Komunikaty PR

Halloween z HELIO

2022-10-31  |  08:00
Biuro prasowe

Wystarczy mieć w domu kilka składników, pyszne bakalie i wyobraźnię! Wyczaruj w swojej kuchni to, co najlepsze z pomocą ulubionych owoców suszonych. Ta najstraszniejsza noc może być dobrą okazją do uwolnienia swojej kreatywności w kuchni!

Co powiesz na Bakaliowe, Hallowenowe Babeczki? Przepis jest bardzo prosty. Wystarczy, że masz w domu: 300 gram mąki, 100g cukru, czubatą łyżeczkę proszku do pieczenia, cukier waniliowy, 1 opakowanie czereśni suszonych HELIO Natura, 2 jajka, 80 ml oleju, 200 ml mleka, 1/2 opakowania wiórków kokosowych HELIO, 1 opakowanie polewy deserowej HELIO oraz ulubione bakalie HELIO do dekoracji.

W jednej misce wymieszaj składniki suche: mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. W drugiej – rozmieszaj jajka z olejem i mlekiem. Krótko mieszaj składniki suche z mokrymi, dodaj 5 łyżek wiórków kokosowych HELIO i wymieszaj. Na blasze z piekarnika ustaw foremki na muffinki, wyłóż je papierowymi papilotkami (możesz wkładać po 2 do jednej foremki, żeby lepiej zachować kształt ciastka). Następnie napełnij je ciastem do 2/3 wysokości, a do każdej muffinki wciśnij po kilka suszonych czereśni. Piecz ok. 20 min. w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. C. Babeczki wystudź, następnie przygotuj polewę HELIO zgodnie z przepisem na opakowaniu. Udekoruj babeczki ulubionymi bakaliami HELIO. Do stworzenia straaaaasznych min świetnie sprawdzą się rodzynki oraz nerkowce! Takie babeczki
z pewnością umilą halloweenowy wieczór.

A może szukasz czegoś prostego, co nie wymaga użycia piekarnika? Mamy to! Daktyle idealnie sprawdzą się w roli strasznych robali. Suszone daktyle HELIO zamocz w czekoladzie mlecznej do połowy. Pisakiem spożywczym namaluj uśmiechy i straaaaaaszne oczy.  Halloween to świetna okazja, by spróbować nowych przepisów i spędzić wieczór na dekoracji upieczonych pyszności! To świetna zabawa dla całej rodziny.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Odkrywaj smaki domowych przetworów Biuro prasowe
2024-08-12 | 01:00

Odkrywaj smaki domowych przetworów

Lato to idealny czas na wekowanie, bo właśnie wtedy stragany pełne są świeżych owoców i warzyw. To najlepszy moment, aby zaopatrzyć naszą spiżarnię w przygotowane
Żywienie SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI?
2024-08-02 | 01:00

SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI?

Miesiąc temu, restauracja NUTA pod batutą Chefa Andrei Camastry powtórzyła swój sukces sprzed roku, utrzymując kulinarnego Oscara – gwiazdkę Michelin. Jest to gwarancja
Żywienie Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!
2024-07-30 | 15:35

Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!

Marzysz o podróży dookoła świata, smakując przy tym smaków różnorodnych kuchni? Dzięki produktom marki FRoSTA, z łatwością przygotujesz szybkie i smaczne dania

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Bogumiła Wander

Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Bogumiły Wander, jednej z najbardziej cenionych postaci polskiego świata medialnego. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Media

Podróże

Cezary Pazura: Jedziemy z żoną na Sri Lankę, gdzie mamy program naszpikowany emocjami. Będziemy się poruszać pociągami, helikopterami i jeździć na słoniach

Na mapie letnich wyjazdów aktora w tym roku pojawiły się Portugalia i Sri Lanka. Pierwsza wyprawa już za nim. Cezary Pazura zaznacza, że udało mu się wypocząć i poznać kraj położony na Półwyspie Iberyjskim niemal „od podszewki”, ponieważ pokazywał mu go znajomy mieszkający tam od lat. Teraz z kolei wraz z żoną szykują się już na następną podróż, na wyspę Cejlon. Obszerna relacja z tej wyprawy pojawi się w ich mediach społecznościowych.

Problemy społeczne

Ginekolodzy biją na alarm: przyszły tata to nie tylko dawca nasienia. Mężczyźni nadal zbyt rzadko uczestniczą w przygotowaniach do ciąży

Mniej niż co trzeci mężczyzna szuka informacji na temat tego, jak się przygotować do poczęcia dziecka, a 42 proc. zdecydowało się wcześniej na zbadanie jakości nasienia – wynika z raportu opracowanego przez NutroPharmę na potrzeby kampanii „Dziecko wspólna sprawa”. O suplementację przed ciążą dba podobny odsetek przyszłych ojców, podczas gdy wśród przyszłych mam jest on dwukrotnie wyższy. Tymczasem – jak przypominają lekarze położnicy i ginekolodzy – materiał genetyczny ojca jest tak samo ważny jak matki. Ma wpływ nie tylko na to, jakie cechy będzie mieć dziecko, ale też na jego zdrowie oraz na prawidłowy przebieg ciąży.