Komunikaty PR

Karol Okrasa ugotuje dla Farmy Świętokrzyskiej podczas BIOEXPO w Warszawie

2021-09-29  |  01:00
Kontakt
ZOOM BSC
ZOOM BSC

Angorska 25/2
02-920 Warszawa
luiza.roslon|zoom-bsc.pl| |luiza.roslon|zoom-bsc.pl
500 140 254
zoom-bsc.pl

Karol Okrasa na stoisku firmy pojawi się w piątek 1 października br., o godzinach 11.00, 12.00 i 14.00. Odwiedzający będą mogli obejrzeć pokazy kulinarne kucharza i spróbować potraw przygotowanych przez niego z ekologicznych, certyfikowanych produktów firmy. Oprócz tego przez trzy dni wydarzenia odwiedzający Farmę Świętokrzyską na Targach będą mieli okazję spróbować ciepłych dań, kanapek ze smarowidłami oraz niepasteryzowanych zakwasów. W prezencie otrzymają bio dynię Hokkaido.

- Tak duże wydarzenie zrzeszające branżę ekologiczną to znakomita okazja, żeby zobaczyć jak rozwija się rynek bio w Polsce, co się na nim zmienia i z jakimi nowościami już wkrótce będziemy mieć do czynienia. Stałym elementem spotkania są również panele, na których będzie można posłuchać inspirujących dyskusji ekspertów z branży. Dla nas, jako  polskiej firmy, pochodzącej z województwa świętokrzyskiego to także szansa na promocję własnego regionu i wywodzących się z niego produktów. Cieszymy się, że mamy w tym wsparcie znakomitych kucharzy – mówi Łukasz Gębka, Prezes Farmy Świętokrzyskiej.

Niebo… na Targach

W menu serwowanym przez Karola Okrasę znajdą się m.in. gryczak z palonym majonezem i wędzonym musem z buraka, krem z ziemniaka z kiszonym ziemniakiem i słodką sałszą z palonej papryki i śliwki oraz proziaki z kapustką curry i marynowaną gruszką.

Natomiast pierwszego dnia Targów, w czwartek, 30 września br., o godzinach 12.00 i 14.00 na stoisku firmy pojawi się kucharz Maciej Szadkowski. Przygotuje m.in. sałatkę na ciepło z jarmużu, zasmażaną kapustę z morelami oraz krem z pieczonej dyni z niebieskim popcornem. Wszystkie potrawy serwowane przez kucharzy powstaną z ekologicznych, certyfikowanych produktów Farmy Świętokrzyskiej.

Branża BIO w rozkwicie

BIOEXPO Warsaw to wydarzenie, które przyciąga całą branżę ekologiczną z Europy Środkowo-Wschodniej. W gronie wystawców znajdą się przedstawiciele sektorów: żywności i napojów, rolnictwa ekologicznego, kosmetyków i środków czystości, maszyn produkcyjnych, opakowań i naczyń do serwowania, sprzętu gospodarstwa domowego, produktów dla zwierząt domowych, a także start`upy oraz instytucje wspierające i okołobiznesowe (m.in. jednostki certyfikujące).

Na tym międzynarodowym wydarzeniu kupcy, producenci i sprzedawcy mają szansę na wymianę doświadczeń, nawiązywanie relacji i rozmowy o ekspansji na rynki zagraniczne.  

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: ZOOM BSC
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Pizza Hut wprowadza cyfrowe rozwiązania dla miłośników pizzy w Polsce Biuro prasowe
2024-10-01 | 11:20

Pizza Hut wprowadza cyfrowe rozwiązania dla miłośników pizzy w Polsce

Pizza Hut Polska wprowadza cyfrowe innowacje, które odmienią doświadczenia klientów. Rozmaite technologie, takie jak kody QR pozwalające składać zamówienia online do
Żywienie PFHBiPM podsumowuje projekt
2024-09-30 | 14:00

PFHBiPM podsumowuje projekt

PFHBiPM od niemal 30 lat wspiera hodowców w ich codziennej pracy, realizując szereg przedsięwzięć, których celem jest promocja konsumpcji mleka. Z końcem 2021 roku
Żywienie Jak wołowina z USA zmieniała rynek kulinarny nad Wisłą
2024-09-27 | 18:00

Jak wołowina z USA zmieniała rynek kulinarny nad Wisłą

Budowanie rynku wołowiny premium w Polsce to proces, który rozpoczął się niemal dwie dekady temu, kiedy steki były jeszcze egzotycznym rarytasem. Obecnie Polacy coraz chętniej

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Margaret: Wymowa języka francuskiego jest dla mnie bardzo wymagająca. Teraz znowu zaśpiewam w tym języku i mam nadzieję, że pójdzie mi lepiej

Wokalistka już po raz drugi w swojej karierze została zaproszona do udziału w show French Touch. Pięć lat temu na scenie towarzyszył jej Willy William i w duecie zaśpiewali utwór „Ego”. Margaret zaznacza, że nie było to łatwe zadanie, bo po prostu nie zna języka francuskiego. I do tej pory w tej kwestii nic się nie zmieniło, bo choć podoba jej się brzmienie tego języka i lubi słuchać Francuzów, to jej samej dużą trudność sprawia wymowa poszczególnych słów. Dlatego też i tym razem liczy na wyrozumiałość artysty, z którym będzie współpracować.

Media

Monika Mrozowska: Wcieliłam się w rolę prowadzącej formatu youtubowo-instagramowego. Testuję menu w restauracjach i rozmawiam z ciekawymi gośćmi

W rozmowie z agencją Newseria Lifestyle aktorka zdradza, że zawodowo jest teraz mocno zaangażowana w dwa projekty. Pracuje nad kolekcją bielizny dla znanej marki i nad kanałem wideo, w którym będzie testowała menu w różnych warszawskich restauracjach i rozmawiała z ciekawymi gośćmi. Przed wakacjami Monika Mrozowska zaskoczyła też diametralną zmianą fryzury, ale jak podkreśla – ta metamorfoza nie była wyrazem ekstrawagancji, nie chodziło też o charakteryzację do nowej roli.

Transport

Pozytywne doświadczenia w podróży mogą poprawić kondycję fizyczną i psychiczną. Naukowcy zbadali to za pomocą teorii fizyki

Naukowcy z Australii sprawdzili, w jakim stopniu turystyka wpływa na naszą kondycję oraz jaki ma wpływ na ciało i psychikę. Wykorzystali do tego teorię stosowaną do tej pory w fizyce. Wnioski nie są jednoznaczne. Podróżowanie sprzyja poprawie zdrowia, pozytywnie oddziałując na najważniejsze układy w organizmie, i opóźnia proces starzenia, ale wyjazdy mogą mieć też negatywne konsekwencje, w postaci np. większego narażenia na choroby zakaźne, wypadki czy przemoc.