Hamburgery z najlepszymi dodatkami od WSP „Społem”
Soul&Mind
ul. Grudzieniec 102b
60-621 POZNAŃ
ewa.kawiecka|soulandmind.pl| |ewa.kawiecka|soulandmind.pl
+ 48 664979170
https://www.soulandmind.pl/
28 maja obchodzimy Światowy Dzień Hamburgera, czyli dania które podbiło najpierw USA, a potem cały świat, dzięki temu, że jest smaczne i proste w przygotowaniu. Tę potrawę możemy zjeść w swoim ulubionym lokalu, ale też przyrządzić samemu w domu. Kanapka stanie się bardziej wyrazista, kiedy dodamy pyszne sosy, pasujące do soczystych składników. Warto więc postawić na jakość i wybrać produkty WSP „Społem” z serii Food Truck lub sięgnąć po tradycyjne rozwiązania, jak Majonez Kielecki, Ketchup Kielecki lub Musztarda Kielecka.
Hamburger – skąd pochodzi i dlaczego jest taki popularny?
Hamburgera po raz pierwszy zaserwowano w Stanach Zjednoczonych, a swoją nazwę zawdzięcza niemieckiemu, portowemu miastu. Właśnie stamtąd pochodzili imigranci, którzy w Ameryce przygotowali „Hamburger steak”, czyli kotlet z wołowiny. Na samym początku mięso było podawane bez pieczywa, a jedynie w towarzystwie sałaty, musztardy i majonezu. Z biegiem lat przepis ewoluował i tak powstało to danie w obecnej formie. Potrawa zyskała ogromną popularność, najpierw w USA, a potem na całym świecie, w tym także w Polsce.
Nie ma jednego przepisu na hamburgera. Przyrządzany jest on obecnie w wielu wariantach, zarówno jeśli chodzi o rodzaje mięsa, jak i bogactwo pozostałych składników. Możemy zdecydować się na tę potrawę w którejś z popularnych sieci dań fast food bądź przygotować ją samemu w domu.
Polacy pokochali hamburgery za ich różnorodność i prostotę. Nieprzypadkowo swoje święto ta kultowa potrawa obchodzi pod koniec maja. W szczycie sezonu grillowego, nabieramy szczególnej ochoty na to danie. Najlepiej smakuje w towarzystwie bliskich i pysznych sosów, jak choćby te z serii Food Truck WSP „Społem”.
Tradycyjne czy grillowe?
Wybór dodatków zależy od indywidualnych preferencji. Idealnym rozwiązaniem są Sosy Kieleckie takie, jak: czosnkowy, amerykański, tysiąca wysp oraz tegoroczna nowość - prażona cebulka. Śmietankowy sos czosnkowy WSP „Społem” stworzony z dodatkiem warzyw i wina będzie doskonały dla miłośników łagodnych potraw. Sos amerykański dzięki swojej kremowej konsystencji pasować będzie do mięs każdego rodzaju, a orientalne przyprawy, które ma w składzie nadadzą hamburgerom wyrazistego smaku. Oryginalny, doskonałej jakości sos tysiąca wysp łączy w sobie walory majonezu oraz pomidorów, dzięki czemu nasza kanapka stanie się wyjątkowa. Z kolei chilli oraz curry w nowym sosie prażona cebulka będą perfekcyjnym dopełnieniem dań dla wielbicieli lekko pikantnych smaków.
Sosy Food Truck WSP „Społem” idealnie pasują także do frytek lub pieczonych ziemniaków, które często idą w parze z hamburgerem. Zaś osoby cieniące klasyczny smak mogą sięgnąć po tradycyjne produkty WSP „Społem”. Kultowy Majonez Kielecki lub Musztarda Kielecka także doskonale komponują się z hamburgerami. Pozbawiony konserwantów, gęsty Ketchup łagodny będzie stanowił wyśmienity dodatek dla fanów ponadczasowych połączeń. Znajdzie się też coś dla wielbicieli pikantnych potraw. Mogą wybrać wersje na ostro, w której sprawdzi się Majonez Kielecki z Papryką Chipotle lub Ketchup Kielecki Pikantny.
Szukając sosów, które idealnie komponują się z potrawami oraz przepisów na smaczne dania, warto zajrzeć na stronę WSP „Społem”: https://www.wspspolem.com.pl/produkty

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Zdrowie

Katarzyna Dowbor: Jak najszybciej muszę się zaszczepić przeciw kleszczowemu zapaleniu mózgu. Do tej pory zabezpieczałam przed tymi pasożytami tylko moje zwierzęta
Prezenterka przyznaje, że do tej pory nie zdawała sobie sprawy, że kleszczowe zapalenie mózgu to taka podstępna i groźna choroba. Jest ona wywoływana przez wirusa, który dostaje się do naszego organizmu w wyniku ukłucia przez kleszcza. Dlatego tak ważne jest, by przed tymi pajęczakami zabezpieczać nie tylko naszych pupili, ale także siebie. Katarzyna Dowbor już umówiła się na przyjęcie odpowiedniej szczepionki. Z danych opracowanych przez Ośrodek Badań Socjomedycznych Instytutu Stosowanych Nauk Społecznych UW wynika, że na taki krok decyduje się zaledwie co dziesiąty Polak.
Moda
Julia Kamińska: Założyłam sobie, że w tym roku nie będę kupować żadnych nowych ubrań. Z sukcesem sprzedaję też swoje rzeczy na popularnej platformie

Aktorka chętnie podjęła wyzwanie „no-buy 2025” i jak zapewnia, w tym roku nie zamierza kupować żadnych nowych ubrań. Poza tym systematycznie „wietrzy” swoją szafę i te rzeczy, które już nie są jej potrzebne, sprzedaje przez internet albo oddaje znajomym. Julia Kamińska zaznacza też, że kompletując stylizację na czerwony dywan, stara się nie wydawać pieniędzy na nowe ubrania. Najpierw zagląda do garderoby, by znaleźć w niej coś, co można ponownie wykorzystać.
Infrastruktura
Mazowsze turystycznie radzi sobie lepiej niż przed pandemią. Odwiedzających przyciąga już nie tylko Warszawa

Województwo mazowieckie jest liderem pod względem liczby turystów. W ubiegłym roku odwiedziło je prawie 7 mln gości. I choć lokomotywą ruchu turystycznego pozostaje Warszawa, to coraz więcej osób wybiera zwiedzanie regionu w wolniejszym tempie niż w stolicy i bliżej natury. Mazowsze od lat postrzegane było jako idealny kierunek na mikrowyprawę, ale teraz przybywa osób, które chcą się tu zatrzymać na dłużej niż 1–2 dni.