Komunikaty PR

Fit przepisy na mrożoną kawę

2020-08-03  |  13:00
Biuro prasowe

Kiedy rano nie możemy się zdecydować, czy bardziej brakuje nam zastrzyku kofeiny, czy porcji pełnowartościowego białka, warto sięgnąć po High Protein Iced Coffee Herbalife Nutrition. Ta kawa mrożona w pyszny sposób łączy w sobie oba te elementy i to bez żadnych zbędnych dodatków! Dziś podajemy kilka przepisów na chłodzące napoje z jej wykorzystaniem.

High Protein Iced Coffee to produkt idealny na lato, który przyrządza się dosłownie w chwilę. Wystarczy wymieszać 23 g produktu z 250 ml wody, opcjonalnie dodać lód i gotowe. Napój zawiera w sobie pełnowartościowe białko serwatkowe (aż 15 g na porcję) i jest idealny także dla wegetarian. 80 mg kofeiny zapewnia energię do działania. Pyszny smak produktu zapewnia 100% kawy Robusta, która stanowi podstawę napoju, gwarantując jego intensywny smak i aromat. W High Protein Iced Coffee nie ma dodatku cukrów, barwników ani konserwantów. Jest ona dostępna w dwóch smakach, Mocha i Latte Macchiato, u Niezależnych Dystrybutorów Herbalife Nutrition.

W wakacje, kiedy więcej czasu spędzamy w plenerze, warto przygotować mrożoną kawę, przelać ją do odpowiedniego kubka i dopiero wtedy wyruszyć do celu. W przypadku High Protein Iced Coffee tym celem staje się także wymarzona sylwetka, bo białko wspiera budowanie tkanki mięśniowej. Jak urozmaicić napój, by smakował jeszcze lepiej?

 

Kokosowo-waniliowe „odchudzone” latte

Składniki:

23 g High Protein Iced Coffee Mocha lub Café Latte

250 ml chudego mleka (0,5% tłuszczu) lub ulubionego napoju roślinnego

Kilka kostek lodu

Laska wanilii

2 łyżki odtłuszczonego mleczka kokosowego

Pół łyżeczki wiórków kokosowych

Przygotuj High Protein Iced Coffee na schłodzonym, chudym mleku lub napoju roślinnym, dokładnie mieszając oba składniki. Do napoju dodaj wanilię i kilka kostek lodu. Na koniec mleczko kokosowe ubij mikserem, tak by powstała z niego pianka. Udekoruj nią kawę i ciesz się pysznym smakiem! Dodatkowo możesz posypać napój wiórkami kokosowymi.

 

Miętowe orzeźwienie

Składniki:

23 g High Protein Iced Coffee Mocha lub Café Latte

250 ml wody (plus woda na kostki lodu)

Listki mięty

Na kilka godzin przed przygotowaniem napoju rozłóż listki mięty w pojemniku na lód i zalej je zimną wodą. Pojemnik wstaw do zamrażarki. Gdy miętowy lód będzie już gotowy, przygotuj High Protein Iced Coffee Mocha Flavour jak zwykle. Następnie dodaj do niej kostki lodu. Liść mięty przyda Ci się także, by ozdobić szklankę z tą orzeźwiającą kawą mrożoną.

 

Bananowa ochłoda

Składniki:

23 g High Protein Iced Coffee Mocha lub Café Latte

250 ml chudego mleka (0,5% tłuszczu) lub ulubionego napoju roślinnego

Kilka kostek lodu

1 banan

Wszystkie składniki wrzuć do blendera z ostrzami do lodu (mleko powinno być wcześniej dobrze schłodzone). Tym, którzy wolą słodsze napoje, polecamy dosłodzenie kawy stewią. I gotowe!

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Kiszonki – źródło zdrowia i odporności Biuro prasowe
2020-09-30 | 16:15

Kiszonki – źródło zdrowia i odporności

Fermentacja, jako metoda przetwarzania warzyw i owoców, zyskuje w ostatnim czasie na popularności. Po kiszone produkty warto sięgać przez cały rok, jednak szczególnie cenne
Żywienie Kuchnia Zero Waste, czyli co zrobić z niewykorzystanym nabiałem
2020-09-30 | 11:00

Kuchnia Zero Waste, czyli co zrobić z niewykorzystanym nabiałem

Marnowanie żywności to poważny, globalny problem natury zarówno ekonomicznej, środowiskowej jak i etycznej. Każdego dnia wyrzucane są tony jedzenia, co przyczynia się do niszczenia
Żywienie 69% Polaków częściej gotowało w domu podczas pandemii!
2020-09-30 | 11:00

69% Polaków częściej gotowało w domu podczas pandemii!

Czy pandemia nauczyła nas racjonalnego gospodarowania żywnością oraz zmieniała nasze zachowania w kuchni? Odpowiedź na to pytanie poznamy w ramach kolejnej, 6. już edycji projektu

Więcej ważnych informacji

Kalendarium

Festiwal Biegowy Tauron 2020
Biogen

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Patronat Newserii

Muzyka

Paula Tumala: Dzięki Donatanowi moje życie nabrało kolorów. Wiele kobiet chciałoby być na moim miejscu i jestem mu dozgonnie wdzięczna, że wybrał mnie jako Słowiankę

To właśnie Donatanowi Paula Tumala zawdzięcza swoją popularność. Muzyk dostrzegł w niej potencjał i niewątpliwie jest ojcem jej sukcesu. Modelka wzięła udział w kilku jego teledyskach, ale największy rozgłos przyniosła jej rola Słowianki w klipie do utworu „My, Słowianie” nagranym wspólnie z Cleo. Tę współpracę wspomina jako jeden z najlepszych momentów w swoim życiu. Zapewnia też, że gdyby padła kolejna taka propozycja, na pewno by nie odmówiła.

Jak korzystać z materiałów Newserii?

Ważne informacje dla dziennikarzy i mediów

Wszystkie materiały publikowane w serwisach agencji informacyjnej Newseria przeznaczone są do bezpłatnej dystrybucji poprzez serwisy internetowe, stacje radiowe i telewizje, wydawców prasy oraz aplikacje pełniące funkcję agregatorów newsów. 

Szczegóły dotyczące warunków współpracy znajdują się tutaj.

Gwiazdy

Kinga Sawczuk: Ekologia zawsze była mi bliska, ponieważ byłam harcerką. Żyjemy na tej planecie wspólnie i każdy powinien dbać o środowisko

Influencerka wzięła udział w akcji  Clean Up The World polegającej na wspólnym sprzątaniu świata przez osoby rozpoznawalne. Towarzyszył jej dziennikarz Kuba Adamiak, z którym współprowadzi e-lekcje przyrody w ramach projektu edukacyjnego Eco Studio Electro-System. Tłumaczy, że kontakt z przyrodą od zawsze był dla niej niezwykle ważny. Kinga Sawczuk zaznacza, że współczesne media powinny poszerzać świadomość ekologiczną społeczeństwa. Dzięki temu ludzie będą wiedzieć, jak postępować z niebezpiecznymi odpadami, które zagrażają środowisku przyrodniczemu.

Ochrona środowiska

Polska w gronie państw najbardziej zagrożonych deficytem wody. Spodziewane dramatyczne konsekwencje społeczne i gospodarcze

– W Polsce do 2025 roku kryzys wodny będzie się pogłębiał, później będzie już tylko gorzej. Biznesy wodochłonne oczywiście wiedzą o tych analizach i one będą wycofywać się od nas w kierunku krajów, gdzie ten kryzys wodny jest mniejszy – mówi Kamil Wyszkowski, prezes UN Global Compact w Polsce. Jak wskazuje, Polska jest jednym z najuboższych w wodę krajów w Europie i na dodatek ma problem z jej magazynowaniem. Poziom retencji oscyluje wokół 6 proc., podczas gdy np. w Hiszpanii przekracza 40 proc. Jednak problem z niedoborem wody gwałtownie zaostrza się nie tylko w naszym kraju, ale i na całym świecie. – Konsekwencje będą potężne. To będzie wielka wędrówka ludów i prawdopodobnie wojna o wodę, zasoby i żywność – mówi ekspert.