Komunikaty PR

Listopadowy jarmark ekologicznej żywności rusza w CH Osowa

2022-11-02  |  11:00
Biuro prasowe

W CH Osowa rozpoczyna się listopadowa edycja jarmarku „Żuławskie Smaki”. To jedna z ostatnich w tym roku okazji do spróbowania wyjątkowych wyrobów kuchni żuławskiej przygotowanych w domowych manufakturach, zgodnie z ideą „slow food”. Ekologiczna, regionalna żywność czekać będzie na gości w dniach 4 i 5 listopada.

CH Osowa zasłynęła już z inicjatyw promujących walory regionu Gdańska i okolic. Cyklicznie odbywają się tu wydarzenia, dzięki którym bliżej można poznać tutejszą sztukę czy kuchnię. Jednym z takich przedsięwzięć są „Żuławskie Smaki”.

W dniach 4-5 listopada odbędzie się kolejna już edycja tego wyjątkowego jarmarku. W jednym miejscu spotkać można wielu producentów żywności, której trudno szukać w komercyjnej sprzedaży. Choć specjalizują się w innych przysmakach, łączy ich to, że każdy z nich przygotowuje swoje produkty zgodnie z ideą „slow food”, czyli z ekologicznych, naturalnych składników bez zbędnych dodatków. Ponadto wystawcy „Żuławskich Smaków” kultywują kulinarne tradycje kuchni żuławskiej, dając niesamowitą okazję do posmakowania i poznania bliżej produktów i dań tego regionu.

Podczas „Żuławskich Smaków” można spróbować i zakupić do domowej spiżarni specjały takie jak mięsa i wędliny, domowe pierogi, słodkie wypieki, naturalne miody z domowej pasieki, zdrowe kiszonki oraz wiele innych. Oprócz tradycyjnych potraw czekają również kulinarne m.in. keczup z cukinii, czy nutella śliwkowa.

Na tegorocznym jarmarku zagoszczą „Miody Gustawa”, „Specjały z Borów”, „Kuchnia Halinki”, „Słodki Zakątek”, „Żuławskie Smaki” czy „Kiszonki”. Listopadowa edycja to jedna z ostatnich w tym roku okazji do odwiedzenia „Żuławskich Smaków”, kolejne zaplanowano na grudzień.

 

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Odkrywaj smaki domowych przetworów Biuro prasowe
2024-08-12 | 01:00

Odkrywaj smaki domowych przetworów

Lato to idealny czas na wekowanie, bo właśnie wtedy stragany pełne są świeżych owoców i warzyw. To najlepszy moment, aby zaopatrzyć naszą spiżarnię w przygotowane
Żywienie SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI?
2024-08-02 | 01:00

SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI?

Miesiąc temu, restauracja NUTA pod batutą Chefa Andrei Camastry powtórzyła swój sukces sprzed roku, utrzymując kulinarnego Oscara – gwiazdkę Michelin. Jest to gwarancja
Żywienie Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!
2024-07-30 | 15:35

Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!

Marzysz o podróży dookoła świata, smakując przy tym smaków różnorodnych kuchni? Dzięki produktom marki FRoSTA, z łatwością przygotujesz szybkie i smaczne dania

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Bogumiła Wander

Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Bogumiły Wander, jednej z najbardziej cenionych postaci polskiego świata medialnego. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Media

Podróże

Cezary Pazura: Jedziemy z żoną na Sri Lankę, gdzie mamy program naszpikowany emocjami. Będziemy się poruszać pociągami, helikopterami i jeździć na słoniach

Na mapie letnich wyjazdów aktora w tym roku pojawiły się Portugalia i Sri Lanka. Pierwsza wyprawa już za nim. Cezary Pazura zaznacza, że udało mu się wypocząć i poznać kraj położony na Półwyspie Iberyjskim niemal „od podszewki”, ponieważ pokazywał mu go znajomy mieszkający tam od lat. Teraz z kolei wraz z żoną szykują się już na następną podróż, na wyspę Cejlon. Obszerna relacja z tej wyprawy pojawi się w ich mediach społecznościowych.

Problemy społeczne

Ginekolodzy biją na alarm: przyszły tata to nie tylko dawca nasienia. Mężczyźni nadal zbyt rzadko uczestniczą w przygotowaniach do ciąży

Mniej niż co trzeci mężczyzna szuka informacji na temat tego, jak się przygotować do poczęcia dziecka, a 42 proc. zdecydowało się wcześniej na zbadanie jakości nasienia – wynika z raportu opracowanego przez NutroPharmę na potrzeby kampanii „Dziecko wspólna sprawa”. O suplementację przed ciążą dba podobny odsetek przyszłych ojców, podczas gdy wśród przyszłych mam jest on dwukrotnie wyższy. Tymczasem – jak przypominają lekarze położnicy i ginekolodzy – materiał genetyczny ojca jest tak samo ważny jak matki. Ma wpływ nie tylko na to, jakie cechy będzie mieć dziecko, ale też na jego zdrowie oraz na prawidłowy przebieg ciąży.