Komunikaty PR

Elegancja w słodkim wydaniu

2022-11-25  |  01:00
Biuro prasowe

Czekoladowe słodkości to nieodłączny element świąt Bożego Narodzenia. Towarzyszą nam podczas spotkań z bliskimi, a także stanowią idealną propozycję na prezent. Dlatego warto zadbać o to, aby słodkości pięknie wyglądały oraz wybornie smakowały. Z pomocą przychodzi marka E.Wedel, która od wielu lat obecna jest w polskich domach w tym wyjątkowym, świątecznym okresie i dba o to, aby każdy produkt był wykonany z najlepszej jakości składników.

Przyjemność płynie z obdarowywania

Wręczanie prezentów to piękny gest, który stał się już bożonarodzeniową tradycją. Warto więc obdarować najbliższych tym, co najlepsze. Przy wyborze może pomóc marka E.Wedel, która w tegorocznym portfolio przygotowała wyjątkowe propozycje, idealne na prezent. Jedną z nich jest kultowa Mieszanka Wedlowska, w której każdy znajdzie coś przyjemnego – dla jednego będzie to Bajeczny lub Pierrot z orzeszkami, a dla innego kawowa Mocca lub owocowy Pomarango. Z okazji świąt Bożego Narodzenia kultowe cukierki zamknięto w świątecznej puszce - kuli, która będzie również fantastyczną dekoracją wnętrza czy wigilijnego stołu. W roli świątecznego upominku świetnie sprawdzą się także czekolady premium w dużym formacie m.in.:  Luksusowa, w której smak czekolady mlecznej dopełniają całe orzechy laskowe, Czekolada Mleczna z cząstkami pomarańczy i kawałkami ciasteczek korzennych, czy też Czekolada Gorzka cynamonowa ze śliwką. Wszystkie warianty zapakowano w elegancki, biały kartonik ze świątecznym motywem, który z pewnością spodoba się obdarowywanej osobie.

Kultowe Baryłki w różnych odsłonach 

Z myślą o wielbicielach ponadprzeciętnych smaków, marka E.Wedel przygotowała specjalne propozycje, które dostarczą niecodziennych wrażeń. Mowa między innymi o: Baryłkach Kawowych,  Baryłkach Nalewkach oraz Baryłkach MIX w puszce o kształcie dużej baryłki. Pierwszy produkt doceni każdy miłośnik kawy, gdyż pralinki zostały wypełnione nadzieniem o smaku : espresso, mocha i cappuccino. Z kolei Baryłki Nalewki to kultowe pralinki, w środku których zamknięto pyszne, płynne nadzienie w trzech wariantach o smaku nalewek: pigwówki, wiśniówki i orzechówki z orzechów laskowych. Każda pralinka została oblana pyszną, oryginalną wedlowską czekoladą deserową. Oba warianty zapakowano w elegancki kartonik, który dopełni świątecznej atmosfery. W świątecznym portfolio nie mogło zabraknąć również Baryłek Mix. Unikatowa puszka w kształcie kultowej baryłki, kryje w środku praliny z nadzieniem o smakach: advocat, whisky, cherry, cacao choix. Każdą z nich oblewa wedlowska czekolada deserowa. Baryłka Mix to idealna propozycja na prezent, która zapewni wiele przyjemności smaku i wywoła uśmiech na twarzach bliskich nam osób.

Oferta jest już dostępna w sprzedaży.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI? Biuro prasowe
2024-08-02 | 01:00

SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI?

Miesiąc temu, restauracja NUTA pod batutą Chefa Andrei Camastry powtórzyła swój sukces sprzed roku, utrzymując kulinarnego Oscara – gwiazdkę Michelin. Jest to gwarancja
Żywienie Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!
2024-07-30 | 15:35

Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!

Marzysz o podróży dookoła świata, smakując przy tym smaków różnorodnych kuchni? Dzięki produktom marki FRoSTA, z łatwością przygotujesz szybkie i smaczne dania
Żywienie Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!
2024-07-30 | 13:15

Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!

Rooibos, Yerba Mate i Matcha, czyli propozycje z linii Herbatki Świata Big-Active, są niczym bilet w najodleglejsze rejony globu. Najwyższej jakości składniki i starannie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Bogumiła Wander

Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Bogumiły Wander, jednej z najbardziej cenionych postaci polskiego świata medialnego. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Dom i ogród

Beata Pawlikowska: Wiele razy planowałam życie w różnych miejscach z dala od Polski. Kupiłam nawet kawałek dżungli w Amazonii

Podróżniczka zaznacza, że choć do tej pory przemierzyła świat wzdłuż i wszerz, odwiedzając wiele nietuzinkowych zakątków, to najbardziej ze wszystkich ukochała sobie dżunglę amazońską. Ma do tego miejsca ogromny sentyment, lubi tam wracać i ładować życiowe akumulatory. Jak zaznacza, przebywanie wśród Indian, którzy są niezwykle dobrzy, prawdomówni i uczciwi, przywraca jej wiarę w ludzi i w lepszy świat. Beata Pawlikowska cieszy się również z tego, że kiedyś udało jej się kupić kawałek dżungli i ten wyjątkowy nabytek ma dla niej szczególne znaczenie.

Handel

Branża kosmetyczna z coraz większym wpływem na krajową gospodarkę. Polska jest piątym największym eksporterem kosmetyków w UE

Z najnowszego raportu „Kosmetyczna Polska”, który opublikowano po siedmiu latach od poprzedniego raportu o stanie sektora, wynika, że krajowa branża kosmetyczna jest w dobrej kondycji, z roku na rok się rozwija, a jej znaczenie zarówno dla polskiej gospodarki, jak i eksportu rośnie. Zmieniają się odbiorcy polskich kosmetyków, co związane jest z brexitem i sankcjami nałożonymi na Rosję. Prognozy zakładają dalszy wzrost wartości sektora, jednak stoi przed nim wiele wyzwań, z których najważniejsze dotyczą implementacji przepisów Europejskiego Zielonego Ładu.

Ochrona środowiska

Ocieplenie się klimatu oznacza poważne zmiany leśnego ekosystemu. Sosny, świerki czy modrzewie będą stopniowo zastępowane innymi gatunkami

Sosna zwyczajna, świerk pospolity, modrzew europejski i brzoza brodawkowata zajmują dziś 75 proc. powierzchni lasów w Polsce. Te cztery gatunki są najbardziej wrażliwe na wzrost temperatury i jego pośrednie skutki. Wielomiesięczne okresy suszy i gwałtowne huragany osłabiają drzewostany, które następnie padają ofiarą patogenów pojawiających się w naszym klimacie. – Nie grozi nam wylesienie, tylko wyparcie jednych gatunków przez inne. W konsekwencji czeka nas rewolucyjna zmiana ekosystemów – ocenia przyrodnik, dr hab. Krzysztof Świerkosz, prof. Uniwersytetu Wrocławskiego.