Komunikaty PR

Jak przygotować wielkanocną sałatkę

2020-04-07  |  17:30
Biuro prasowe

Dzięki szczególnym dodatkom – jak pasztet pieczony – sałatka nabierze wykwintnego stylu. Pasztet pieczony Naturrino ma wyrazisty, lekko pikantny smak, nawiązujący do swojskich pasztetów wypiekanych w domu. Jego recepturę oparto na starannym doborze składników mięsnych i specjalnej mieszanki naturalnych przypraw, ziół i warzyw.

Składniki:

1 opakowanie Pasztetu Pieczonego Naturrino „Sokołów”

2 garści roszponki (oliwa z oliwek)

1 garść kiełków pora

1/3 kalafiora romanesco

1 słoiczek patisonów konserwowych

10 jajek przepiórczych

1 czubata łyżka majonezu

1 czubata łyżka chrzanu

Sól, świeżo mielony pieprz kolorowy

Przygotowanie:

Majonez mieszamy z chrzanem, aż do uzyskania sosu o jednolitej konsystencji. Jajeczka przygotowujemy na półtwardo. Wkładamy je do garnuszka z wrzącą wodą i gotujemy na małym ogniu przez 2 minuty, następnie szybko zdejmujemy z palnika, przelewamy lodowatą wodą i obieramy.

Kalafiora obieramy i wykrawamy z niego różyczki. Patisony osuszamy i kroimy na ćwiartki lub w ósemki. Pasztet kroimy w kostkę.

Na półmisek wykładamy naprzemiennie wraz z białym sosem, skropioną oliwą roszponkę, kostki pasztetu, jajeczka, patisony i kalafiora. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku, a na koniec posypujemy kiełkami pora.

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd! Biuro prasowe
2024-12-31 | 10:00

Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!

Wraz z nowym rokiem OSM Piątnica powraca z kampanią reklamową „Przejdź na dobrą stronę mocy”, promującą Skyry – jogurty typu islandzkiego. Dzięki wysokiej zawartości
Żywienie Ciasta na sylwestrowy stół
2024-12-30 | 14:50

Ciasta na sylwestrowy stół

Ile ciast potrzeba na świąteczno-noworoczny stół, aby domownicy byli zadowoleni? Wszystko zależy od liczby zaproszonych gości, ale jesteśmy pewni, że często wystarczy jedno ciasto,
Żywienie Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]
2024-12-23 | 12:00

Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]

Aż 83% Polaków wyrzuca jedzenie świąteczne między 23 a 30 grudnia. To przekłada się na 61,7 tys. ton, czyli aż 1,6 kg na osobę. Choć najczęściej wyrzucaną kategorią

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Regionalne – Mazowieckie

Większe bezpieczeństwo przechowywanych w magazynach dzieł sztuki. Muzeum Narodowe w Warszawie przeniesie je do nowego budynku

Kupiony ze wsparciem Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego budynek przy ulicy Puławskiej będzie służył Muzeum Narodowemu w Warszawie jako magazyn wielkogabarytowych dzieł sztuki. To tu jeszcze w tym roku mają trafić zbiory z magazynu w Tarczynie, który według opinii NIK nie spełnia niezbędnych norm technicznych. W ciągu dwóch–trzech lat w nowym budynku powstanie także przestrzeń wystawiennicza dla kolekcji mebli i wzornictwa należących do MNW.

Problemy społeczne

Czas oczekiwania na usługi opieki długoterminowej jest zbyt długi. Pacjenci i ich rodziny gubią się w skomplikowanym systemie

Zarządzanie opieką długoterminową w Polsce funkcjonuje w rozbiciu na dwa sektory: ochrony zdrowia i pomocy społecznej. Brak koordynacji między nimi powoduje, że opieka jest udzielana fragmentarycznie i nie zawsze efektywnie – wynika z raportu Banku Światowego. Co roku tego typu usług potrzebuje co najmniej pół miliona osób, a czas oczekiwania na nie jest zbyt długi. To efekt m.in. niedofinansowania sektora i braku kadr.