Grilluj bez dymu
Czy letnie przyjęcie w ogrodzie może odbyć się bez grilla? Odpowiedź jest tylko jedna - nie. A czy grill może być bez dymu? Jak najbardziej, choć brzmi to nieprawdopodobnie. Coraz więcej badań dowodzi, że dym unoszący się z grilla jest bardzo szkodliwy. Eksperci twierdzą, że już samo stanie w pobliżu paleniska podnosi ryzyko zachorowanie na raka. I nie chodzi tylko o wdychanie dymu i narażanie dróg oddechowych, ale też wchłanianie go przez skórę.
A co jeśli sąsiad zaczyna ogrodowe barbecue wtedy, kiedy w twoim ogrodzie wisi pranie, albo mieszkasz w bloku i ludzie grillują na balkonach? Na to wszystko jest sposób. Marka LotusGrill z myślą o tych, którzy nie chcą lub nie mogą korzystać z uroków tradycyjnego grilla, proponuje innowacyjne rozwiązanie.
- To wielofunkcyjne urządzenie do przyrządzania smacznych i zdrowych potraw z grilla. Nie boję się użyć stwierdzenia, że jest to absolutnie początek nowej kultury grillowania. Bezdymny, ekologiczny grill na węgiel sprawdzi się na balkonie, tarasie, campingu pomoście a nawet na łódce – mówi Jarosław Zimnoch, właściciel firmy Domowe Sanatorium, która jest jedynym dystrybutorem marki LotusGrill w Polsce.
Co ważne, wbrew wielu opiniom, do tego bezdymnego urządzenia wcale nie trzeba używać nietypowego opału (węgla kokosowego, brykietu ani żadnych innych wkładów). Idealnie sprawdza się węgiel z drzewa liściastego (z listkiem na opakowaniu). Producent również ma taki węgiel w swojej ofercie.
- Grill jest bardzo łatwy w rozpalaniu, utrzymaniu czystości, posiada funkcję regulacji temperatury oraz stały nadmuch. Misa na kapiący tłuszcz izoluje go od ognia, dlatego wytopiony tłuszcz się nie spala i nie wydziela substancji rakotwórczych. Ale najważniejszą zaletą tego urządzenia jest to, że podczas każdej imprezy można go z powodzeniem postawić na środku stołu. Nie ma nic bardziej satysfakcjonującego niż wspólne przygotowywanie potraw – dodaje Jarosław Zimnoch.
Miłośnicy grillowanych przysmaków zapewne docenią jeszcze jeden – ekonomiczny – walor posiadania takiego urządzenia. Decydując się na LotusGrill klient otrzymuje gwarancję aż na 5 lat, zatem jest to inwestycja, która posłuży bardzo długo. Dzięki temu smaczne i niebanalne posiłki dla całej rodziny można przyrządzić w domowym zaciszu, nie tylko w sezonie, co szybko przyniesie oszczędności – proste szacunki wykazują, że obiad z grillowanymi potrawami w restauracji dla czteroosobowej rodziny to często wydatek rzędu nawet 200 zł.
Dodatkowo urządzenie jest dostępne w różnych kolorach, wielkościach i posiada mnóstwo przydatnych akcesoriów.
O FIRMIE
Domowe Sanatorium od wielu lat zajmuje się promowaniem produktów służących zdrowiu. Firma zwraca uwagę nie tylko na aspekty zdrowotne, ale również na wysoką jakość oferowanych towarów. Bogate doświadczenie w sprzedaży zaowocowało uzyskaniem przez Domowe Sanatorium statusu wyłącznego dystrybutora marki LotusGrill oraz Kuvings w Polsce.
Serce pod opieką - spotkania z kardiologiem
Diagnoza: krótkowzroczność. Jak dbać o wzrok dziecka i spowolnić postęp wady?
Urazy zębów u dzieci. Jak dbać o prawidłową higienę po wypadku stomatologicznym?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Media
Ada Fijał: Młode pokolenie jest niezwykle obeznane z modą. Kiedyś my uczyliśmy uczestników naszych programów, co mają robić, a teraz często to my uczymy się od nich
Aktorka i jurorka programu „Shopping Queens. Królowe zakupów” zauważa, że w ciągu dekady nie tylko zmienił się ten format telewizyjny, ale także podejście do mody. Trendy dyktują bowiem teraz nie tyle znani projektanci, ile ulica i zwykli ludzie. Na jej szczególne uznanie zasługuje młode pokolenie, które wykazuje się ogromną kreatywnością i wręcz nie sposób przejść obojętnie obok ich wyszukanych stylizacji.
Muzyka
Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci
Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.
Edukacja
MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety
Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.