Komunikaty PR

Letnie kulinarne przyjemności

2020-07-22  |  17:00
Biuro prasowe

Dlatego Sante zaprasza do udziału w wyjątkowym konkursie – wystarczy przesłać swój pomysł na letnią potrawę, by zyskać szansę wygrania atrakcyjnych nagród. Zabawa trwa na profilu Sante na Facebooku. W ofercie Sante – eksperta od zdrowej żywności, znaleźć można wiele produktów, na bazie których przygotujemy dania na każdą z wakacyjnych okazji – wycieczkę, piknik czy romantyczną kolację pod gwiazdami. Sante inspiruje do przejścia na wakacyjne menu, które jest proste, pyszne i lekkie!

Kanapki – zawsze na topie!

Kanapki – klasyk nad klasykami. W wakacje szczególnie cenimy wygodę – zwłaszcza podczas wyjazdów, dlatego zamiast tradycyjnego pieczywa, warto sięgnąć po pieczywo chrupkie lub wafle ryżowe. Jako dodatek idealnie sprawdzą się warzywne smakołyki Lovege – w wygodnych opakowaniach, których nie trzeba przechowywać w lodówce. Wystarczy jeszcze dołożyć ulubione warzywa, a całości dopełnią aromatyczne zioła. Uniwersalnym dodatkiem do kanapek „na słodko” będzie krem orzechowy (peanut butter), z którym świetnie skomponują się świeże owoce – brzoskwinie, morele czy gruszki.

Sante Wafle ryżowe ze słonecznikiem Extra Cienkiewypiekane z pełnego ziarna ryżu brązowego dostarczającego cennych składników odżywczych, z dodatkiem ryżu białego. Nie zawierają sztucznych dodatków ani cukru dodanego. Dają możliwość przygotowania urozmaiconych kanapek, które – dzięki wyjątkowej delikatności wafla będą jeszcze pyszniejsze.

Lovege Paprykarz z kaszą jaglaną – naturalny produkt ze składników w 100% pochodzenia roślinnego. Powstaje na bazie kaszy jaglanej i kompozycji wyselekcjonowanych warzyw: papryki, cebuli, marchwi, pietruszki, selera, soczewicy. Nie zawiera sztucznych dodatków ani konserwantów. Doskonale smakuje z waflami ryżowymi, pieczywem chrupkim i tradycyjnym.

Sante Peanut Butter – zmielone idealnie na gładko prażone orzeszki ziemne. Nie zawiera oleju palmowego. Jest źródłem białka i błonnika. Idealny dodatek do pieczywa chrupkiego i wafli ryżowych.

Sałatki – latem najlepsze!

Dlaczego uwielbiamy sałatki? Są zdrowe, niezwykle apetyczne i można je przyrządzić ze wszystkich ulubionych warzyw. Wystarczy je pokroić, przygotować sos, a całość możemy „podkręcić” dodatkami – posiekanymi orzechami (najlepiej uprażonymi) czy otrębami. Świetnie smakować będą również młode warzywa korzeniowe, na przykład lekko podpieczone. Latem powinniśmy wykorzystywać bogactwo świeżych, polskich owoców, przyrządzając sałatki „na słodko” – a jako chrupiącą posypkę zastosować musli lub granolę. Jeśli chcemy, by sałatka była bardziej pożywna, warto przyrządzić ją z dodatkiem komosy ryżowej (quinoa) – dzięki temu zyskamy jeszcze więcej wartościowych składników odżywczych. Quinoa sprawdzi się zarówno w wytrawnych, jak i owocowych sałatkach!

Sante Bakalia Orzechy laskowe – jedne z najsmaczniejszych i najbardziej wartościowych bakalii. Wyróżnia je wysoka zawartość witaminy E, witamin z grupy B, składników mineralnych (fosforu, magnezu, potasu) oraz błonnika. Doskonale sprawdzą się jako chrupiący dodatek w sałatkach warzywnych i owocowych.

Sante Quinoa (komosa ryżowa) – zaliczana jest do tzw. super żywności, najbogatszej w cenne składniki odżywcze. Smaczna, sycąca i pożywna, a jednocześnie lekka. To produkt o wysokiej zawartości błonnika, tiaminy, witaminy B6, kwasu foliowego i minerałów (fosforu, magnezu, żelaza, cynku). Stanowi źródło białka. Z jej użyciem można przyrządzić pyszne sałatki – zarówno owocowe, jak i warzywne.

Czas na konkrety!

Większy głód zaspokoi zupa-krem, którą przygotować można na bazie ulubionych warzyw – pieczonych lub ugotowanych w lekkim bulionie. Idealną konsystencję uzyskamy dolewając przed blendowaniem odpowiednią ilość napoju roślinnego, który będzie doskonałą i lekką alternatywą do tradycyjnej śmietany czy mleka. Prosto i szybko przyrządzimy również kaszotto z dowolną kaszą i letnimi warzywami.

Sante Organic napój ryżowy – wyprodukowany z ekologicznego ryżu, z certyfikatem BIO. To napój w 100% pochodzenia roślinnego, o kremowej konsystencji i delikatnym smaku. Wyróżnia go brak cukru dodanego i brak sztucznych dodatków. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do letniej, warzywnej zupy.

Letnie smakołyki dla łasuchów

Wakacyjne desery najlepiej przyrządzić z wykorzystaniem świeżych owoców. Truskawki, maliny, porzeczki, jagody, borówki, morele czy brzoskwinie można podać efektownie na chrupiących, delikatnych gofrach lub z rumianymi placuszkami. Przygotowując ciasto na gofry czy placuszki, zamiast mleka również można dodać napój roślinny.

Latem nie warto spędzać długich godzin w kuchni, ale z pewnością warto przygotować coś pysznego i zdrowego. A efektem można się pochwalić, zgłaszając swoje kulinarne pomysły do wakacyjnego konkursu Sante.

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Julia Kamińska: Elektrośmieci to duży problem. Sama mam w piwnicy zepsutą pralkę i muszę zorganizować jej wywóz

Piotr Zelt, Julia Kamińska i Klaudia Zioberczyk zauważają, że mimo wielu akcji informacyjnych i edukacyjnych nadal nie wszyscy Polacy zdają sobie sprawę z tego, że elektrośmieci, które nie są w odpowiedni sposób zutylizowane, stanowią ogromne zagrożenie dla środowiska. I choć istnieją różne możliwości przekazania zużytych, nieużywanych lub uszkodzonych urządzeń elektrycznych i elektronicznych do punktów zbiórki czy firm zajmujących się recyklingiem, to nie brakuje osób, które lekceważą wszelkie wytyczne i idą na łatwiznę. Wyrzucają takie sprzęty do zwykłych śmietników albo wywożą na przykład do lasu.

Problemy społeczne

37 proc. Ukraińców nie wie, jak zaszczepić dziecko w Polsce. Potrzebna większa edukacja w tym zakresie

Choć trzech na czterech uchodźców z Ukrainy darzy polski system ochrony zdrowia dużym zaufaniem, to 21 proc. z nich ma problem z zaufaniem do samych szczepień. To dlatego wiele ukraińskich mam podejmuje decyzję o nieszczepieniu dziecka. Dużym wyzwaniem jest więc zwiększanie ich świadomości na temat korzyści płynących ze szczepień dla zdrowia jednostek i całej populacji, a także wyjaśnianie wątpliwości związanych z ewentualnymi skutkami ubocznymi. Tę rolę edukacyjną musi wziąć na siebie polski personel systemu ochrony zdrowia.

Problemy społeczne

Muzea pomagają walczyć ze stereotypami i uprzedzeniami. To ważne dla zmieniającego się rynku pracy

Według NEMO, Sieci Europejskich Organizacji Muzealnych, społeczna rola muzeów wykracza daleko poza ich tradycyjne funkcje. W coraz bardziej spolaryzowanym świecie muzea mogą odgrywać kluczową rolę w promowaniu dialogu i spójności społecznej, zachęcać do dyskusji, mogą też pełnić rolę ośrodków integracji społecznej. Dzięki przybliżaniu obcych kultur mogą też zmienić spojrzenie na rynek pracy.