Komunikaty PR

KIDS burger dla małych smakoszy

2024-12-18  |  17:40
Biuro prasowe

Burgery od lat cieszą się niesłabnącą popularnością. Szczególnie chętnie sięgają po nie młodsi konsumenci – dla nich jest to z pewnością danie „kultowe”. Burger to potrawa z kategorii „fast food” – czy jednak to, co szybkie i proste w przygotowaniu nie może być jednocześnie pełnowartościowym posiłkiem? Sokołów udowadnia, że można to połączyć!

W linii Sokoliki, stworzonej z myślą o dzieciach, pojawiła się wyjątkowa nowość. To KIDS burger – czyli idealny burger dla młodych smakoszy wołowiny, a także doskonała propozycja dla rodziców, którzy szukają pomysłów na wygodne w przygotowaniu, pełnowartościowe posiłki dla swoich pociech.

KIDS burger Sokoliki składa się z:

  • miękkiej i puszystej bułki bez emulgatorów,
  • soczystego, delikatnie przyprawionego kotleta z delikatnego mięsa wołowego,
  • plastra sera żółtego gouda, dodającego kremowej konsystencji i pysznego smaku,
  • dodatków warzywnych, czyli pikli: ogórka o naturalnym aromacie kopru oraz cebulki, które nadają burgerowi świeżości i chrupkości,
  • lekkiego, orzeźwiającego sosu z musztardy i  ketchupu.

KIDS burger to idealne połączenie smaków i tekstur – od miękkiej bułki, przez soczysty kotlet, po chrupiące warzywa i aksamitny sos. Każdy składnik został starannie dobrany, aby zapewnić nie tylko niezapomniane doznania kulinarne, ale także zdrowy i wartościowy posiłek. Burger, jak wszystkie produkty z linii Sokoliki, ma czystą etykietę, czyli krótki skład, bez dodatku konserwantów. Stanowi dobre źródło pełnowartościowego białka, które jest niezbędne dla prawidłowego rozwoju, może więc stanowić element odpowiednio zbilansowanej diety.

Jak go przygotować? To wyjątkowo proste! Burgera wystarczy podgrzać w kuchence mikrofalowej lub piekarniku.

KIDS burger Sokoliki jest idealnym daniem zarówno na obiad lub kolację, jak i wyśmienitą przekąską w ciągu dnia. Doskonale sprawdza się także na przyjęciach urodzinowych, balach karnawałowych i innych okazjach, gdzie dzieci mogą cieszyć się smacznym i zdrowym posiłkiem w towarzystwie rówieśników.

To burger na wiele okazji, dzięki któremu każde jedzenie staje się małą przygodą.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Grześki i Jeżyki zapraszają na świąteczną podróż linią 180! Biuro prasowe
2024-12-19 | 12:20

Grześki i Jeżyki zapraszają na świąteczną podróż linią 180!

16 grudnia w Warszawie wystartowała wyjątkowa inicjatywa, dzięki której pasażerowie linii autobusowej nr 180 mogą przenieść się do świata pełnego świątecznej magii oraz
Żywienie Boże Narodzenie w stylu „fine dining”
2024-12-19 | 11:15

Boże Narodzenie w stylu „fine dining”

Akademia Qulinarna Sokołów już od wielu lat dostarcza kulinarnych inspiracji i wspiera tych, którzy cenią znakomity smak i chcą rozwijać swoje umiejętności w zakresie
Żywienie Świąteczne jedzenie bez marnowania
2024-12-19 | 01:00

Świąteczne jedzenie bez marnowania

Boże Narodzenie to czas radości, tradycji i wspólnego biesiadowania. Przygotowujemy różnorodne dania, by zadowolić bliskich, lecz często zostajemy z nadmiarem jedzenia. WSP

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Farmacja

Antybiotykooporność coraz poważniejszym problemem. Wyizolowane ze śliny peptydy mogą się sprawdzić w walce z bakteriami wielolekoopornymi

Poszukiwanie alternatyw dla antybiotykoterapii nabiera coraz większego tempa. Duże nadzieje, zwłaszcza w kontekście szczepów wielolekoopornych, naukowcy wiążą z bakteriocynami i bakteriofagami. Badacz z Uniwersytetu Wrocławskiego prowadzi prace nad bakteriocyną, będącą peptydem izolowanym z ludzkiej śliny. Za swoje badania otrzymał Złoty Medal Chemii. Tymczasem problem antybiotykooporności może wynikać w dużej mierze z niewiedzy. Z Eurobarometru wynika, że tylko połowa Europejczyków zdaje sobie sprawę, że antybiotyki nie są skuteczne w walce z wirusami.