Grillowanie z VEGETA Natur: niezwykłe smaki na Twoim talerzu
Słoneczne i ciepłe dni zachęcają do spędzenia wolnego czasu poza domem. To dobry moment, aby przenieść rodzinny obiad lub spotkanie z przyjaciółmi na świeże powietrze i zorganizować pyszną grillową ucztę. Na rozgrzanym ruszcie można przygotować zarówno dania mięsne, jak i wegetariańskie, dzięki czemu każdy znajdzie wariant idealny dla siebie. Aby podkreślić smak wszystkich potraw i nadać im niezwykłego aromatu, warto sięgnąć po produkty z bogatej oferty VEGETA Natur – to gwarancja kulinarnego sukcesu.
Sekret perfekcyjnego grillowania
Grillowanie to nie tylko sposób przyrządzania potraw, ale także pomysł na spotkanie z bliskimi. Aby wspólne chwile pozostały na długo w pamięci, a posiłki stały się niezapomnianym doświadczeniem, warto postawić na sprawdzone rozwiązania. Soczyste kiełbaski, aromatyczne mięsa, roślinne burgery i warzywa z grilla – niezależnie od tego, co najbardziej lubimy grillować, marka VEGETA udoskonali smak każdej potrawy. Wzależności od konkretnych potrzeb, w ofercie marki można znaleźć dopasowane mieszanki przypraw, takie jak:
- VEGETA Natur do grilla – która zadba o wyrazistość wszystkich rodzajów mięsa i warzyw z grillowego rusztu. Kompozycja naturalnych przypraw inspirowana naturą to sprawdzony sposób na pysznego grilla.
- VEGETA Natur do karkówki – to idealna propozycja dla tych, którzy nie wyobrażają sobie grillowej uczty bez soczystej i dobrze przyprawionej karkówki. Dzięki odpowiednio dobranym naturalnym składnikom, smak mięsa będzie bardziej wyrazisty i pozytywnie zaskoczy każdego, kto go spróbuje.
- VEGETA Natur do pieczonych warzyw – to przyprawa, która pobudzi zmysły i podkreśli naturalny smak warzyw. Dzięki mieszance przypraw można odkryć warzywa na nowo i cieszyć się ich unikalnym smakiem.
Mieszanki przypraw VEGETA Natur to idealne połączenie suszonych na słońcu warzyw i starannie wyselekcjonowanych przypraw. Nie zawierają wzmacniaczy smaku, sztucznych barwników ani konserwantów. Każdy z wariantów zadba o doskonały smak dań, które zachwycą nawet najbardziej wymagających smakoszy. Produkty dostępne są wyłącznie w sezonowej ofercie marki.
Po więcej inspiracji zapraszamy na stronę https://www.vegeta.pl/pl/grill , na której znajduje się książeczka z przepisami dedykowanymi na grilla, a także wiele wskazówek, dzięki którym zostaniesz mistrzem grillowania.
![Celebruj Światowy Dzień Sernika i nie tylko z letnią ofertą ciast w Tchibo Biuro prasowe](/files/_uploaded/glownekonf_306983065,w_169,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Celebruj Światowy Dzień Sernika i nie tylko z letnią ofertą ciast w Tchibo
![Oliwki drylowane czarne OLE! Śródziemnomorski smak zamknięty w słoiczku](/files/_uploaded/glownekonf_366885733,w_169,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Oliwki drylowane czarne OLE! Śródziemnomorski smak zamknięty w słoiczku
![Wakacyjne, kulinarne podróże z produktami WSP „Społem”](/files/_uploaded/glownekonf_896110568,w_254,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Wakacyjne, kulinarne podróże z produktami WSP „Społem”
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-innowacje_1.png)
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-biznes_1.png)
Media
![](/files/1922771799/pakosinska-na-zywo-foto-ram,w_274,_small.jpg)
Katarzyna Pakosińska: Uwielbiam programy na żywo i nieprzewidziane sytuacje. Duże doświadczenie dała mi praca na estradzie
Gospodyni „Pytania na śniadanie” przekonuje, że zarówno występując na scenie, jak i prowadząc program realizowany „na żywo”, jest w swoim żywiole. I choć w obu przypadkach może się zdarzyć wiele nieprzewidzianych rzeczy, to absolutnie się tym nie stresuje. Zawsze ma w zanadrzu jakiś komentarz czy ripostę i potrafi wybrnąć z każdej sytuacji. Katarzyna Pakosińska zauważa, że widzowie lubią autentyczność, dlatego zamiast udawać, że nic się nie dzieje, ona sama woli odpowiednio zareagować i w ten sposób rozładować napięcie.
Handel
Podatki od żywności wysokoprzetworzonej mogą pomóc walczyć z otyłością. Wpływy z nich można przeznaczyć na dopłaty do zdrowego jedzenia
![](/files/1922771799/pineda-podatek-jedzenie-foto-1,w_133,r_png,_small.png)
Nie tylko napoje słodzone, jak ma to miejsce w Polsce, ale i cała niezdrowa żywność powinna być objęta dodatkowym opodatkowaniem – przekonują badacze z Centrum Ekonomiki Zdrowia i Polityki Innowacji w Imperial College Business School, którzy przyjrzeli się wynikom badań w tym zakresie z całego świata. Pieniądze z podatku od żywności wysokoprzetworzonej, z dużą zawartością soli czy cukru, powinny ich zdaniem zostać spożytkowane na dopłaty do zdrowego jedzenia. Okazuje się, że zwłaszcza w krajach o niskich i średnich dochodach to czynnik ekonomiczny decyduje o wyborze niezdrowego jedzenia, które jest mocno reklamowane i często tańsze.
Gwiazdy
Aleksandra Popławska: Pomysł na trenowanie boksu zrodził się u mnie z fascynacji Sashą Sidorenko. Dyscyplina ta wymaga skupienia, a właśnie tego mi na co dzień brakuje
![](/files/1922771799/poplawska-boks-plany-foto,w_133,_small.jpg)
Aktorka zaznacza, że trenuje boks, bo pozwala jej nauczyć się trzeźwo myśleć, analizować i szybko podejmować decyzje. Z uprawiania tej dyscypliny czerpie sporą przyjemność, zwłaszcza że robi to pod okiem mistrzyni – Sashy Sidorenko. Aleksandra Popławska podkreśla, że dla niej nie tyle liczy się zwycięstwo na ringu, ile taktyka gry, jaką przyjmuje się wobec przeciwnika.