Jarmark Produktów Regionalnych i Rękodzieła w Atrium Biała!
W dniach 20-23 listopada Atrium Biała serdecznie zaprasza na Jarmark Produktów Regionalnych i Rękodzieła – idealne wydarzenie dla miłośników lokalnych specjałów i rękodzieła! To wyjątkowa okazja, by spotkać miejscowych twórców, producentów wyśmienitych przysmaków oraz artystów rzemieślników. W ofercie znajdą się między innymi wiejski chleb, doskonałe wędliny z wędzarni Smak Tradycji, domowe przetwory i naturalne miody z pasieki, a także bogaty wybór wyrobów rękodzielniczych.
Od 20 do 23 listopada Atrium Biała przemieni się w tętniący życiem targ pełen stoisk z lokalnymi produktami spożywczymi i rzemieślniczymi. W centralnej rotundzie na odwiedzających czekać będą m.in. tradycyjne pieczywo, aromatyczne wędliny oraz szeroki wybór rękodzieła – od biżuterii, przez ręcznie wytwarzane świece sojowe, po ceramiczne ozdoby. To doskonała okazja, aby wesprzeć lokalnych twórców i poczuć smak regionalnych tradycji.
Jarmark Produktów Regionalnych i Rękodzieła odbędzie się w dniach 20-23 listopada, w godz. 9.00-21.00; stoiska rozlokowane będą na środkowej rotundzie pomiędzy House i Sephora w CH Atrium Biała. Udział w wydarzeniu jest bezpłatny!

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tylko 7% Polaków wie, co oznacza pierwotna czystość wody
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj
Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Infrastruktura
Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.