Komunikaty PR

Fit przepisy na mrożoną kawę

2020-08-03  |  13:00
Biuro prasowe

Kiedy rano nie możemy się zdecydować, czy bardziej brakuje nam zastrzyku kofeiny, czy porcji pełnowartościowego białka, warto sięgnąć po High Protein Iced Coffee Herbalife Nutrition. Ta kawa mrożona w pyszny sposób łączy w sobie oba te elementy i to bez żadnych zbędnych dodatków! Dziś podajemy kilka przepisów na chłodzące napoje z jej wykorzystaniem.

High Protein Iced Coffee to produkt idealny na lato, który przyrządza się dosłownie w chwilę. Wystarczy wymieszać 23 g produktu z 250 ml wody, opcjonalnie dodać lód i gotowe. Napój zawiera w sobie pełnowartościowe białko serwatkowe (aż 15 g na porcję) i jest idealny także dla wegetarian. 80 mg kofeiny zapewnia energię do działania. Pyszny smak produktu zapewnia 100% kawy Robusta, która stanowi podstawę napoju, gwarantując jego intensywny smak i aromat. W High Protein Iced Coffee nie ma dodatku cukrów, barwników ani konserwantów. Jest ona dostępna w dwóch smakach, Mocha i Latte Macchiato, u Niezależnych Dystrybutorów Herbalife Nutrition.

W wakacje, kiedy więcej czasu spędzamy w plenerze, warto przygotować mrożoną kawę, przelać ją do odpowiedniego kubka i dopiero wtedy wyruszyć do celu. W przypadku High Protein Iced Coffee tym celem staje się także wymarzona sylwetka, bo białko wspiera budowanie tkanki mięśniowej. Jak urozmaicić napój, by smakował jeszcze lepiej?

 

Kokosowo-waniliowe „odchudzone” latte

Składniki:

23 g High Protein Iced Coffee Mocha lub Café Latte

250 ml chudego mleka (0,5% tłuszczu) lub ulubionego napoju roślinnego

Kilka kostek lodu

Laska wanilii

2 łyżki odtłuszczonego mleczka kokosowego

Pół łyżeczki wiórków kokosowych

Przygotuj High Protein Iced Coffee na schłodzonym, chudym mleku lub napoju roślinnym, dokładnie mieszając oba składniki. Do napoju dodaj wanilię i kilka kostek lodu. Na koniec mleczko kokosowe ubij mikserem, tak by powstała z niego pianka. Udekoruj nią kawę i ciesz się pysznym smakiem! Dodatkowo możesz posypać napój wiórkami kokosowymi.

 

Miętowe orzeźwienie

Składniki:

23 g High Protein Iced Coffee Mocha lub Café Latte

250 ml wody (plus woda na kostki lodu)

Listki mięty

Na kilka godzin przed przygotowaniem napoju rozłóż listki mięty w pojemniku na lód i zalej je zimną wodą. Pojemnik wstaw do zamrażarki. Gdy miętowy lód będzie już gotowy, przygotuj High Protein Iced Coffee Mocha Flavour jak zwykle. Następnie dodaj do niej kostki lodu. Liść mięty przyda Ci się także, by ozdobić szklankę z tą orzeźwiającą kawą mrożoną.

 

Bananowa ochłoda

Składniki:

23 g High Protein Iced Coffee Mocha lub Café Latte

250 ml chudego mleka (0,5% tłuszczu) lub ulubionego napoju roślinnego

Kilka kostek lodu

1 banan

Wszystkie składniki wrzuć do blendera z ostrzami do lodu (mleko powinno być wcześniej dobrze schłodzone). Tym, którzy wolą słodsze napoje, polecamy dosłodzenie kawy stewią. I gotowe!

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Konsument

Polacy odczuwają brak wiedzy na temat inwestowania. Może to sprzyjać podejmowaniu nieracjonalnych decyzji finansowych

Co trzeci Polak odczuwa brak wiedzy w obszarze inwestowania, a tylko co piąty chciałby pogłębić swoją wiedzę na ten temat – wynika z badania „Poziom wiedzy finansowej Polaków 2025”. Ci, którzy na własną rękę szukają informacji i porad, coraz częściej sięgają do blogów, portali, podcastów i wideo w internecie. Eksperci przestrzegają, że finansowych i inwestycyjnych porad udzielają nie tylko specjaliści w danej dziedzinie, więc potrzebna jest zasada ograniczonego zaufania.

Handel

Do 2030 roku liczba plastikowych opakowań w e-handlu modowym może się podwoić. Ich udział najszybciej rośnie w Polsce

Wraz ze wzrostem kanału e-commerce w branży modowej rośnie liczba wykorzystywanych opakowań, z których znaczną część wciąż stanowią te z plastiku. Do 2030 roku w Polsce e-sprzedawcy zużyją 147 mln plastikowych opakowań – wynika z badania przeprowadzonego na zlecenie DS Smith. Można zauważyć rosnący trend wśród marek modowych, które coraz częściej wybierają opakowania wykonane z papieru lub materiałów z recyklingu. To o tyle istotne, że polscy konsumenci odczuwają wyrzuty sumienia z powodu ilości plastiku, w którym dostarczane są ich zamówienia.

Teatr

Alicja Węgorzewska: Trzeba dbać o rozwój kulturalny młodego pokolenia. Chcę zachęcić młodzież do przychodzenia do opery na wielkie dzieła

Dyrektor Warszawskiej Opery Kameralnej chce przyciągnąć na widownię coraz młodsze pokolenia, stąd też pomysł na współpracę ze studentami i doktorantami warszawskiego Uniwersytetu Muzycznego. Owocem jest spektakl „Prawdziwa historia Czarodziejskiego fletu” – nowa interpretacja mozartowskiego arcydzieła. Alicja Węgorzewska zapewnia, że ten tytuł na stałe zagości w repertuarze WOK-u.