Komunikaty PR

Domowa pizza na zawołanie

2024-06-03  |  09:00
Biuro prasowe
Kontakt

Hanna Gehrke - Gut
GutPR Hanna Gehrke - Gut

ul. Ludwika Rydygiera 14/14
50-249 Wrocław
gutpr|gutpr.pl| |gutpr|gutpr.pl
512078181
gutpr.pl

Pizza to zdecydowanie jedna z najpopularniejszych potraw na świecie. Aromatyczny, intensywny sos pomidorowy, delikatny, ciągnący się ser i chrupiące ciasto to klasyka gatunku. Składniki włoskiego przysmaku mogą być różne - w zależności od naszego gustu - jednak niezmiennym i najistotniejszym elementem jest ciasto. Dobrze wypieczony spód do pizzy to niezaprzeczalny fundament, który z naszymi ulubionymi składnikami tworzy połączenie doskonałe.  

Choć wyrabianie włoskiego placka w domu może wydawać się wymagające, to w rzeczywistości stanowi całkiem prosty proces, oparty przede wszystkim na doborze odpowiedniej mąki. Dzięki temu po wypieczeniu, spód do pizzy będzie chrupiący i nie ugnie się pod ciężarem składników. Podczas domowego przygotowywania pizzy, doskonałym pomocnikiem będzie Mąka Na Pizzę z Młyna Jaczkowice.

Włoski smak – w polskim domu!

Mąka Na Pizzę z linii „Domowa Piekarnia” od Młyna Jaczkowice to wyjątkowe rozwiązanie dla amatorów włoskiej kuchni. Sprawdzi się nie tylko przy wypiekaniu tradycyjnej, cienkiej margherity, ale także drożdżowych spodów w stylu amerykańskim. Mąka nada ciastu zarówno lekkości i delikatnego smaku, jak i mocnej struktury, dzięki czemu nie ugnie się ono pod ciężarem składników.

Odpowiednio dobrana mąka pomaga także zachować właściwy poziom wilgoci, aby ciasto nie było zbyt przesuszone, a po wypieczeniu zachwycało chrupkością i lekkością. Dlatego też warto wybrać produkt, który wspomoże nas w tych kuchennych zmaganiach, na przykład – Mąkę Na Pizzę od Młyna Jaczkowice.

Mąka Na Pizzę z linii „Domowa Piekarnia” powstaje na żyznych ziemiach Dolnego Śląska. Połączenie najlepszych odmian pszenicy z wieloletnim doświadczeniem nadaje produktom Młyna Jaczkowice wysokiej jakości, a w efekcie – lekkości i delikatności naszym wypiekom. Doskonała chrupkość ciasta oraz jego wyjątkowa konsystencja zachwyci kubki smakowe naszych gości, przenosząc ich słonecznej stolicy pizzy – Neapolu. Domowa pizza oczaruje niezwykłym aromatem i smakiem, zostając gwiazdą każdego przyjęcia.

 

Niezastąpiony smak domowej pizzy

Wypiekanie pizzy w domu to także zdrowa alternatywa, pozwalająca na dostosowanie potrawy do swoich nawyków żywieniowych. Zarówno tradycyjne, jak i wegetariańskie składniki w połączeniu z odpowiednio wypieczonym plackiem oczarują nasze podniebienia. Domowa pizza to również swoboda w wyborze rozmiaru, a nawet kształtu potrawy. Daje to naszej wyobraźni nieograniczone pole do działania, zamieniając cały proces w zabawę oraz wyjątkowe doświadczenie dla całej rodziny.

Podczas przygotowywania ciasta na pizzę warto wybrać składniki najwyższej jakości, które zadowolą kubki smakowe naszych gości, a tym samym – zagwarantują udaną biesiadę. Przy domowych wypiekach doskonale sprawdzi się Mąka Na Pizzę z Młyna Jaczkowice. Wytwarzana przez doświadczonych młynarzy z najlepszej jakości pszenicy, nadaje wypiekom lekkości i chrupkości, oczarowując podniebienia naszych domowników i gości.

Przepis na ciasto na pizzę

Składniki:

500 g Mąki na Pizzę „Domowa Piekarnia”

300 ml chłodnej wody

10 g świeżych drożdży

3 łyżki oleju

2 łyżeczki soli

1 łyżeczka cukru

Sposób przygotowania:

Mąkę przesiewamy do miski i mieszamy z solą. Dodajemy rozpuszczone w chłodnej wodzie drożdże i cukier, a następnie olej. Mieszamy składniki. Ciasto wyrabiamy przez kilka minut aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto dzielimy na mniejsze porcje, według uznania. Z porcji forujemy kulki, a następnie wkładamy do pojemników z przykrywką. Ciasto wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny, dzięki czemu ciasto poddamy procesowi długiej fermentacji, wpływającemu na delikatność smaku.

Wyrośnięte ciasto wykładamy na posypany mąką blat. Równomiernie rozciągamy ciasto we wszystkie strony, zachowując grubszy rant. Następnie przekładamy ciasto na blachę posypaną mąką i nakładamy dodatki. Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika do 250°C i pieczemy przez ok. 10-15 min aż do zarumienienia brzegów i spodu ciasta.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: GutPR Hanna Gehrke - Gut
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Zdrowie

Katarzyna Dowbor: Jak najszybciej muszę się zaszczepić przeciw kleszczowemu zapaleniu mózgu. Do tej pory zabezpieczałam przed tymi pasożytami tylko moje zwierzęta

Prezenterka przyznaje, że do tej pory nie zdawała sobie sprawy, że kleszczowe zapalenie mózgu to taka podstępna i groźna choroba. Jest ona wywoływana przez wirusa, który dostaje się do naszego organizmu w wyniku ukłucia przez kleszcza. Dlatego tak ważne jest, by przed tymi pajęczakami zabezpieczać nie tylko naszych pupili, ale także siebie. Katarzyna Dowbor już umówiła się na przyjęcie odpowiedniej szczepionki. Z danych opracowanych przez Ośrodek Badań Socjomedycznych Instytutu Stosowanych Nauk Społecznych UW wynika, że na taki krok decyduje się zaledwie co dziesiąty Polak.

Moda

Julia Kamińska: Założyłam sobie, że w tym roku nie będę kupować żadnych nowych ubrań. Z sukcesem sprzedaję też swoje rzeczy na popularnej platformie

Aktorka chętnie podjęła wyzwanie „no-buy 2025” i jak zapewnia, w tym roku nie zamierza kupować żadnych nowych ubrań. Poza tym systematycznie „wietrzy” swoją szafę i te rzeczy, które już nie są jej potrzebne, sprzedaje przez internet albo oddaje znajomym. Julia Kamińska zaznacza też, że kompletując stylizację na czerwony dywan, stara się nie wydawać pieniędzy na nowe ubrania. Najpierw zagląda do garderoby, by znaleźć w niej coś, co można ponownie wykorzystać.

Infrastruktura

Mazowsze turystycznie radzi sobie lepiej niż przed pandemią. Odwiedzających przyciąga już nie tylko Warszawa

Województwo mazowieckie jest liderem pod względem liczby turystów. W ubiegłym roku odwiedziło je prawie 7 mln gości. I choć lokomotywą ruchu turystycznego pozostaje Warszawa, to coraz więcej osób wybiera zwiedzanie regionu w wolniejszym tempie niż w stolicy i bliżej natury. Mazowsze od lat postrzegane było jako idealny kierunek na mikrowyprawę, ale teraz przybywa osób, które chcą się tu zatrzymać na dłużej niż 1–2 dni.