Lepione w Magnolia Park
PR Expert
Przestrzenna 48/3
50-533 Wrocław
akondratowicz|prexpert.com.pl| |akondratowicz|prexpert.com.pl
+48 502 332 358
www.prexpert.com.pl
Polska tradycja, ale przełamana nowoczesnością. A do tego nutka orientu i smaki Europy. W Magnolia Park właśnie otworzyła się nowa restauracja. Serwuje także dania wegetariańskie i wegańskie.
W nowej restauracji w Magnolia Park lepi się pierogi, kopytka, kluski śląskie i przyrządza inne tradycyjne specjały kuchni polskiej: gołąbki, naleśniki, mielone, schabowe, karkówki, polędwiczki i też nasze, choć z pochodzenia litewskie, cepeliny. – Dzięki obecności tej restauracji menu Magnolia Park będzie jeszcze bardziej zróżnicowane. Cieszymy się z dołączenia Lepione do naszej oferty gastronomicznej, ponieważ to marka znana i lubiana, która wciąż rozwija sieć swoich lokali – mówi Joanna Sawośko-Duda z Multi Corporation, dyrektorka Magnolia Park.
Lepione serwuje przysmaki kojarzące się z babcinymi specjałami - proste, pyszne i domowe, ale podane z odrobiną współczesności: ekologicznie, zdrowo i sezonowo. Oprócz tego wprowadza do menu smaki kuchni europejskiej oraz azjatyckiej. Są również dania wegetariańskie, wegańskie i bezglutenowe. Są zupy, makarony, a spécialité de la maison są pierogi z szarpaną wieprzowiną i autorskim sosem BBQ. – To dania na każdą kieszeń. Warto pamiętać, że w ostatnich godzinach otwarcia restauracji ceny spadają – zaznacza Joanna Sawośko-Duda.
Lepione to restauracja samoobsługowa. Znajduje się na poziomie 1, tuż przy sklepie Smyk oraz restauracji OHH! Sushi & Grill. Zajęła powierzchnię 340 mkw.
Na terenie największej galerii handlowej we Wrocławiu działa kilkanaście restauracji i kawiarni, z szeroką ofertą asortymentową. Są to: Burger King, Costa Coffee, Cukiernia Sowa, Express Oriental, Frankie's, Karmello, KFC, Le Cafe, Lepione, Lody Barton, Kołacz na Okrągło, McDonald's, North Fish, Ohh! Sushi & Grill, Owocowy Raj, Pasibus, Pizza Hut, Pizza Hut Express, Salad Story, Sevi Kebab, Starbucks, Subway, Vege Life, Summer Taste, Sushi dla mnie, Wedel Pijalnia Czekolady oraz kawiarnia Helios Cafe.
Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!
Ciasta na sylwestrowy stół
Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Media
Jakub Rzeźniczak: Z szacunku dla żony odmówiłem udziału w „Tańcu z gwiazdami”. Do programu „Mówię Wam” nie pójdę ze względu na prowadzącego
Nie tylko producenci TVN-u chcieli widzieć w swoim formacie Jakuba Rzeźniczaka. Walczył o niego również Polsat, proponując mu udział w nowej edycji „Tańca z gwiazdami”. Były piłkarz nie wystąpi jednak na parkiecie, bo jak podkreśla, w tym momencie nie czułby się komfortowo w tym programie. Nie chce bowiem prowokować dwuznacznych sytuacji i dostarczać swojej żonie powodów do niepokoju czy zazdrości.
Konsument
Będzie ubywać mięsa na stołach Polaków. Eksperci radzą ograniczyć spożycie nawet o dwie trzecie
Produkcja zwierzęca nie zniknie, ale będzie musiała zostać ograniczona – oceniają eksperci rynku żywności i podkreślają, że przemawiają za tym zarówno względy zdrowotne, jak i środowiskowe. Obecnie przeciętny Polak zjada ok. 75 kg mięsa rocznie, a wskazywana przez dietetyków zdrowa granica to ok. 20–25 kg.
Podróże
Radosław Majdan: W ferie jedziemy z chłopcami w góry. Nie umiem jeździć na nartach i nie ciągnie mnie na stok
W przerwie między nagraniami do różnych projektów telewizyjnych i internetowych były piłkarz, a obecnie komentator sportowy wybiera się na odpoczynek. W planach są dwa kierunki: najpierw zagraniczny kurort narciarski, a później jakieś egzotyczne miejsce. Radosław Majdan zaznacza jednak, że sam nie potrafi jeździć na nartach, bo jako zawodowy sportowiec miał zapisane w kontrakcie, że nie może ryzykować na stoku. Ten wyjazd organizuje jednak z myślą o synach i ma nadzieję, że najmłodszy Heniu też szybko połknie bakcyla jak jego bracia.