Jakość, smak i wygoda - nowe Dania Gotowe Premium
Nowe oczekiwania konsumentów
Rosnąca popularność dań gotowych jest silnie związana ze zmianami w stylu odżywiania się. Konsumenci bardzo cenią dziś takie propozycje kulinarne, których przygotowanie nie wymaga dużo czasu i wysiłku. Jednocześnie wzrasta świadomość znaczenia jakości spożywanych produktów – dlatego tak szybko poszerza się grupa osób, które poszukują produktów z tzw. czystą etykietą – bez dodatku konserwantów czy wzmacniaczy smaku.
Wprowadzane na rynek Dania Gotowe Premium od Sokołowa spełniają nowe oczekiwania konsumentów. – Poszerzamy asortyment o kolejne, innowacyjne propozycje, które wychodzą naprzeciw potrzeb klientów – mówi Bogusław Miszczuk, Prezes Zarządu Sokołów S.A. – Naszym celem było stworzenie dań, które w pełni zaspokoją smakowe preferencje naszych odbiorców, jak również ich wymagania odnośnie wysokiej jakości oraz łatwości i wygody przygotowania. Proponujemy dania odpowiednio zbilansowane, komplementarne, które są doskonałą propozycją wzbogacenia codziennego jadłospisu.
Dania na każdy dzień
Nowe Dania Gotowe marki Sokołów wyróżnia jakość produktów premium. Nie zawierają konserwantów, fosforanów, sztucznych barwników ani wzmacniaczy smaku. Asortyment smaków został dobrany na podstawie analizy trendów na rynku. Dania wyróżnia odpowiednie połączenie składników o wyraźnych, naturalnych smakach. Głównym elementem mięsnym są roladki, a ich wyróżnikiem – nadzienia i sosy z wykorzystaniem warzyw. Odpowiednio dobrany dodatek skrobiowy – w postaci różnego rodzaju kasz bądź ryżu – podkreśla charakter dania.
Jako pierwsze w nowej linii pojawiły się dania:
- Roladki wołowe nadziewane ogórkiem i boczkiem w sosie pieczeniowym z kaszą pęczak – klasyczne zestawienie, zajmujące wysokie miejsce w najbardziej popularnych i lubianych daniach obiadowych. Odpowiednio przyprawiony sos pieczeniowy daje głębię smaku, a dodatek kaszy pęczak świetnie uzupełnia całość.
- Roladki wieprzowe nadziewane szpinakiem i serem w sosie śmietanowym z kuskusem perłowym – wykwintne danie, które zachwyci smakiem i doda energii w porze lunchu. Roladka mięsna, szpinak, delikatny śmietanowy sos – w tej kompozycji wszystkie składniki tworzą idealnie dobrany zestaw.
- Roladki drobiowe z nadzieniem marchewkowym w sosie śmietanowo-koperkowym z ryżem – danie dla osób, które preferują łagodne nuty smakowe. Roladki z delikatnego mięsa, wypełnione farszem z marchewki o lekkiej, naturalnej słodyczy, zatopione w sosie z dodatkiem koperku. Ryż pasuje tu idealnie, uzupełniając danie.
- Pulpety wieprzowe klasyczne w sosie pomidorowym z ryżem – danie niezwykle popularne, uniwersalna i apetyczna propozycja kulinarna. Bogaty w pomidory sos dodaje świeżego aromatu, a naturalne przyprawy uwypuklają smak mięsa. Danie lekkie, a zarazem pożywne.
Termostabilna tacka umożliwia wygodne i szybkie przygotowanie dania w kuchence mikrofalowej (bezpośrednio na tacce). Po przełożeniu do odpowiedniego naczynia – danie można również podgrzać w piekarniku bądź na płycie gazowej czy elektrycznej. Po kilku minutach pełnowartościowy i smaczny posiłek jest już gotowy. Nowoczesne opakowanie dodatkowo umożliwia zachowanie w wysokim stopniu wartości odżywczych oraz wydłużenie terminu przydatności do spożycia.

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Psychologia

Qczaj: Moja siostra przeszła załamanie psychiczne. Dźwigamy na swoich barkach bardzo dużo i czasami po prostu nie mamy już siły
Trener przeżył niedawno prawdziwe chwile grozy po tym, gdy jego siostra trafiła do szpitala. Mimo że jest już dorosła, to nadal czuje się za nią odpowiedzialny, tak samo jak wtedy, kiedy opiekował się nią po wyjeździe mamy do USA. Jednocześnie Qczaj apeluje do tych, którzy zmagają się z jakimś kryzysem psychicznym, by nie wstydzili się mówić o swoich problemach i mieli odwagę prosić o pomoc. Dzięki temu można zapobiec tragedii.
Konsument
Otyłość i niedożywienie u seniorów często idą w parze. Źródłem problemu często tańsza, wysokoprzetworzona żywność

Niemal 64 proc. osób między 65. a 74. rokiem życia ma nadmierną masę ciała. Co piąty senior cierpi z powodu niedożywienia. Szczególną sytuacją jest taka, w której osoba starsza jest otyła, ale jednocześnie niedożywiona jakościowo. U źródeł problemów żywieniowych leżą z jednej strony mechanizmy związane z fizjologią starzenia się oraz różne choroby towarzyszące, a z drugiej – czynniki ekonomiczne i psychologiczne, takie jak samotność czy brak wystarczających środków. Eksperci zwracają uwagę na to, że ważne jest edukowanie i aktywizowanie seniorów, ponieważ zarówno otyłość, jak i niedożywienie prowadzą do poważnych konsekwencji zdrowotnych.
Gwiazdy
Anna Powierza: Mimo wyniku wyborów prezydenckich z czasem będzie mniej podziałów w społeczeństwie. Chciałabym pierwszej damy, która stoi po stronie kobiet

Aktorka nie dziwi się, że wynik wyborów prezydenckich budzi tak ogromne emocje, bo przecież niemal równej połowie głosujących niezwykle trudno pogodzić się z tym, że nie wygrał właśnie ich faworyt. Eksperci zastanawiają się, jak będzie teraz wyglądał polityczny krajobraz, rządzący już podejmują pewne kroki, a Anna Powierza chce wierzyć, że nowy lokator Pałacu Prezydenckiego sprosta wyzwaniu i udowodni, że głos oddany na niego nie został zmarnowany. Na wysokości zadania powinna także stanąć jego żona.