„Ja Cię SERniczę!” – tak słodkiej kampanii w Polsce jeszcze nie było!
Katarzyna Bagińska
Publicon Sp. z.o.o.
Świdnicka
50-066 Wrocław
k.baginska|publicon.pl| |k.baginska|publicon.pl
693260235
www.publicon.pl
Na początku stycznia wystartował ogólnopolski informacyjno-edukacyjny program, w którym główną rolę odgrywa… ser! Celem projektu sfinansowanego z Funduszu Promocji Mleka jest promowanie białego sera w słodkiej postaci. W jego ramach zostaną zrealizowane m.in. spoty reklamowe, radiowe, konkursy i akcje samplingowe w polskich miastach, a o tym wyjątkowym produkcie głośno będzie również w social mediach. Wszystko po to, by Polacy docenili wartość tego wartościowego składnika wielu tradycyjnych potraw – w tym sernika.
Polacy jedzą za mało produktów mlecznych
Przeciętny Polak wciąż spożywa mniej produktów mlecznych niż statystyczny mieszkaniec Europy Zachodniej. Ma to wpływ na narastający problem niedoboru wapnia wśród polskiego społeczeństwa, które z roku na rok prowadzi do coraz częstszego diagnozowania m.in. osteoporozy u starszych czy próchnicy u młodszych. Program „Ja Cię SERniczę!” powstał po to, by pokazać, że spożywanie produktów mlecznych jest korzystne dla zdrowia, a przy tym nie musi być nudne.
Czas trwania i realizacja kampanii
Kampania ma potrwać do grudnia 2022 roku, a jej organizatorem jest Polska Izba Mleka, której codzienna działalność opiera się na promowaniu produktów mlecznych na rynku krajowym i zagranicznym. Projekt „Ja Cię SERniczę!” ma charakter edukacyjny, a źródłem informacji będzie specjalnie stworzona strona na portalu Facebook, w której znajdą się cenne wiadomości i ciekawe przepisy na sernik.
Program „Ja Cię SERniczę!” jest sfinansowany z Funduszu Promocji Mleka.
Czas na gotowe zupy! - wystartowała jesienna kampania marki JemyJemy
Nowości produktowe FRoSTY – smak i różnorodność na każdą porę roku!
Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Teatr
Anna Głogowska: Długo wstydziłam się stanąć na scenie teatralnej. Teraz zaczynam myśleć o sobie jako o aktorce
Tancerka przyznaje, że jakiś czas temu odkryła swoją nową pasję i z przyjemnością próbuje sił w aktorstwie. Postanowiła zamienić parkiet taneczny na teatralną scenę i jak podkreśla, czuje się teraz bardziej swobodnie i ma większe pole do popisu, bo nie musi się sztywno trzymać określonej choreografii, tylko bazuje na swojej kreatywności. Anna Głogowska nie ukrywa, że na początku nie miała odwagi stanąć ramię w ramię z zawodowymi aktorami, ale przekonała się, że też ma talent i sporo do zaoferowania.
Farmacja
Szybko rośnie liczba osób z ostrą infekcją układu oddechowego, w tym grypy. Szczyt zachorowań przypadnie już na drugą połowę października
Centrum e-Zdrowia podaje, że od początku września odnotowano blisko 1,8 mln porad ambulatoryjnych udzielonych z powodu ostrych infekcji układu oddechowego, w tym grypy. Najlepszą metodą walki z chorobą jest szczepionka – najlepiej przyjęta między wrześniem a listopadem. Wciąż jednak na taki krok decyduje się zaledwie kilka procent Polaków, tymczasem grypa jest jedną z 10 najczęstszych przyczyn zgonów u osób powyżej 65. roku życia.
Żywienie
Aleksandra Adamska i Ewelina Adamska-Porczyk: Na Filipinach spałyśmy z karaluchami i innymi robakami. Brakowało nam moskitiery na całe ciało
Chociaż podczas pełnej emocji wyprawy przez Filipiny do Tajwanu nie brakowało trudnych momentów, w których górę brało zmęczenie, to jednak mimo wszelkich niedogodności Aleksandra Adamska i Ewelina Adamska-Porczyk starały się nie narzekać, tylko wyciągać z tej podróży to, co najlepsze. Uczestniczki „Azja Express” przyznają, że nie mogły się przekonać do miejscowego jedzenia, ale za to zachwyciła je aromatyczna kawa. W bagażu zabrakło miejsca na moskitierę, dlatego też z czasem przyzwyczaiły się także do spania w jednym pomieszczeniu z karaluchami.