Codzienne gotowanie przyjemnością? Tak, to możliwe!
OKK! PR
ul. Świętojesrska5/7
00-236 Warszawa
biuro|okkpr.pl| |biuro|okkpr.pl
882444811
www.okkpr.pl
Funkcjonalność i dobra organizacja to podstawa sprawnego i szybkiego gotowania. Na pozór wszystko wydaje się tu proste i zrozumiałe – co jednak kryje się za tymi hasłami? Marka Peka – specjalista od funkcjonalnych akcesoriów meblowych, podpowiada jak sprawić, by codzienne gotowanie naprawdę sprawiało radość.
Funkcjonalność oznacza, że dany przedmiot, sprzęt czy mebel jest użyteczny i wygodny. Dobra organizacja to z kolei umiejętność, której można się nauczyć dowiadując się jak korzystać z wyposażenia w kuchni, aby gotować sprawnie i szybko. Przedstawiamy rozwiązania, które wyróżnia wysoka funkcjonalność, ułatwiająca dobrą organizację domowej kuchni.
Pojemny jak Tandem
Tandem to niekwestionowany król w kuchni. Pakowny jak magazyn, otwierany jak lodówka – pomieści wszelkie zapasy. Otworzysz go bez wysiłku – wystarczy jeden ruch i już masz w zasięgu ręki mąkę, cukier lub ryż. Idealnie współpracuje z lodówką, w której przechowujesz świeże produkty, wymagające niskiej temperatury. W Tandemie możesz zgromadzić wszystkie produkty suche o długim terminie przydatności, zamknięte w kartonikach, puszkach czy opakowaniach z tworzyw sztucznych. Dzięki temu, że Tandem jest tak obszerny i umożliwia przechowywanie zarówno wewnątrz szafki, jak i na jej drzwiach, wszystko się tu zmieści. Dodatkowe małe koszyki umożliwiają segregację produktów i pogrupowanie ich np. według częstotliwości używania.
Sprytny jak Snello
Snello to jakby przeciwieństwo ogromnego Tandemu. Jest mały, ale sprytny. Doskonale wykorzystuje wąską przestrzeń w szafce podblatowej. Dzięki niemu nawet w najwęższym i trudno dostępnym miejscu możesz stworzyć ergonomiczną szafkę o różnym przeznaczeniu. Już 15 cm wystarczy, aby zorganizować miejsce na przechowywanie buteleczek, przypraw czy konserw. Snello doskonale też sprawdzi się jako szafka na kuchenne detergenty.
LeMans do narożnika
Nie wiesz jak ergonomicznie zagospodarować kuchenny narożnik? Pomyśl o szafce LeMans. To system, który powstał właśnie z myślą o zagospodarowaniu trudno dostępnych miejsc w narożniku kuchni. O ile w Tandemie przechowasz zapasy produktów suchych, a w systemie Snello przyprawy – o tyle LeMans to najlepsze miejsce na garnki, patelnie i brytfanny. Dlaczego? Ponieważ jego półki są owalne, a każda z nich wyjeżdża z lekkością do przodu. Jednym ruchem ręki możesz wyciągnąć całą zawartość na zewnątrz i sięgnąć po dowolny garnek.
Segreguj modułowo
Skoro masz już Tandem, skąd zawsze łatwo wydostaniesz zapasy, w szafce podblatowej Snello przechowasz przyprawy, a pod ręką garnki w LeMans, to co z odpadkami, jakie zawsze powstają podczas gotowania? Peka ma sposób również na to. Kosze na odpady, jakie oferuje zapewniają łatwą segregację, która idzie w parze z ergonomią. Wbrew temu, co można byłoby myśleć, kosz na śmieci to element wyposażenia kuchni, najczęściej używany podczas gotowania. W ofercie Peki znajdziesz ergonomiczne pojemniki wstawiane do szuflad – ten sposób segregacji odpadów jest najpopularniejszy. Możesz też skorzystać z modułowego zestawu pojemników.
Porządek w szufladach na stałe
Przechowywanie sztućców i serwisów obiadowych w szufladach to ważny temat, który warto dobrze zaplanować. Wkłady do szuflad marki Peka znacznie upraszczają właściwe przechowywanie i szybkie
odnajdywanie odpowiednich sztućców. Natomiast przy przechowywaniu talerzy bardzo ważne jest zastosowanie mat antypoślizgowych, które zapobiegają przesuwaniu przedmiotów, a dodatkowo korzystnie wpływają na estetykę wnętrza szuflady. Maty antypoślizgowe mogą zostać docięte do odpowiedniego wymiaru, natomiast ich kolor może korespondować z wkładem.
Wygoda korzystania, walory funkcjonalne oraz estetyka zdecydowanie przemawiają na korzyść stosowania naszych szuflad w kuchniach. Seria Nova Pro Scala przykuwa wzrok minimalistycznym designem z perfekcyjnie prostymi liniami. Jednakże organizacja wnętrza szuflad, zwłaszcza tych dużych i głębokich to spore wyzwanie. Zachowanie porządku wymaga perfekcyjnej organizacji i konsekwencji. Z pomocą przychodzi system SPACEFLEXX, dzięki któremu utrzymasz w idealnym porządku nawet najbardziej kłopotliwe akcesoria kuchenne, czyli pudełka na żywność.
Funkcjonalne rozwiązania proponowane przez markę Peka plus dobra organizacja pracy z całą pewnością ułatwią codzienne gotowanie i sprawią, że stanie się ono przyjemnością. A przecież kuchnia jest często sercem domostwa, które gromadzi wszystkich mieszkańców nie tylko podczas wspólnych posiłków.
Zobacz, jak funkcjonalna może być kuchnia na co dzień: https://youtu.be/6-KRBRiYzkE
Więcej informacji na stronie:
https://peka.pl/jak-codzienne-gotowanie-moze-stac-sie-przyjemnosci
Fot. mat. prasowe Peka
Geberit weźmie udział w 14. PLGBC Green Building Summit
Zamieszkać ze sztuką. Dwupoziomowe mieszkanie po gruntownym remoncie
Neurodesign a jesienne wnętrza - przestrzenie sprzyjające dobremu samopoczuciu
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Media
Ada Fijał: Młode pokolenie jest niezwykle obeznane z modą. Kiedyś my uczyliśmy uczestników naszych programów, co mają robić, a teraz często to my uczymy się od nich
Aktorka i jurorka programu „Shopping Queens. Królowe zakupów” zauważa, że w ciągu dekady nie tylko zmienił się ten format telewizyjny, ale także podejście do mody. Trendy dyktują bowiem teraz nie tyle znani projektanci, ile ulica i zwykli ludzie. Na jej szczególne uznanie zasługuje młode pokolenie, które wykazuje się ogromną kreatywnością i wręcz nie sposób przejść obojętnie obok ich wyszukanych stylizacji.
Muzyka
Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci
Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.
Edukacja
MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety
Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.