Komunikaty PR

Czosnek chilli w oleju OLE! – kuchnia pełna temperamentu

2020-06-10  |  10:02
Biuro prasowe

Czosnek znany jest człowiekowi od tysięcy lat. Jako jedno z najstarszych warzyw, posiada kilkaset odmian. Należy do przypraw uniwersalnych dla wielu smakoszy to kulinarny „must have”  wykorzystywany do wielu różnych potraw. Nawet drobno posiekany nie traci swoich właściwości
i wyjątkowego smaku.

Połączenie czosnku i chilli w oleju wzburzy krew w żyłach i rozpali podniebienie niejednego smakosza. Pikantny smak, wyrazisty kolor – taki jest właśnie czosnek chili w oleju OLE! To dodatek, który nada wyrazistego charakteru każdej potrawie w tym także daniom z wołowiny czy jagnięciny. Doskonale sprawdza się także w zupach. Każdy miłośnik kulinarnych eksperymentów ma go zapewne na liście niezbędnych dodatków, które służą podkreśleniu smaku zarówno dań mięsnych, rybnych jak
i zapiekanek oraz sałatek.

Czosnek chilli w oleju OLE! to bez wątpienia jedna z pikantniejszych propozycji marki OLE!. Przypadnie do gustu wszystkim, którzy cenią niebanalne zestawienia smaków. Nie powinno go również zabraknąć na imprezie, jako jeden z elementów przygotowywanych przekąsek np. koreczków.

Sprawdź pozostałe propozycje marki OLE! i... daj się zaskoczyć niebanalnym smakiem!

Więcej na: www.wole-ole.pl

__________________________

Czosnek chilli w oleju OLE!
Pojemność: 212 ml
Cena: około 8 zł

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu! Biuro prasowe
2024-09-27 | 09:00

Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!

Wraz z jesienią Salad Story, polska marka znana z serwowania świeżych i zdrowych potraw, zaskoczyła swoją ofertą. Od 19 września wszyscy miłośnicy kulinariów mają
Żywienie Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!
2024-09-26 | 14:00

Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!

Czy jesień kojarzy Ci się głównie z coraz krótszymi, chłodniejszymi dniami? W tym roku nie musisz się o to martwić! Marka WINIARY wprowadza na rynek limitowaną edycję budyni,
Żywienie Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?
2024-09-26 | 01:00

Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?

Wrzesień to czas, gdy jabłka królują na naszych stołach – pachnące, soczyste, a przede wszystkim idealne do przygotowania jesiennych przetworów. Światowy Dzień Jabłka,

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Muzyka

Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci

Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.

Edukacja

MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety

Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.