Galaretki Fresh&Fruity… Radość płynie z owoców!
Ich krótki i prosty skład na bazie naturalnych składników i prawdziwe soki owocowe w środku każdej galaretki to gwarancja wysokiej jakości i pysznego smaku.
Galaretki nadziewane Fresh&Fruity to słodki sposób na dobre samopoczucie oraz propozycja poczęstunku w czasie wakacyjnych spotkań z przyjaciółmi, a także szybki zastrzyk energii w trakcie letnich wypraw rowerowych lub pieszych wędrówek.
Pyszne galaretki można posmakować w wersji standardowej i kwaśnej w opakowaniach 160 g i 245 g oraz w formie luzowej, w sprzedaży na wagę. Dostępność galaretek luzem to wygodna forma komponowania dowolnego mixu ulubionych smaków. Każda z galaretek pakowana jest w nowoczesne zgrzewane opakowanie typu flow pack, dzięki czemu produkt zachowuje swój smak i jakość.
W tym roku do grona galaretek Fresh&Fruity dołączyły pyszne limitowane smaki - Fresh&Fruity kierunek orient: yuzu - kwiat wiśni, liczi - granat, kiwi - kwiat wiśni oraz mandarynka - granat. To słodki sposób na soczystą podróż w egzotycznym kierunku. Spróbuj wszystkich smaków już dziś!
![Co 3. Polak nie wie o tegorocznych zmianach w opłatach za plastikowe opakowania Biuro prasowe](/files/_uploaded/glownekonf_981356281,w_225,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Co 3. Polak nie wie o tegorocznych zmianach w opłatach za plastikowe opakowania
![Activia rozwija ofertę jogurtów pitnych bez dodatku cukru](/files/_uploaded/glownekonf_145320736,w_169,wo_300,ho_169,r_png,_small.png)
Activia rozwija ofertę jogurtów pitnych bez dodatku cukru
![Wytrawny dżem z pomidorów, cynamonu i chili](/files/_uploaded/glownekonf_1598027694,w_169,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Wytrawny dżem z pomidorów, cynamonu i chili
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-innowacje_1.png)
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-biznes_1.png)
Żywienie
![](/files/1922771799/2000516306-el-gendy-wakacje2,w_274,_small.jpg)
Robert El Gendy: Za granicą można spędzić wakacje za dużo mniejsze pieniądze niż nad polskim morzem czy na Mazurach. U nas jest za drogo, często nieadekwatnie do jakości
Prezenter zaznacza, że jest łowcą okazji i dość szybko potrafi znaleźć atrakcyjną ofertę wyjazdu na wakacje za granicą. Dlatego nigdy nie planuje urlopu z dużym wyprzedzeniem, bo często rezerwuje ostatnie miejsca tuż przed wylotem. Robert El Gendy podkreśla, że ze względu na wysokie ceny żywności i miejsc hotelowych w polskich kurortach woli polecieć do innego kraju, gdzie ma gwarancję dobrej pogody, atrakcyjnej lokalizacji i wyśmienitego jedzenia. Jak tylko może, stara się unikać paragonów grozy i przykrych niespodzianek.
Konsument
Polacy wśród narodów najczęściej odwiedzających Czechy. Południowy sąsiad chce przyciągnąć więcej polskich turystów, nie tylko do Pragi
![](/files/1922771799/czechy-turystyka-foto,w_133,r_png,_small.png)
Prawie połowa polskich turystów podróżujących do Czech obiera za cel stolicę tego kraju. Chociaż w ostatnich latach chętniej podróżujemy do innych regionów naszego południowego sąsiada, wciąż wiele miejsc i atrakcji pozostaje nieodkrytych przez Polaków. Czesi chcą to zmienić i ruszają z dwiema kampaniami promocyjnymi skierowanymi do polskich turystów, które mają pokazać nieco inne Czechy, niż do tej pory znaliśmy. Potencjał jest, bo Polacy już dziś stanowią trzecią najliczniejszą grupę gości zagranicznych na czeskim rynku.
Konsument
Naukowcy stworzyli zdrowszą odmianę czekolady. Wykorzystali do tego wyrzucane dotąd części owocu kakaowca
![](/files/1922771799/mishra-czekolada-foto3,w_133,r_png,_small.png)
W ostatnich miesiącach o czekoladzie mówiło się przede wszystkim w kontekście rosnących w zawrotnym tempie cen kakao. Teraz głośno jest również o zupełnie nowym podejściu do produkcji tego słodkiego przysmaku. W czekoladzie 2.0, nad którą pracują naukowcy, maksymalnie wykorzystywane są składniki owocu kakaowca, m.in. soku z miąższu i części łupiny. Nowy produkt ma więcej wartości odżywczych, a cykl jego produkcji jest mniej inwazyjny dla środowiska, przy czym smak ma pozostać bez większych zmian. Nowość ma szansę trafić na sklepowe półki już za dwa–trzy lata.