Komunikaty PR

Czas na lody! Sięgnij po kultowe marki firmy Colian

2024-06-21  |  11:10
Biuro prasowe

Polacy kojarzą lody z beztroską, słonecznymi dniami i poprawą nastroju. Każdy ma swój ulubiony rodzaj, który wywołuje uśmiech na twarzy i sprawia, że nawet gorsze dni stają się pełne optymizmu. Świderki, na patyku, w czekoladzie, z sosem śliwkowym, czy z bakaliami - w ofercie firmy Colian znajdziemy mnóstwo klasycznych smaków, które zadowolą małych i dużych lodożerców.

Cały świat kocha lody, a w niektórych krajach dostępne są w zaskakujących formach podania. W Iranie bardzo popularny jest mrożony makaron - deser składający się z cieniutkich nitek namoczonych w wodzie różanej i syropie. Ameryka Południowa może pochwalić się fasolą - rośliną, której owoce przypominają w smaku lody waniliowe. Najwięcej tego rodzaju przekąsek jedzą mieszkańcy Nowej Zelandii – przeciętnie spożywa się tam aż 28,4 litra na osobę rocznie!

W Polsce również uwielbiamy mrożone słodkości, które zaczynają cieszyć się szczególną popularnością wraz z początkiem letniego okresu. To doskonały czas na odkrywanie nowych, wakacyjnych smaków. W ofercie firmy Colian coś dla siebie znajdą zarówno miłośnicy klasyki, jak i fani ciekawych połączeń.

Słodkie przysmaki na ochłodę

Sięgnij po kultowe produkty w orzeźwiającej, mrożonej odsłonie. Marki, takie jak Oranżada Hellena, Grześki, Jeżyki i Śliwka Nałęczowska dostępne są na rynku w wersjach lodowych, doskonałych na upalne dni.

Lody Oranżada Hellena zachwycają pysznym, landrynkowym smakiem, który od razu przywołuje na myśl beztroskie czasy dzieciństwa. Znajdziemy ich aż trzy różne rodzaje: ze śmietanką w wersji na patyku, wyciskane w tubce oraz świderki.

Grześki w zmrożonej formie to połączenie oryginalnego, kakaowego wnętrza w czekoladzie deserowej Goplana i chrupkimi wafelkami. Dostępne są zarówno na patyku, jak i w kubku 500 ml dla większego apetytu.

Dla poszukiwaczy prawdziwych smakowych eksplozji idealne będą lodowe, ciasteczkowe Jeżyki w otoczce karmelowej z czekoladą mleczną Goplana i bakaliami. W ofercie znajdzie się także coś dla fanów bardziej wyrafinowanych słodyczy - lody Śliwka Nałęczowska w czekoladzie z sosem śliwkowym to produkt, którego trzeba spróbować.

Czekając na lato, warto umilić sobie czas i już teraz zaopatrzyć się w ulubione mrożone słodkości. Kuszące smaki od firmy Colian sprawią, że poczujemy się jakby wakacje nadeszły szybciej!

Produkty dostępne są w sprzedaży detalicznej w cenach:

  • Lody Świderki Oranżada Hellena 2,99 zł/ 65 ml
  • Oranżada Hellena Lody wodne o smaku oranżady 3,99 zł/ 100 ml
  • Lody Oranżada Hellena Milk 3,49 zł/ 90 ml
  • Lody Grześki na patyku 4,99 zł/ 100 ml
  • Lody Grześki Rożek 3,49 zł/ 110 ml
  • Lody Jeżyki na patyku 5,49 zł/ 90 ml
  • Lody Śliwka Nałęczowska na patyku 5,49 zł/ 100 ml
  • Grześki Lody kakaowe z kawałkami czekolady i mini wafelkami 13,99 zł/ 500 ml
  • Jeżyki Classic Lody o smaku ciasteczkowym z bakaliami 15,99 zł/ 500 ml
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.

Podróże

Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.