Komunikaty PR

Daktyle Deglet Nour HELIO Natura

2020-01-30  |  15:00

Co będziemy jeść w 2020? Zdrowe przekąski… naturalnie! J Owoce suszone, orzechy i nasiona HELIO Natura to w 100% naturalne bakalie bez konserwantów, które najlepiej zadbają o nasze zdrowie w nadchodzącym roku. Dlatego oprócz prażonych orzechów bez tłuszczu i soli, EKO pestek dyni i słonecznika, niesiarkowanych moreli i śliwek suszonych czy modnego ostatnio Jackfruita – w gamie HELIO Natura pojawiła się kolejna SUPER NOWOŚĆ: DAKTYLE Deglet Nour! 

 

Najwyższej klasy Deglet Nour to tzw. „daktyl światła”, odmiana określana mianem królowej wszystkich daktyli, która wyróżnia się bursztynową barwą oraz wyczuwalną w smaku delikatną lecz charakterystyczną miodową nutą. W porównaniu do zwykłych daktyli, Deglet Nour są bardziej mięsiste, dlatego ze względu na swoją wyjątkową strukturę, DAKTYLE HELIO Natura stanowią nie tylko doskonałą - naturalnie smaczną i zdrową przekąskę, ale też świetnie nadają się jako baza zdrowych potraw, np. popularnych kulek mocy, batonów czy wege - kremów…

 

DAKTYLE Deglet Nour HELIO Natura pokochają więc z pewnością miłośnicy zdrowej żywności, ale także osoby aktywnie fizycznie.  DAKTYLE HELIO NATURA są bowiem TRENDY HEALTHY PRZEKĄSKĄ, pełną wartościowych składników odżywczych, m.in. potasu, który odpowiada za prawidłowe funkcjonowanie mięśni oraz miedzi – pierwiastka niezbędnego do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego. Daktyle HELIO Natura będą więc doskonałą przekąską na stok, gdyż pomogą szybko zregenerować siły i dodadzą energii wszystkim miłośnikom zimowych szaleństw na świeżym powietrzu! A dzięki praktycznemu, wygodnemu w użyciu opakowaniu – Daktyle Deglet Nour HELIO Natura sprawdzą się w każdej sytuacji i w każdych warunkach – w drodze na ferie zimowe, podczas sportowych wyczynów na stoku czy spacerów w górskiej scenerii ;-) 

DAKTYLE Deglet Nour to zdrowa przekąska idealna dla dzieci i dorosłych, która wyróżnia się niską zawartością sodu, a także, podobnie jak inne bakalie w gamie HELIO Natura, stanowią bogate źródło błonnika pokarmowego. NIE ZAWIERAJĄ natomiast SUBSTANCJI KONSERWUJĄCYCH! DAKTYLE Deglet Nour HELIO Natura to… 100% natury! 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd! Biuro prasowe
2024-12-31 | 10:00

Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!

Wraz z nowym rokiem OSM Piątnica powraca z kampanią reklamową „Przejdź na dobrą stronę mocy”, promującą Skyry – jogurty typu islandzkiego. Dzięki wysokiej zawartości
Żywienie Ciasta na sylwestrowy stół
2024-12-30 | 14:50

Ciasta na sylwestrowy stół

Ile ciast potrzeba na świąteczno-noworoczny stół, aby domownicy byli zadowoleni? Wszystko zależy od liczby zaproszonych gości, ale jesteśmy pewni, że często wystarczy jedno ciasto,
Żywienie Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]
2024-12-23 | 12:00

Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]

Aż 83% Polaków wyrzuca jedzenie świąteczne między 23 a 30 grudnia. To przekłada się na 61,7 tys. ton, czyli aż 1,6 kg na osobę. Choć najczęściej wyrzucaną kategorią

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Konsument

Młodzież w Polsce sięga po alkohol rzadziej niż 20 lat temu. Obniża się zwłaszcza spożycie piwa

Alkohol staje się coraz mniej popularny wśród młodzieży, przede wszystkim w grupie wiekowej 15–16 lat, ale pozytywne zmiany widoczne są również w grupie 17- i 18-latków – wynika z badania ESPAD z 2024 roku przedstawionego niedawno podczas konferencji w Sejmie. Mniej nastolatków niż 20 lat temu przyznaje się do zakupu alkoholu i tych, którzy oceniają, że jest on łatwy do zdobycia. Wciąż jednak na wysokim poziomie utrzymuje się odsetek młodzieży, która pije w sposób ryzykowny. Ministerstwo Zdrowia zapowiada działania ograniczające sprzedaż alkoholu.

IT i technologie

Sztuczna inteligencja dużym wsparciem w diagnostyce. Może być szczególnie cenna w chorobach rzadkich

Już nie tylko usprawnianie analizy badań obrazowych, ale i na przykład typowanie celów terapeutycznych w chorobach rzadkich to pola, na których w medycynie sprawdza się sztuczna inteligencja. Różne technologie zasilane SI wykorzystuje prawie 80 proc. podmiotów leczniczych, a inwestycja w nie zwraca się średnio w ciągu 14 miesięcy. Wraz z pokoleniową wymianą kadr widać też coraz większe otwieranie się lekarzy na korzystanie z narzędzi sztucznej inteligencji.