PROF. UŁ MICHAŁ MACKIEWICZ - "DODATKOWE ŹRÓDŁO DOCHODU POZA ETATEM" -UŁ W EMPIKU
Empik S.A.
ul. Marszałkowska 104/122
00-017 Warszawa
iwona.kazmierczak|empik.com| |iwona.kazmierczak|empik.com
+48 603 117 072
www.empik.com
Projekt wiedza - Uniwersytet Łódzki w Empiku
DR HAB., PROF. UŁ MICHAŁ MACKIEWICZ - "DODATKOWE ŹRÓDŁO DOCHODU POZA ETATEM: FANABERIA CZY KONIECZNOŚĆ???
19 lutego, godz. 18:00
Empik Manufaktura, Łódź, ul. Karskiego 5
Pracujemy na etatach i wydaje nam się, że tak już będzie do emerytury. Ale zmiany na rynku pracy powodują, że wiele zawodów wkrótce zniknie. A te, które pozostaną, będą pod ciśnieniem zmian. Dlatego lepiej wcześniej pomyśleć o opcji awaryjnej: stworzeniu drugiego źródła dochodu. Każdy obok etatowej pracy może rozwijać dodatkowe źródło dochodu - i to wcale nie wymaga od razu otwierania działalności gospodarczej. W oparciu o pasję, doświadczenia i zainteresowania można stworzyć miejsce pracy, które w przyszłości stanie się głównym sposobem zarabiania. Spotkanie - w ramach comiesięcznego cyklu „Projekt wiedza - Uniwersytet Łódzki w Empiku” – będzie okazją, by dowiedzieć się, jak w praktyce wygląda łączenie pracy etatowej z własnym biznesem? Jak powstaje pomysł? Jak przeprowadzić sondowanie rynku i jak stworzyć własny produkt prawie bez inwestycji? O tym wszystkim opowie Michał Mackiewicz, profesor ekonomii od 20 lat związany z Uniwersytetem Łódzkim, a od 13 lat prowadzący także własne firmy. Swoje doświadczenia opisuje na blogu „Zarabianie na śniadanie”.

Sukces z przeszkodami: Blisko 1/3 polskich przedsiębiorczyń zmaga się z koniecznością udowadniania swojej wartości w biznesie

Wielka Gala Liderów Polskiego Biznesu już 1 marca

Ponad 60% kobiet prowadzących biznes doświadczyło kryzysu psychicznego
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Eliza Gwiazda: Teraz w koszykach ze święconką jest nawet czekolada i alkohol. Ważniejszy jest przepych niż przeżywanie tego czasu w duchu świąteczno-religijnym
Influencerka podkreśla, że dla niej Święta Wielkanocne mają szczególnie wymiar duchowy, bo pokazują zwycięstwo dobra nad złem i są symbolicznym początkiem czegoś nowego. Jej ulubionym rytuałem na tę okazję jest przygotowywanie koszyka ze święconką. Eliza Gwiazda zapewnia, że w tym czasie stawia na umiar i nie pozwala, by komercja wyparła tradycję. Wielkanoc kojarzy się jej bardziej z radością ze spotkania z bliskimi niż z suto zastawionym stołem.
Problemy społeczne
Dramatyczna sytuacja w opiece długoterminowej. Kolejki oczekujących są coraz dłuższe [DEPESZA]

Ponad 20 tys. pacjentów czeka w kolejce do zakładów opiekuńczo-leczniczych, pielęgnacyjno-opiekuńczych i pielęgniarskiej opieki domowej. Wraz ze zmianami wprowadzonymi dla osób z orzeczoną niepełnosprawnością inni oczekujący pacjenci są przesuwani do tyłu w kolejce, nawet jeżeli są w stanie cięższym. Mimo apeli kierowanych od kilku lat do rządzących sytuacja sektora opieki długoterminowej zamiast się poprawiać, wciąż się pogarsza.
Gwiazdy
Krzysztof Skórzyński: Dla mnie Wielkanoc ma wymiar symboliczny i duchowy. Podczas przygotowań w kuchni ja jestem od wykonywania poleceń córki

Gospodarz programu „Dzień Dobry TVN” lubi celebrować Wielkanoc w dużym, rodzinnym gronie. Z ekscytacją czeka więc na te świąteczne dni i zapowiada, że w tym czasie nie stroni również od obowiązków w kuchni. Co prawda szefują w niej panie, ale on dwoi się i troi, by pomóc jak najwięcej. Krzysztof Skórzyński zapewnia, że w menu oczywiście nie zabraknie „królowej” świątecznego stołu – tradycyjnej sałatki jarzynowej, a on będzie miał duży udział w jej przygotowaniu.