Czas na lody! Sięgnij po kultowe marki firmy Colian
Polacy kojarzą lody z beztroską, słonecznymi dniami i poprawą nastroju. Każdy ma swój ulubiony rodzaj, który wywołuje uśmiech na twarzy i sprawia, że nawet gorsze dni stają się pełne optymizmu. Świderki, na patyku, w czekoladzie, z sosem śliwkowym, czy z bakaliami - w ofercie firmy Colian znajdziemy mnóstwo klasycznych smaków, które zadowolą małych i dużych lodożerców.
Cały świat kocha lody, a w niektórych krajach dostępne są w zaskakujących formach podania. W Iranie bardzo popularny jest mrożony makaron - deser składający się z cieniutkich nitek namoczonych w wodzie różanej i syropie. Ameryka Południowa może pochwalić się fasolą - rośliną, której owoce przypominają w smaku lody waniliowe. Najwięcej tego rodzaju przekąsek jedzą mieszkańcy Nowej Zelandii – przeciętnie spożywa się tam aż 28,4 litra na osobę rocznie!
W Polsce również uwielbiamy mrożone słodkości, które zaczynają cieszyć się szczególną popularnością wraz z początkiem letniego okresu. To doskonały czas na odkrywanie nowych, wakacyjnych smaków. W ofercie firmy Colian coś dla siebie znajdą zarówno miłośnicy klasyki, jak i fani ciekawych połączeń.
Słodkie przysmaki na ochłodę
Sięgnij po kultowe produkty w orzeźwiającej, mrożonej odsłonie. Marki, takie jak Oranżada Hellena, Grześki, Jeżyki i Śliwka Nałęczowska dostępne są na rynku w wersjach lodowych, doskonałych na upalne dni.
Lody Oranżada Hellena zachwycają pysznym, landrynkowym smakiem, który od razu przywołuje na myśl beztroskie czasy dzieciństwa. Znajdziemy ich aż trzy różne rodzaje: ze śmietanką w wersji na patyku, wyciskane w tubce oraz świderki.
Grześki w zmrożonej formie to połączenie oryginalnego, kakaowego wnętrza w czekoladzie deserowej Goplana i chrupkimi wafelkami. Dostępne są zarówno na patyku, jak i w kubku 500 ml dla większego apetytu.
Dla poszukiwaczy prawdziwych smakowych eksplozji idealne będą lodowe, ciasteczkowe Jeżyki w otoczce karmelowej z czekoladą mleczną Goplana i bakaliami. W ofercie znajdzie się także coś dla fanów bardziej wyrafinowanych słodyczy - lody Śliwka Nałęczowska w czekoladzie z sosem śliwkowym to produkt, którego trzeba spróbować.
Czekając na lato, warto umilić sobie czas i już teraz zaopatrzyć się w ulubione mrożone słodkości. Kuszące smaki od firmy Colian sprawią, że poczujemy się jakby wakacje nadeszły szybciej!
Produkty dostępne są w sprzedaży detalicznej w cenach:
- Lody Świderki Oranżada Hellena 2,99 zł/ 65 ml
- Oranżada Hellena Lody wodne o smaku oranżady 3,99 zł/ 100 ml
- Lody Oranżada Hellena Milk 3,49 zł/ 90 ml
- Lody Grześki na patyku 4,99 zł/ 100 ml
- Lody Grześki Rożek 3,49 zł/ 110 ml
- Lody Jeżyki na patyku 5,49 zł/ 90 ml
- Lody Śliwka Nałęczowska na patyku 5,49 zł/ 100 ml
- Grześki Lody kakaowe z kawałkami czekolady i mini wafelkami 13,99 zł/ 500 ml
- Jeżyki Classic Lody o smaku ciasteczkowym z bakaliami 15,99 zł/ 500 ml

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Edyta Herbuś: Kiedyś niepotrzebnie uwierzyłam, że nie umiem śpiewać. Teraz już wiem, że to była nieprawda
Tancerka cieszy się, że wreszcie dała się namówić do udziału w programie „Twoja Twarz Brzmi Znajomo”, bo podczas nagrań przekonała się, że stać ją na więcej, niż myślała. Znalazła w sobie odwagę do tego, by przełamać pewne swoje wewnętrzne blokady, i teraz jest dumna z tego, co udało jej się osiągnąć. Wcześniej Edyta Herbuś bała się przede wszystkim tego, że nie poradzi sobie wokalnie. Teraz dzięki odpowiednim warsztatom staje już na scenie dużo pewniejsza siebie.
Handel
Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.
Podróże
Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.