsumentów w tym zakresie. Proponowane diety pudełkowe stają się więc naturalnym towarzyszem klientów, dopasowanym pod ich wymagania i potrzeby. Przedsiębiorstwo nie idzie też na ustępstwa w odniesieniu do rozwiązań ekologicznych, budując w ten sposób strategię zrównoważonego i transparentnego biznesu (marka ograniczyła jednostkowe zużycie plastiku do 90 proc.!). Spójna filozofia, a także konsekwencja w działaniu pozwoliła marce nie tylko ugruntować swoją pozycję na rynku, ale również zdobyć zaufanie klientów zarówno w Polsce, jak i za granicą.

Zaczynaliśmy od produkcji diet pudełkowych, teraz robimy o wiele więcej! Wsłuchujemy się w potrzeby naszych klientów, jednocześnie uważnie przyglądając się trendom społecznym. Chcemy docierać do coraz to większego grona odbiorców, poszerzając ofertę o różnorodne opcje. Wychodzimy też naprzeciw miłośnikom sztuki gotowania, oferując im kreatywną, kulinarną przestrzeń

- zaczyna Marcin Mazurek, prezes i twórca Body Chief.

Szkoła gotowania Body Chief

Wraz z otwarciem nowej siedziby pod Poznaniem, BC prezentuje autorską Szkołę Gotowania, w której mają odbywać się warsztaty kulinarne prowadzone przez doświadczonych kucharzy i uznanych blogerów kulinarnych.

Poprzez kulinaria łączymy ludzi o podobnych zainteresowaniach, którzy pragną rozwijać swoje talenty i pielęgnować wspólne wartości. Z ogromną przyjemnością  zaczynamy więc organizować kulinarne warsztaty. Podczas nich będziemy dzielić się naszą ekspertyzą, spędzać czas z naszymi klientami, doświadczając razem przyjemności ze wspólnego gotowania i jedzenia

— wyjaśnia Marcin Mazurek.

Podczas warsztatów uczestnicy spróbują nowych połączeń smakowych, nauczą się odpowiednio dobierać produkty oraz będą tworzyć jadalne dzieła sztuki, które później z powodzeniem będą mogli odwzorować na swoich talerzach w domu.

Kursy zostaną dopasowane do zainteresowań, preferencji oraz wieku zainteresowanych. Ich tematyka będzie bardzo różnorodna, np. kuchnia polska, hiszpańska, włoska czy gotowanie na specjalne okazje (Wielkanoc, majowe pikniki).  Planujemy też kuchnie wegańską. Uczestnicy poznają nowe smaki z różnych stron świata i będę gotować według sprawdzonych, autorskich przepisów. Stawiamy na naukę w inspirującej atmosferze, dzięki której zgłębianie tajników sztuki kulinarnej będzie niezwykle przyjemne

— komentuje Marcin Mazurek.

Z miłości do smaku — warsztaty z Magdą Gessler 

Gotowanie pod okiem Magdy Gessler to marzenie wielu miłośników dobrych smaków i kulinarnych doznań, dlatego Body Chief je spełnia. 

Znana i ceniona restauratorka już od lat związana jest z marką, a wspólne warsztaty są ich nowym obszarem współpracy. Pierwsze z nich odbyły się dla zwycięzców konkursu BC oraz dla przyjaciół marki. Pojawili się na nich m.in. Mateusz Gamrot, Kasia Dziurska, Emilian Gankowski, czy Sławka Szymiczek.

Kolejne będą dostępne dla szerszego grona osób, a zapisy na nie odbywać się będą na stronie marki. Uczestnicy warsztatów z królową polskiej kuchni mogą liczyć na wspólne przygotowywanie dania jej autorskiego przepisu, wsparcie na każdym etapie gotowania (w tym indywidualne porady) oraz wspólną degustację.

Z marką Body Chief łączy mnie przede wszystkim ogromna przyjemność tworzenia najsmaczniejszych potraw. Postanowiliśmy więc, że przekażemy naszą kulinarną pasję innym. Moje warsztaty dla Body Chief są istną ucztą smakową dla zmysłów. Przygotowane przez uczestników dania kusić będą zarówno smakiem, aromatem, jak i samą prezentacją. To będzie dla nich niezapomniana i niezwykle pyszna podróż, z której wyniosą niezbędną wiedzę merytoryczną, a także zdobędą nowe umiejętności i poczucie satysfakcji z wykonanych przez siebie potraw. Wspólnie z BC gwarantujemy świetną zabawę 

- komentuje restauratorka Magda Gessler.

Warsztaty kulinarne to dla nas kolejny, wspaniały rozdział, dlatego tym bardziej cieszę się, że ich pierwszy cykl rozpoczynamy właśnie z Magdą Gessler. Jej wiedza i pasja do dobrych smaków, a także niezwykła charyzma w zestawieniu z determinacją są naprawdę imponujące. Wierzymy, że nowa przestrzeń BC pozwoli rozwinąć skrzydła wielu osobom, marzącym o wejściu do świata pełnego nietuzinkowych, a nawet nieoczywistych połączeń smakowych oraz będzie czasem, który pozostanie już na zawsze w ich pamięci. Serdecznie zapraszam wszystkich pasjonatów gotowania do wspólnego poszerzania kulinarnych horyzontów. Pierwsze spotkanie odbędzie się już 12 marca 

— podsumowuje Marcin Mazurek.

Szczegóły dotyczące zapisów dostępne są na stronie www.bodychief.pl w Aktualnościach. Zapisy na warsztaty przyjmowane są pod e-mailem: warsztaty@bodychief.pl

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Styl życia „Czasami to by się przydała kąpiel w melisie” – kobiety o menopauzalnej złości Biuro prasowe
2024-08-07 | 12:00

„Czasami to by się przydała kąpiel w melisie” – kobiety o menopauzalnej złości

„Czasami to by się przydała kąpiel w melisie” – kobiety mówią o menopauzalnej złości   Złość menopauzalna to jeden z przejawów klimakterium, a
Styl życia 8 sierpnia obchodzimy Wielki Dzień Pszczół. Sprawdź, jak wspierać te pożyteczne
2024-08-07 | 11:15

8 sierpnia obchodzimy Wielki Dzień Pszczół. Sprawdź, jak wspierać te pożyteczne

Rośliny zapylane przez pszczoły stanowią aż ponad 78 proc. wszystkich gatunków występujących na Ziemi. Bez nich wiele codziennych produktów spożywczych, takich jak owoce i
Styl życia Jordanów: Słodkie markizy w rekordowej porcji
2024-08-07 | 07:30

Jordanów: Słodkie markizy w rekordowej porcji

Dni Ziemi Jordanowskiej będą w tym roku obchodzone w sposób szczególny! Ludowy Klub Sportowy Jordan Jordanów podejmie się próby ustanowienia Rekordu Polski

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Bogumiła Wander

Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Bogumiły Wander, jednej z najbardziej cenionych postaci polskiego świata medialnego. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Moda

Joanna Przetakiewicz: Klienci nie odchodzą od fast fashion i co roku rynek wielkich sieciówek bardzo rośnie. Niestety cierpi na tym nasza planeta

Najpierw pandemia, duża popularność zakupów w sieci i inwestowanie w drogie markowe ubrania oraz dodatki, by zdążyć spełnić swoje marzenia, a teraz powrót do galerii handlowych i korzystanie z taniej oferty sieciówek. Projektantka przyznaje, że w ostatnich latach w branży modowej sporo się dzieje. Niezmienne pozostaje jednak to, że produkcja ubrań w dużej mierze przyczynia się do degradacji środowiska. Joanna Przetakiewicz zachęca więc do tego, by zamiast kupować ubrania na jeden sezon, wybierać second handy, gdzie można znaleźć prawdziwe perełki, często za niewielkie pieniądze.

Konsument

Polki dość późno zaczynają myśleć o swojej niezależności finansowej na emeryturze. Nie mają konkretnie zdefiniowanych celów związanych z oszczędzaniem

Podejście Polaków do pieniędzy uwarunkowane jest zarówno realnymi dochodami i bieżącymi potrzebami, jak i psychologicznymi barierami, nieraz bardzo silnymi, których przełamanie wymaga opracowania precyzyjnego planu finansowego i jego konsekwentnej realizacji. Tymczasem większość osób odkłada oszczędzanie, a już zwłaszcza inwestowanie na bliżej nieokreśloną przyszłość. Tymczasem tylko ten drugi sposób daje szanse na wypracowanie kapitału, który pozwoli na zaspokojenie swoich potrzeb na emeryturze. W większym stopniu dotyczy to kobiet, które pracują krócej, mniej zarabiają, a więc odprowadzają niższe nominalnie składki, a żyją o kilka lat dłużej niż mężczyźni.

Nauka

Wysoka jakość snu w weekend pozytywnie wpływa na pracowników przez kolejny tydzień. Odsypianie „na zapas” utrudnia jednak powrót do obowiązków

Ludziom, którzy wysypiają się w weekend, łatwiej przestawić się na poniedziałkowy tryb pracy – wynika z badań niemieckich naukowców. Co więcej, są oni mniej zmęczeni podczas całego tygodnia roboczego. Inaczej jest z tymi, którzy w weekend odsypiają zaległości z poprzedniego tygodnia i śpią dużo dłużej – dla nich powrót do pracy jest trudniejszy, a kolejne dni bardziej wyczerpujące. Badanie niemieckich naukowców pomaga zrozumieć, jakie znaczenie dla naszej energii w trakcie tygodnia pracy ma płynne włączenie się z odpoczynku w rytm pracy oraz jak ważny jest w tym względzie jakościowy sen.