Komunikaty PR

Jakość, smak i wygoda - nowe Dania Gotowe Premium

2020-03-06  |  01:00
Biuro prasowe

Nowe oczekiwania konsumentów

Rosnąca popularność dań gotowych jest silnie związana ze zmianami w stylu odżywiania się. Konsumenci bardzo cenią dziś takie propozycje kulinarne, których przygotowanie nie wymaga dużo czasu i wysiłku. Jednocześnie wzrasta świadomość znaczenia jakości spożywanych produktów – dlatego tak szybko poszerza się grupa osób, które poszukują produktów z tzw. czystą etykietą – bez dodatku konserwantów czy wzmacniaczy smaku.

Wprowadzane na rynek Dania Gotowe Premium od Sokołowa spełniają nowe oczekiwania konsumentów. – Poszerzamy asortyment o kolejne, innowacyjne propozycje, które wychodzą naprzeciw potrzeb klientów – mówi Bogusław Miszczuk, Prezes Zarządu Sokołów S.A. – Naszym celem było stworzenie dań, które w pełni zaspokoją smakowe preferencje naszych odbiorców, jak również ich wymagania odnośnie wysokiej jakości oraz łatwości i wygody przygotowania. Proponujemy dania odpowiednio zbilansowane, komplementarne, które są doskonałą propozycją wzbogacenia codziennego jadłospisu.

Dania na każdy dzień

Nowe Dania Gotowe marki Sokołów wyróżnia jakość produktów premium. Nie zawierają konserwantów, fosforanów, sztucznych barwników ani wzmacniaczy smaku. Asortyment smaków został dobrany na podstawie analizy trendów na rynku. Dania wyróżnia odpowiednie połączenie składników o wyraźnych, naturalnych smakach. Głównym elementem mięsnym są roladki, a ich wyróżnikiem – nadzienia i sosy z wykorzystaniem warzyw. Odpowiednio dobrany dodatek skrobiowy – w postaci różnego rodzaju kasz bądź ryżu – podkreśla charakter dania. 

Jako pierwsze w nowej linii pojawiły się dania:

  • Roladki wołowe nadziewane ogórkiem i boczkiem w sosie pieczeniowym z kaszą pęczak – klasyczne zestawienie, zajmujące wysokie miejsce w najbardziej popularnych i lubianych daniach obiadowych. Odpowiednio przyprawiony sos pieczeniowy daje głębię smaku, a dodatek kaszy pęczak świetnie uzupełnia całość.
  • Roladki wieprzowe nadziewane szpinakiem i serem w sosie śmietanowym z kuskusem perłowym – wykwintne danie, które zachwyci smakiem i doda energii w porze lunchu. Roladka mięsna, szpinak, delikatny śmietanowy sos – w tej kompozycji wszystkie składniki tworzą idealnie dobrany zestaw.
  • Roladki drobiowe z nadzieniem marchewkowym w sosie śmietanowo-koperkowym z ryżem – danie dla osób, które preferują łagodne nuty smakowe. Roladki z delikatnego mięsa, wypełnione farszem z marchewki o lekkiej, naturalnej słodyczy, zatopione w sosie z dodatkiem koperku. Ryż pasuje tu idealnie, uzupełniając danie.
  • Pulpety wieprzowe klasyczne w sosie pomidorowym z ryżem – danie niezwykle popularne, uniwersalna i apetyczna propozycja kulinarna. Bogaty w pomidory sos dodaje świeżego aromatu, a naturalne przyprawy uwypuklają smak mięsa. Danie lekkie, a zarazem pożywne.

Termostabilna tacka umożliwia wygodne i szybkie przygotowanie dania w kuchence mikrofalowej (bezpośrednio na tacce). Po przełożeniu do odpowiedniego naczynia – danie można również podgrzać w piekarniku bądź na płycie gazowej czy elektrycznej. Po kilku minutach pełnowartościowy i smaczny posiłek jest już gotowy. Nowoczesne opakowanie dodatkowo umożliwia zachowanie w wysokim stopniu wartości odżywczych oraz wydłużenie terminu przydatności do spożycia.

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Dziecko

Edukacja

W ubiegłym roku spadła liczba samobójstw. Dalsza reforma psychiatrii powinna pomóc utrzymać tę tendencję

W 2024 roku po raz pierwszy od kilku lat liczba samobójstw w Polsce spadła, jednak skala problemu wciąż jest poważna. Polska jest w trakcie reformy psychiatrii, w ramach której największy nacisk w kształtowaniu opieki ma być położony na wsparcie środowiskowe. Eksperci zwracają jednak uwagę również na potrzebę utrzymania działań oddolnych i podniesienia społecznej wiedzy na temat prewencji suicydalnej. Bardzo istotne w tym kontekście jest odpowiednie kształtowanie dyskursu medialnego, a także edukowanie na temat tego, jakie zasady są kluczowe w pierwszej pomocy emocjonalnej.

Psychologia

Otyłość nie wynika z braku samodyscypliny czy lenistwa. Ta poważna choroba niesie ze sobą 200 różnych powikłań

– Walka z otyłością wymaga nie tylko wprowadzenia zmian w stylu życia i sposobie odżywiania, ale przede wszystkim zrozumienia, że jest to choroba zarówno o podłożu fizycznym, jak i psychicznym – podkreśla psycholog Adrianna Sobol. Niestety często to schorzenie jest postrzegane jako wynik braku dyscypliny, nieprawidłowej diety lub lenistwa, co jest błędnym i krzywdzącym stereotypem. W rzeczywistości otyłość jest bowiem poważną chorobą, która niesie ze sobą wiele powikłań zdrowotnych i wymaga kompleksowego podejścia. Kluczowymi elementami, które mogą się przyczynić do skuteczniejszego leczenia i poprawy jakości funkcjonowania pacjentów, jest wsparcie emocjonalne oraz zwiększenie dostępności do specjalistów.