Królowe wśród herbat!
Powstają ze starannie wyselekcjonowanych liści herbat, a warianty czarne aromatyzowane zachwycają dodatkowo kompozycjami specjalnie dobranych owoców i barwnych płatków kwiatów. W szerokim wyborze rodzajów herbat Big-Active, każdy znajdzie propozycję idealnie odpowiadającą indywidualnym preferencjom.
Czarna herbata nie bez przyczyny określana bywa mianem „królowej wśród herbat”. To prawdziwa klasyka, bez której wielu z nas nie wyobraża sobie dnia. W zimowy poranek przyjemnie rozgrzewa i dodaje pozytywnej energii; jest niezastąpioną towarzyszką rozmów i dopełnieniem chwil popołudniowego relaksu. Kubek czy filiżanka herbacianego naparu są po prostu nieodzownym elementem naszej codzienności.
Koneserzy intensywnego, głębokiego, „czystego” smaku wybierają klasyczną herbatę czarną. Natomiast dzięki herbatom czarnym aromatyzowanym możemy delektować się wyjątkowymi kompozycjami smakowymi.
Herbata Big-Active Ceylon Black Tea to idealna propozycja dla tych, którzy preferują tradycyjne napary herbaciane – mocne i o intensywnej, pomarańczowoczerwonej barwie. To starannie wyselekcjonowane liście herbat prosto ze Sri Lanki, gwarantujące głębię smaku płynącą z natury, bez dodatku zbędnych aromatów. Doskonałe warunki klimatyczne, panujące na cejlońskich plantacjach, a także oryginalne pakowanie herbat na miejscu, są gwarancją ich najwyższej jakości i wyjątkowych walorów. Te herbaty wyróżnia wyrazistość, połączona z nutą świeżości, finezyjnej słodyczy i zbalansowanej goryczki. W zależności od preferencji, do wyboru jest wariant ekspresowy oraz liściasty, stanowiący prawdziwy ukłon w stronę tradycji parzenia herbaty. Szczególnych doznań dostarcza też każda filiżanka herbaty Big-Active Ceylon Earl Grey, która ma lekko złocistą barwę i urzeka harmonijnym smakiem z nutą aromatu bergamotki.
Big-Active to również wyjątkowa kolekcja herbat czarnych aromatyzowanych. Ich bazą są liście wysokiej jakości herbaty, a oryginalne dodatki – egzotyczne owoce i barwne płatki kwiatów - sprawiają, że każda propozycja jest naprawdę jedyna w swoim rodzaju. Te herbaty nie tylko wyśmienicie smakują i pięknie pachną, ale też cieszą oczy – to przyjemność dla wszystkich zmysłów! Osoby preferujące herbaty liściaste mogą sięgnąć po Herbatę czarną Morela & Brzoskwinia, w której czarna herbata Yunnan łączy się z owocowymi nutami i płatkami nagietka, a także po Herbatę czarną Earl Grey & Pomarańcza – o idealnie zrównoważonym smaku czarnej herbaty Yunnan i orzeźwiającej pomarańczy, z aromatem bergamotki i płatkami krokosza barwierskiego.
Jeśli zaś chodzi o herbaty czarne aromatyzowane Big-Active w wersji ekspresowej, to tu kuszą cztery oryginalne kompozycje. Herbata czarna Jeżyna & Marakuja – to czarna cejlońska herbata połączona ze słodką jeżyną, tropikalną marakują i płatkami kwiatu bławatka. Herbata czarna Cytryna & Mango ma niepowtarzalny, złocistoczerwony kolor i urzekający aromat, a swój niezwykły smak zawdzięcza wysokiej jakości czarnej herbacie, orzeźwiającej cytrynie i tropikalnej słodyczy mango. Zwieńczeniem są żółte płatki kwiatu słonecznika. Herbata czarna Earl Grey & Płatki Róży jest intensywna, a przy tym harmonijna. Delikatne płatki róż to wyjątkowy akcent w tej czarnej, cejlońskiej herbacie z aromatem bergamotki. Całości dopełniają błękitne płatki bławatka. Aromat bergamotki i płatki bławatka odnajdziemy też w Herbacie czarnej Earl Grey &Cytrusy, w której cytrusowe nuty pomarańczy i cytryny podbijają smak czarnej herbaty z cejlońskich plantacji.
Każda torebka herbat czarnych aromatyzowanych Big-Active jest zapakowana w pojedynczą kopertkę, która stanowi gwarancję zachowania aromatu.
![SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI? Biuro prasowe](/files/_uploaded/glownekonf_1406821999,w_300,wo_300,ho_169,_small.jpg)
SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI?
![Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!](/files/_uploaded/glownekonf_1665146849,w_254,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!
![Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!](/files/_uploaded/glownekonf_1256229714,w_254,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-innowacje_1.png)
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-biznes_1.png)
Nie żyje Bogumiła Wander
![](/files/1922771799/wander,w_274,r_png,_small.png)
Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy
Dom i ogród
![](/files/1922771799/pawlikowska-indianie-dzungla-foto-ram,w_274,_small.jpg)
Beata Pawlikowska: Wiele razy planowałam życie w różnych miejscach z dala od Polski. Kupiłam nawet kawałek dżungli w Amazonii
Podróżniczka zaznacza, że choć do tej pory przemierzyła świat wzdłuż i wszerz, odwiedzając wiele nietuzinkowych zakątków, to najbardziej ze wszystkich ukochała sobie dżunglę amazońską. Ma do tego miejsca ogromny sentyment, lubi tam wracać i ładować życiowe akumulatory. Jak zaznacza, przebywanie wśród Indian, którzy są niezwykle dobrzy, prawdomówni i uczciwi, przywraca jej wiarę w ludzi i w lepszy świat. Beata Pawlikowska cieszy się również z tego, że kiedyś udało jej się kupić kawałek dżungli i ten wyjątkowy nabytek ma dla niej szczególne znaczenie.
Handel
Branża kosmetyczna z coraz większym wpływem na krajową gospodarkę. Polska jest piątym największym eksporterem kosmetyków w UE
![](/files/1922771799/zeranska-branza-beauty-2,w_133,r_png,_small.png)
Z najnowszego raportu „Kosmetyczna Polska”, który opublikowano po siedmiu latach od poprzedniego raportu o stanie sektora, wynika, że krajowa branża kosmetyczna jest w dobrej kondycji, z roku na rok się rozwija, a jej znaczenie zarówno dla polskiej gospodarki, jak i eksportu rośnie. Zmieniają się odbiorcy polskich kosmetyków, co związane jest z brexitem i sankcjami nałożonymi na Rosję. Prognozy zakładają dalszy wzrost wartości sektora, jednak stoi przed nim wiele wyzwań, z których najważniejsze dotyczą implementacji przepisów Europejskiego Zielonego Ładu.
Ochrona środowiska
Ocieplenie się klimatu oznacza poważne zmiany leśnego ekosystemu. Sosny, świerki czy modrzewie będą stopniowo zastępowane innymi gatunkami
![](/files/1922771799/swierkosz-gatunki-drzew-foto,w_133,r_png,_small.png)
Sosna zwyczajna, świerk pospolity, modrzew europejski i brzoza brodawkowata zajmują dziś 75 proc. powierzchni lasów w Polsce. Te cztery gatunki są najbardziej wrażliwe na wzrost temperatury i jego pośrednie skutki. Wielomiesięczne okresy suszy i gwałtowne huragany osłabiają drzewostany, które następnie padają ofiarą patogenów pojawiających się w naszym klimacie. – Nie grozi nam wylesienie, tylko wyparcie jednych gatunków przez inne. W konsekwencji czeka nas rewolucyjna zmiana ekosystemów – ocenia przyrodnik, dr hab. Krzysztof Świerkosz, prof. Uniwersytetu Wrocławskiego.