Komunikaty PR

CookBook, czyli wirtualna książka kucharska od marki WINIARY

2023-02-22  |  11:30
Biuro prasowe

Często zastanawiasz się, gdzie był ten przepis, który ostatnio Cię zainteresował albo godzinami przeglądasz książki kucharskie, szukając pomysłu na obiad? Od teraz może się to zmienić – marka WINIARY wprowadza platformę CookBook, czyli wirtualną książkę kucharską.

CookBook – wszystko w jednym miejscu

Przepisy znalezione na portalach internetowych lub w formie video w social mediach, wycinki z gazet czy własne notatki ze wskazówkami od babci – źródeł inspiracji kulinarnych jest wiele, a wraz z rozwojem technologicznym jeszcze ich przybywa. Marka WINIARY wprowadza narzędzie, które pomoże wszystkim miłośnikom gotowania. CookBook pełni funkcję osobistej, wirtualnej książki kucharskiej – pozwala zapisać i przechowywać ulubione przepisy z dowolnego źródła i w różnej formie – na przykład zdjęć, linków czy nagrań audio. Działa jako aplikacja internetowa, jest darmowa i dostępna po prostej rejestracji.

Jak korzystać?

Każdy użytkownik może w pełni spersonalizować swojego CookBooka tworząc na swoim koncie kolekcje tematyczne. Dzięki temu, w szybki i prosty sposób w dowolnej chwili znajdzie swoje ulubione pomysły na obiad, ciasto lub sałatkę. Dodawanie przepisów jest bardzo łatwe – można to zrobić wklejając odpowiedni link do wybranej strony internetowej lub do inspiracji z mediów społecznościowych. Jest również opcja dodania własnej notatki albo zdjęcia wycinka z gazety, z ulubionej książki kucharskiej lub nagrania głosowego. To szczególnie przydatne, gdy babcia zdradza Wam rodzinną recepturę na potrawę, która jest utrwalona tylko w jej głowie. Na stronie www.winiary.pl do dyspozycji jest również szeroka baza niemal 6 tysięcy przepisów, które można dodać do swojej kolekcji jednym przyciskiem – „Dodaj do CookBook”. Równie proste jest udostępnianie wybranego przepisu lub całej kolekcji swoim bliskim np. na Facebooku, WhatsAppie lub mailowo.

- CookBook to narzędzie, którego wszyscy potrzebowali, a – w takiej formie – nie było ono dostępne na rynku. Mamy nadzieję, że jego użyteczność i funkcjonalność pomoże wielu miłośnikom gotowania w codziennym przygotowywaniu posiłków i poszukiwaniu nowych inspiracji. Użytkownicy CookBooka mają do nich dostęp w każdej chwili – w telefonie, który zawsze jest pod ręką. Dzięki temu gotowanie staje się znacznie łatwiejsze i jeszcze przyjemniejsze – mówi Szymon Ulkowski, Kierownik ds. e-Business i Komunikacji marki WINIARY.

Więcej informacji można znaleźć na stronie: https://www.winiary.pl/CookBook_Twoja_ksiazka_kulinarna/

Korzyści dla użytkowników serwisu

WINIARY CookBook to nie jedyne udogodnienie, do którego mają dostęp zarejestrowani użytkownicy serwisu www.winiary.pl. Znajdą tam również My Menu Plan, czyli narzędzie do planowania posiłków, przy pomocy którego na podstawie preferencji żywieniowych można stworzyć indywidualny jadłospis. My Menu IQ pozwoli poprawić jakość i stopień zbilansowania codziennych posiłków – system oceny wskaże, czy wybrana potrawa spełnia zalecenia żywieniowe i zaspokaja zapotrzebowanie organizmu na składniki odżywcze, takie jak białko, węglowodany i tłuszcze. Natomiast chatbot WINIAREK to codzienny pomocnik kulinarny, który po wskazaniu mu składników, które aktualnie mamy w domu podpowie dopasowane przepisy, co pozwoli ograniczyć marnowanie.

Więcej szczegółów:

https://www.winiary.pl/mymenuplan 

https://www.winiary.pl/mymenu-iq/   

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI? Biuro prasowe
2024-08-02 | 01:00

SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI?

Miesiąc temu, restauracja NUTA pod batutą Chefa Andrei Camastry powtórzyła swój sukces sprzed roku, utrzymując kulinarnego Oscara – gwiazdkę Michelin. Jest to gwarancja
Żywienie Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!
2024-07-30 | 15:35

Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!

Marzysz o podróży dookoła świata, smakując przy tym smaków różnorodnych kuchni? Dzięki produktom marki FRoSTA, z łatwością przygotujesz szybkie i smaczne dania
Żywienie Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!
2024-07-30 | 13:15

Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!

Rooibos, Yerba Mate i Matcha, czyli propozycje z linii Herbatki Świata Big-Active, są niczym bilet w najodleglejsze rejony globu. Najwyższej jakości składniki i starannie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Bogumiła Wander

Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Bogumiły Wander, jednej z najbardziej cenionych postaci polskiego świata medialnego. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Moda

Joanna Przetakiewicz: Klienci nie odchodzą od fast fashion i co roku rynek wielkich sieciówek bardzo rośnie. Niestety cierpi na tym nasza planeta

Najpierw pandemia, duża popularność zakupów w sieci i inwestowanie w drogie markowe ubrania oraz dodatki, by zdążyć spełnić swoje marzenia, a teraz powrót do galerii handlowych i korzystanie z taniej oferty sieciówek. Projektantka przyznaje, że w ostatnich latach w branży modowej sporo się dzieje. Niezmienne pozostaje jednak to, że produkcja ubrań w dużej mierze przyczynia się do degradacji środowiska. Joanna Przetakiewicz zachęca więc do tego, by zamiast kupować ubrania na jeden sezon, wybierać second handy, gdzie można znaleźć prawdziwe perełki, często za niewielkie pieniądze.

Konsument

Polki dość późno zaczynają myśleć o swojej niezależności finansowej na emeryturze. Nie mają konkretnie zdefiniowanych celów związanych z oszczędzaniem

Podejście Polaków do pieniędzy uwarunkowane jest zarówno realnymi dochodami i bieżącymi potrzebami, jak i psychologicznymi barierami, nieraz bardzo silnymi, których przełamanie wymaga opracowania precyzyjnego planu finansowego i jego konsekwentnej realizacji. Tymczasem większość osób odkłada oszczędzanie, a już zwłaszcza inwestowanie na bliżej nieokreśloną przyszłość. Tymczasem tylko ten drugi sposób daje szanse na wypracowanie kapitału, który pozwoli na zaspokojenie swoich potrzeb na emeryturze. W większym stopniu dotyczy to kobiet, które pracują krócej, mniej zarabiają, a więc odprowadzają niższe nominalnie składki, a żyją o kilka lat dłużej niż mężczyźni.

Nauka

Wysoka jakość snu w weekend pozytywnie wpływa na pracowników przez kolejny tydzień. Odsypianie „na zapas” utrudnia jednak powrót do obowiązków

Ludziom, którzy wysypiają się w weekend, łatwiej przestawić się na poniedziałkowy tryb pracy – wynika z badań niemieckich naukowców. Co więcej, są oni mniej zmęczeni podczas całego tygodnia roboczego. Inaczej jest z tymi, którzy w weekend odsypiają zaległości z poprzedniego tygodnia i śpią dużo dłużej – dla nich powrót do pracy jest trudniejszy, a kolejne dni bardziej wyczerpujące. Badanie niemieckich naukowców pomaga zrozumieć, jakie znaczenie dla naszej energii w trakcie tygodnia pracy ma płynne włączenie się z odpoczynku w rytm pracy oraz jak ważny jest w tym względzie jakościowy sen.