Komunikaty PR

„Kuchnia Talentów” Circle K pomaga w rozwijaniu pasji pracowników

2023-10-05  |  17:00
Biuro prasowe
Do pobrania Komunikat ( 0.06 MB )

Zakończyła się pierwsza edycja wewnętrznego konkursu Circle K „Kuchnia Talentów”. Zadaniem konkursowym dla pracowników było opracowanie autorskiej przekąski, która miałaby trafić do oferty gastronomicznej na stacjach sieci. Inicjatywa pokazała różnorodność talentów w firmie i zaowocowała wprowadzeniem nowego produktu Hot Salamito na wybranych stacjach Circle K w woj. łódzkim, skąd pochodzi zwycięzca konkursu.

Circle K zatrudnia już ponad 2,1 tys. osób w Polsce i wprowadza programy, które umożliwiają pracownikom aktywne zaangażowanie w tworzenie nowych rozwiązań i realny wpływ na rozwój sieci. Jednym z nich jest zorganizowany po raz pierwszy konkurs kulinarny „Kuchnia Talentów”, skierowany do pracowników z warszawskiego biura i z ponad 400 stacji Circle K w Polsce. Uczestnicy mieli okazję zaprezentować swoje umiejętności kulinarne, przygotowując autorski produkt, który finalnie miał trafić do sprzedaży.

Jednym z priorytetów Circle K jest docenianie, a także tworzenie inspirującego środowiska pracy, wktórym każdy może rozwijać swoje pasje i umiejętności. Chcemy angażować pracowników wkluczowe dla nas obszary, aby mieli poczucie wpływu na przyszłość firmy. Bardzo się cieszymy, że nasz pierwszy konkurs kulinarny cieszył się tak dużym zaangażowaniem naszego zespołu, dlatego planujemy dalej organizować tego typu inicjatywy w naszej firmie – mówi Maria Pertkiewicz, Dyrektorka ds. personalnych w Circle K Polska.

Pomysł konkursu kulinarnego powstał z projektu One Team Culture, którego celem jest zwiększanie zaangażowania wszystkich pracowników m.in. poprzez wzmacnianie współpracy między stacjami a biurem. W ten sposób Circle K chciało dać każdemu pracownikowi szansę na decydowanie o ofercie produktów, jakie codziennie sprzedaje na swoich stajach. Początkowo miała to być inicjatywa regionalna, która ostatecznie przerodziła się w duże wydarzenie.

Łącznie do konkursu zgłosiło się ponad 100 osób z całej Polski. Najwięcej głosów otrzymały trzy produkty: kanapka „słodkie ziarno”, Hot Salamito, a także kanapka „tostowy łasuch”. Opracowali je kolejno: Joanna Jankowska, Natalia Gołomska oraz Maciej Gromczyński, którzy na co dzień pracują na stacjach paliw Circle K.

Zadaniem finalistów było przygotowanie oraz prezentacja swoich pomysłów przed jury złożonym z dyrektorów operacyjnych i marketingu, category managerów oraz food trenerów w Circle K. Przekąski były oceniane pod względem smaku czy szybkości przygotowania. Zwycięzcą został Maciej Gromczyński, twórca tortilli Hot Salamito, który już od 15 lat pracuje na stacji Circle K w Aleksandrowie Łódzkim, a ostatnio awansował na stanowisko Kierownika.

Sam pomysł wyniknął z tego, żeby zrobić coś, czego jeszcze nie było. Co prawda mamy już w ofercie wrapa, ale chciałem, żeby ten był w innej formie, dlatego zdecydowałem się na salami. Największe plusy Hot Salamito to szybkość przygotowania, pyszny smak oraz łatwość w konsumpcji. Niespodzianką jest połączenie smaków, czyli ogórka i cebuli, a to wszystko zapiekane jest z serem – wyjaśnia zwycięzca „Kuchni Talentów”.

Na Hot Salamito składają się tortilla z salami, serem, ogórkiem i czerwoną cebulką. Produkt jest dostępny na wybranych stacjach Circle K w woj. łódzkim.

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Kariera Czy edukacja zdalna może mieć międzynarodowy poziom? Biuro prasowe
2024-12-27 | 01:00

Czy edukacja zdalna może mieć międzynarodowy poziom?

JDJ International Open Schools (JDJ IOS) to projekt, który redefiniuje dostęp do edukacji międzynarodowej. Umożliwia zdobycie akredytowanego amerykańskiego świadectwa maturalnego z
Kariera Neuroróżnorodność to cecha, a nie problem
2024-12-20 | 01:00

Neuroróżnorodność to cecha, a nie problem

W Polsce proces kwalifikacji zaczyna się zwykle w sytuacji, kiedy nauczyciele widzą jakiś „problem” z dzieckiem – mówią wtedy, że dziecko jest
Kariera Weź udział w darmowych szkoleniach dla Dyrektorów przedszkoli i żłobków!
2024-12-19 | 12:00

Weź udział w darmowych szkoleniach dla Dyrektorów przedszkoli i żłobków!

Codziennej pracy Dyrektora towarzyszy wiele wyzwań związanych z pracownikami, współpracą z rodzicami, opieką nad dziećmi, czy prowadzeniem własnego biznesu. KDPN czyli Klub Dyrektora

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Dom i ogród

Radosław Majdan: Jestem zniesmaczony tym, ile czasu poświęciliśmy na załatwianie pozwoleń na budowę domu. Teraz zastanawiamy się, czy nie wybrać planu B

Były piłkarz przyznaje, że w przypadku jego małżeństwa droga do budowy wymarzonego domu w Konstancinie-Jeziornie okazała się niezwykle długa, kręta i bardziej skomplikowana, niż się spodziewali. Uzyskiwanie niezbędnych pozwoleń trwało ponad dwa lata i nie zakończyłoby się sukcesem, gdyby nie pomoc specjalisty, który miał w tym doświadczenie. W obliczu tych problemów i kolejnych wyzwań przyszło jednak zwątpienie i myśl o rezygnacji z kontynuowania tego projektu. Radosław Majdan podkreśla jednak, że niezależnie od tego, jaką decyzję podejmą, za jakiś czas będą mieli własny, piękny dom.

Problemy społeczne

Miasta będą się starzały wolniej niż reszta kraju. Jednak w niektórych do 2050 roku seniorzy będą stanowić 37 proc. populacji

Udział osób starszych w populacji Polski będzie się stopniowo zwiększał i w 2050 roku wyniesie 34 proc. Dla porównania w 12 największych miastach będzie to 31 proc. – wynika z raportu Centrum Analiz i Badań Unii Metropolii Polskich. To oznacza, że metropolie – chociaż nie wszystkie – będą się starzeć nieco wolniej niż reszta kraju. Z tym procesem wiąże się szereg wyzwań dla samorządów i zadań związanych m.in. z przygotowaniem usług dla zróżnicowanej grupy seniorów i dostosowania przestrzeni miejskiej.

Farmacja

Nowoczesne formy podania leków pozwalają uniknąć hospitalizacji. To duże ułatwienie dla pacjentów z chorobami przewlekłymi

Opracowywanie nowoczesnych form podania leków to odpowiedź na stale rosnącą liczbę pacjentów z chorobami przewlekłymi, m.in. onkologicznymi, hematologicznymi i psychiatrycznymi. Jeden zastrzyk zamiast codziennego łykania tabletek, wlewów czy klasycznych chemioterapii ułatwia życie pacjentom, pozwalając im uniknąć hospitalizacji, stresu i ryzyka z tym związanego oraz szybciej wrócić do codziennych zajęć. To także korzyść dla personelu medycznego i systemu ochrony zdrowia. Inicjatorzy kampanii „Podanie ma znaczenie” podkreślają, że pacjent powinien mieć wpływ na wybór formy przyjmowanego leku.