Jakość, smak i wygoda - nowe Dania Gotowe Premium
Nowe oczekiwania konsumentów
Rosnąca popularność dań gotowych jest silnie związana ze zmianami w stylu odżywiania się. Konsumenci bardzo cenią dziś takie propozycje kulinarne, których przygotowanie nie wymaga dużo czasu i wysiłku. Jednocześnie wzrasta świadomość znaczenia jakości spożywanych produktów – dlatego tak szybko poszerza się grupa osób, które poszukują produktów z tzw. czystą etykietą – bez dodatku konserwantów czy wzmacniaczy smaku.
Wprowadzane na rynek Dania Gotowe Premium od Sokołowa spełniają nowe oczekiwania konsumentów. – Poszerzamy asortyment o kolejne, innowacyjne propozycje, które wychodzą naprzeciw potrzeb klientów – mówi Bogusław Miszczuk, Prezes Zarządu Sokołów S.A. – Naszym celem było stworzenie dań, które w pełni zaspokoją smakowe preferencje naszych odbiorców, jak również ich wymagania odnośnie wysokiej jakości oraz łatwości i wygody przygotowania. Proponujemy dania odpowiednio zbilansowane, komplementarne, które są doskonałą propozycją wzbogacenia codziennego jadłospisu.
Dania na każdy dzień
Nowe Dania Gotowe marki Sokołów wyróżnia jakość produktów premium. Nie zawierają konserwantów, fosforanów, sztucznych barwników ani wzmacniaczy smaku. Asortyment smaków został dobrany na podstawie analizy trendów na rynku. Dania wyróżnia odpowiednie połączenie składników o wyraźnych, naturalnych smakach. Głównym elementem mięsnym są roladki, a ich wyróżnikiem – nadzienia i sosy z wykorzystaniem warzyw. Odpowiednio dobrany dodatek skrobiowy – w postaci różnego rodzaju kasz bądź ryżu – podkreśla charakter dania.
Jako pierwsze w nowej linii pojawiły się dania:
- Roladki wołowe nadziewane ogórkiem i boczkiem w sosie pieczeniowym z kaszą pęczak – klasyczne zestawienie, zajmujące wysokie miejsce w najbardziej popularnych i lubianych daniach obiadowych. Odpowiednio przyprawiony sos pieczeniowy daje głębię smaku, a dodatek kaszy pęczak świetnie uzupełnia całość.
- Roladki wieprzowe nadziewane szpinakiem i serem w sosie śmietanowym z kuskusem perłowym – wykwintne danie, które zachwyci smakiem i doda energii w porze lunchu. Roladka mięsna, szpinak, delikatny śmietanowy sos – w tej kompozycji wszystkie składniki tworzą idealnie dobrany zestaw.
- Roladki drobiowe z nadzieniem marchewkowym w sosie śmietanowo-koperkowym z ryżem – danie dla osób, które preferują łagodne nuty smakowe. Roladki z delikatnego mięsa, wypełnione farszem z marchewki o lekkiej, naturalnej słodyczy, zatopione w sosie z dodatkiem koperku. Ryż pasuje tu idealnie, uzupełniając danie.
- Pulpety wieprzowe klasyczne w sosie pomidorowym z ryżem – danie niezwykle popularne, uniwersalna i apetyczna propozycja kulinarna. Bogaty w pomidory sos dodaje świeżego aromatu, a naturalne przyprawy uwypuklają smak mięsa. Danie lekkie, a zarazem pożywne.
Termostabilna tacka umożliwia wygodne i szybkie przygotowanie dania w kuchence mikrofalowej (bezpośrednio na tacce). Po przełożeniu do odpowiedniego naczynia – danie można również podgrzać w piekarniku bądź na płycie gazowej czy elektrycznej. Po kilku minutach pełnowartościowy i smaczny posiłek jest już gotowy. Nowoczesne opakowanie dodatkowo umożliwia zachowanie w wysokim stopniu wartości odżywczych oraz wydłużenie terminu przydatności do spożycia.

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Dorota Gardias: Moja piosenka nagrana z Bartasem Szymoniakiem odniosła ogromny sukces. Wiążę z nią pewne plany
Prezenterka pogody podkreśla, że ma w życiu kilka pasji, które szczególnie pielęgnuje. Jedną z nich jest śpiewanie. Nuci nie tylko pod prysznicem, ale swoje umiejętności wokalne prezentuje również na eventach, imprezach okolicznościowych i w programach rozrywkowych. Dorota Gardias nie kryje satysfakcji z tego, że kilka miesięcy temu mogła zaśpiewać w duecie z Bartasem Szymoniakiem, a utwór „Wszystko i nic” bardzo przypadł do gustu odbiorcom. Teraz marzy o tym, by móc wykonać go „na żywo” podczas festiwalu.
Media i PR
Reklama suplementów diety przez influencerów podlega pewnym ograniczeniom. Kontrolują to GIS i UOKiK

Rekomendacje influencerów mają znaczenie w wielu kategoriach zakupowych. Z raportu przygotowanego przez Wavemaker „Influencerzy pod lupą: etyka w social mediach” wynika, że 30 proc. internautów bierze je pod uwagę przy podejmowaniu decyzji zakupowych dotyczących leków i suplementów diety. Reklamy suplementów diety w Polsce podlegają pewnym ograniczeniom. Przykładowo nie można przypisywać im właściwości leczniczych, bo nie są to leki, ani też właściwości wspomagających, które nie są poparte badaniami. Te kwestie sprawdza GIS. UOKiK z kolei może skontrolować poprawne oznaczenie przekazu reklamowego w social mediach.
Moda
Qczaj: Kiedyś na każde wyjście musiałem kupić sobie coś nowego. Teraz już nie chcę kupować kolejnych garniturów, by potem wyrzucać je na śmietnik

Zdaniem trenera, by zadbać o środowisko naturalne i zmniejszyć ilość odpadów, trzeba chociażby zrezygnować z impulsywnych zakupów w sklepach z odzieżą i w modzie postawić na bardziej zrównoważone rozwiązania. Qczaj zachęca więc do zmiany nawyków i refleksji nad własnymi potrzebami. Najpierw bowiem powinniśmy ocenić, czy dany zakup naprawdę jest konieczny, czy może w szafie mamy już podobną rzecz, którą z powodzeniem można ponownie wykorzystać. On sam, na przekór nieprzychylnym komentarzom i krytyce internautów, kilka razy założył już ten sam garnitur i znów za jakiś czas zamierza się w nim pokazać.