Kuchnia gotowa na lockdown
OKK! PR
ul. Świętojesrska5/7
00-236 Warszawa
biuro|okkpr.pl| |biuro|okkpr.pl
882444811
www.okkpr.pl
Minął już ponad rok od chwili, kiedy wraz z pojawieniem się koronawirusa nasz świat zmienił się nie do poznania. Dużo czasu musieliśmy i wciąż musimy spędzać w domu, a to uzmysłowiło nam, jak ważną rolę odgrywa kuchnia - centrum życia domowego i główny magazyn dla zwiększonych zapasów żywnościowych, które w dobie kryzysu zawsze warto mieć.
Nawet przed pandemią kuchnia była kluczowym miejscem w naszych domach, a co dopiero w czasie lockdownu. Wtedy bowiem, chcąc zmniejszyć potencjalne ryzyko zakażenia się koronawirusem i zapewnić sobie żywność na wypadek zachorowania czy kwarantanny, zaczęliśmy gromadzić zapasy produktów o długiej przydatności do spożycia: mąki, makarony, kasze, ryż oraz jedzenie w puszkach i słoikach. Niestety, nie każda kuchnia przeszła ten bojowy test pozytywnie - w wielu przypadkach okazało się, że nasze szafki nie są gotowe na przyjęcie znacznie zwiększonego zaopatrzenia.
Teraz, kiedy jesteśmy dużo mądrzejsi w tej kwestii, warto zastanowić się, jak uniknąć takich problemów w przyszłości? I tu z pomocą mogą nam przyjść rozwiązania szwajcarskiej firmy Peka, która oferuje systemy ułatwiające i optymalizujące przechowywanie żywności oraz kuchennych akcesoriów.
Trudno sobie wyobrazić wygodniejszą i bardziej pojemną spiżarnię niż wysokie cargo DISPENSA - wysuw na specjalnych prowadznicach, którego obciążenie wytrzymuje aż 100 kg załadunku! Budowa koszyków zapewnia znakomitą widoczność zgromadzonych produktów, zwłaszcza że wysokość ich umiejscowienia daje się regulować wedle potrzeb. Dzięki temu można umieścić tam zarówno wysokie butelki, jak też mniejsze opakowania czy torebki z przyprawami. Cargo posiada system hamowania przy zamykaniu, co pozwala uniknąć hałasu i poprawia komfort użytkowania. Dodatkowo można je doposażyć w hamulec działający podczas otwierania albo skorzystać z wersji ekskluzywnej, czyli opcji elektrycznego otwierania szafki za pomocą dotyku. To idealny patent w przypadku, kiedy marzymyo kuchni bezuchwytowej.
Jeśli mamy do zagodpodarowania większą przestrzeń i możemy sobie pozwolić na cargo o szerokości 60 cm, warto przyjrzeć się systemowi TANDEM. Idealnie komponuje się on z lodówką i wówczas wszelkie pożywienie - świeże oraz suche - znajduje się pod ręką w jednym miejscu. System ten umożliwia umieszczenie produktów zarówno na drzwiach, jak i półkach wewnętrznych, które udźwigną aż 85 kg! W momencie otwierania tylne półki wysuwają się do przodu i łatwo sięgnąć nawet w najgłębsze zakamarki tej wyjątkowej spiżarni.
Dla komfortowego użytkowania kuchni, trzeba też przewidzieć wygodne wysuwy na garnki, urządzenia oraz różne akcesoria w dolnej części zabudowy. Na szczególną uwagę zasługują systemy Peka dedykowane do trudnych miejsc, takich jak narożniki zabudowy meblowej.
Więcej informacji na stronie: https://peka.pl/
Nie lubisz sprzątać? Oto 7 powodów, dla których warto polubić porządki
MOVA S4 Detect - oświetlona droga do perfekcyjnej czystości
Zieleń w eleganckiej oprawie
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Podróże
Ewa Wachowicz: W listopadzie chciałabym wyjechać na pustynię Atakama w Chile i zdobyć kolejny szczyt. Planuję wejść na sześciotysięcznik
Restauratorka zaznacza, że Atakama w Ameryce Południowej zrobiła na niej ogromne wrażenie, dlatego chce tam wrócić i odkrywać kolejne fascynujące krajobrazy, wulkany i gejzery. Tym razem Ewa Wachowicz postawiła sobie za cel zdobycie kolejnego szczytu Atakamy i choć ze względu na panujące tam warunki zadanie nie będzie łatwe, to zamierza mu sprostać.
Transport
Przyszłość motoryzacji to niekoniecznie auta bateryjne. Zainteresowanie kierowców mniejsze niż oczekiwane
W 2023 roku w Unii Europejskiej zarejestrowano 1,5 mln nowych elektrycznych samochodów osobowych zasilanych wyłącznie akumulatorem. Łącznie jest ich już 4,5 mln, wciąż jednak to zaledwie 1,7 proc. wszystkich samochodów w UE. – Widać, że upowszechnianie samochodów bateryjnych nie odbędzie się tak szybko, jak jeszcze kilka lat temu się wydawało. Podstawowy problem dotyczy ceny pojazdów – ocenia prof. dr hab. Wojciech Paprocki ze Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie. To może oznaczać konieczność weryfikacji unijnych planów elektryfikacji transportu.
Media
Katarzyna Dowbor: Po rewolucji telewizja publiczna już staje na wszystkie nogi. Dobrze sobie teraz radzimy i wierzymy, że część osób wróci do nas
Prezenterka wierzy, że odświeżona formuła „Pytania na śniadanie” nadawana z imponującego studia przełamie nie najlepszą passę porannego programu i wreszcie uda się odzyskać zaufanie tych widzów, którzy byli rozczarowani zmianami i odeszli do konkurencji. Katarzyna Dowbor wie, że każda rewolucja w danym formacie telewizyjnym niesie ze sobą ryzyko. Jej zdaniem w tym przypadku antidotum mogą być chociażby ciekawe cykle skierowane do osób w różnym wieku i o różnym statusie społecznym.