Krem z białych warzyw - inspiracje Vegeta Natur
Walk PR
Dzielna 60
01-029 Warszawa
karolina.wegorek|walk.pl| |karolina.wegorek|walk.pl
+48 22 379 25 51
www.walk.pl
Sezon letni, kiedy dostępne są świeże warzywa, to idealny czas na przyrządzanie przepysznych zup.
W uzyskaniu wyjątkowego smaku dań, pomoże też Vegeta Natur. To szereg różnorodnych, wysokiej jakości przypraw przygotowanych przez ekspertów kulinarnych. Do zup najlepiej sprawdzą się kostki rosołowe Vegeta Natur, Vegeta Natur przyprawa w płynie bez glutaminianu sodu oraz Vegeta Natur przyprawa uniwersalna. To innowacyjne produkty bez dodatku wzmacniaczy smaku, sztucznych barwników i konserwantów, które idealnie podkreślą smak różnorodnych potraw.
Poznaj ispiracje od Vegeta Natur!
Krem z białych warzyw
Składniki:
- kostki rosołowe Vegeta Natur – bulion warzywny
- 1 średniej wielości kalafior
- 2-3 ziemniaki
- ¼ selera
- jogurt naturalny lub śmietana
- sól i pieprz
- kiełki np. dyni / natka pietruszki
- opcjonalnie: plastry boczku bądź szynki parmeńskiej
Sposób przygotowania:
Myjemy i obieramy warzywa. Gotujemy je w 2 litrach wody. Dodajemy 2 kostki rosołowe bulionu warzywnego Vegeta Natur. Jak tylko warzywa zmiękną, wyjmujemy je z wody i blendujemy. Wywar powstały podczas gotowania warzyw przelewamy do zmiksowanej masy. Dodajemy jogurt naturalny lub śmietanę. Serwujemy posypane kiełkami dyni lub natką pietruszki. Fani mięs mogą przygotować chrupiące chipsy – wystarczy na kilka minut włożyć plastry boczku lub szynki parmeńskiej do piekarnika nagrzanego do 150 st. C. Jak tylko się zapieką, kładziemy je na krem warzywny.
Więcej produktów Vegeta Natur oraz inspirujących przepisów znaleźć można na stronie: www.vegeta.pl.

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Moda

Klaudia Zioberczyk: Doszłam już do takiego momentu, że jak wchodzę do sklepu, to mówię: wcale tego nie potrzebuję. Teraz stawiam na jakość, a nie na ilość
Modelka zdaje sobie sprawę z tego, że trzeba być bardzo ostrożnym, by nie dać się nabrać na różne sztuczki marketingowe, nie ulegać czarowi wyprzedaży i promocji, a zamiast tego kompletować swoją garderobę z ponadczasowych zestawów, które będzie można wykorzystać na różne okazje. Klaudia Zioberczyk uważa, że greenwashing, czyli wywoływanie u konsumentów poszukujących towarów eko mylnego wrażenia, że oferowany produkt taki właśnie jest, to nieuczciwa praktyka. Temu zjawisku postanowiła więc dokładnie się przyjrzeć w swojej pracy magisterskiej.
Konsument
Możliwość zakupu online może zachęcić kolejne grupy Polaków do ubezpieczeń zdrowotnych. Dziś korzysta z nich już prawie 5,5 mln osób

Polska jest jednym z liderów Europy w obszarze cyfryzacji sektora usług medycznych. Świadczą o tym m.in. popularność elektronicznych narzędzi zapewniających dostęp do danych zdrowotnych, e-recept czy wirtualna diagnostyka. Polacy są też otwarci na innowacje w zakresie ubezpieczeń zdrowotnych, z których korzysta już blisko 5,5 mln osób. Za pomocą nowej cyfrowej platformy Medicover chce zachęcić klientów do samodzielnej konfiguracji i zakupu polis online.
Żywienie
Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.