Komunikaty PR

Majonez Kielecki z oliwkami – śródziemnomorski twist

2023-01-20  |  01:00
Biuro prasowe
Kontakt
Best Brands PR
Best Brands PR

Słomińskiego
00-195 Warszawa
bestbrandspr|bestbrandspr.pl| |bestbrandspr|bestbrandspr.pl
0-22 251 66 86
www.bestbrandspr.pl

Wytwórcza Spółdzielnia Pracy Społem, producent legendarnego Majonezu Kieleckiego, rozpoczyna rok z nowym wyrobem – Majonezem Kieleckim z oliwkami. To niepowtarzalna kompozycja, w której śródziemnomorskie smaki grają pierwszą rolę.  

Gdy pogoda na zewnątrz sprzyja marzeniom o dalekich podróżach i związanych z nimi doznaniach smakowych, WSP Społem wprowadza na rynek wyjątkowy produkt – Majonez Kielecki z oliwkami. Ta nowa propozycja na rynku majonezów i sosów z pewnością spotka się z zainteresowaniem nie tylko wśród amatorów kulinarnych eksperymentów.

Oliwka - bogactwo smaku i witamin

Oliwki to owoce rosnące na drzewie oliwnym, najczęściej w rejonie Morza Śródziemnego oraz północnej części Afryki. Zielone zbierane są we wrześniu, zanim dojrzeją. Mają jędrną konsystencję i charakterystyczny, orzechowy smak.

Te niewielkie owoce są bogatym źródłem witamin z grupy B – bardzo ważnych dla prawidłowego działania układu nerwowego i zachowania prawidłowego stanu skóry. Zawierają także znaczące ilości witamin A, C i E. Oliwki to także źródło licznych mikroelementów takich jak fosfor, miedź, żelazo czy potas.

Klimat lata zimą

Majonez Kielecki z oliwkami jest delikatny w smaku. Jednocześnie dzięki wysokiej zawartości oliwek (12%) wprowadza do naszej kuchni powiew gorącego lata i kulinarnych wspomnień z Grecji, Włoch czy Hiszpanii. Aksamitna konsystencja, bogactwo doznań smakowych i wyczuwalne kawałki zielonych oliwek – to są cechy charakterystyczne tego produktu.

Majonez z oliwkami jest bardzo interesującą propozycją na naszym rynku! Doskonale sprawdzi się jako sos do sałatek, znakomicie podkreśli smak ryb, będzie bardzo dobrym dipem do pizzy czy idealnie skomponuje się z deską serów i wędlin.

Sugerowana cena Majonezu Kieleckiego z oliwkami: 5,19 zł.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Best Brands PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI? Biuro prasowe
2024-08-02 | 01:00

SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI?

Miesiąc temu, restauracja NUTA pod batutą Chefa Andrei Camastry powtórzyła swój sukces sprzed roku, utrzymując kulinarnego Oscara – gwiazdkę Michelin. Jest to gwarancja
Żywienie Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!
2024-07-30 | 15:35

Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!

Marzysz o podróży dookoła świata, smakując przy tym smaków różnorodnych kuchni? Dzięki produktom marki FRoSTA, z łatwością przygotujesz szybkie i smaczne dania
Żywienie Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!
2024-07-30 | 13:15

Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!

Rooibos, Yerba Mate i Matcha, czyli propozycje z linii Herbatki Świata Big-Active, są niczym bilet w najodleglejsze rejony globu. Najwyższej jakości składniki i starannie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Bogumiła Wander

Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Bogumiły Wander, jednej z najbardziej cenionych postaci polskiego świata medialnego. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Dom i ogród

Beata Pawlikowska: Wiele razy planowałam życie w różnych miejscach z dala od Polski. Kupiłam nawet kawałek dżungli w Amazonii

Podróżniczka zaznacza, że choć do tej pory przemierzyła świat wzdłuż i wszerz, odwiedzając wiele nietuzinkowych zakątków, to najbardziej ze wszystkich ukochała sobie dżunglę amazońską. Ma do tego miejsca ogromny sentyment, lubi tam wracać i ładować życiowe akumulatory. Jak zaznacza, przebywanie wśród Indian, którzy są niezwykle dobrzy, prawdomówni i uczciwi, przywraca jej wiarę w ludzi i w lepszy świat. Beata Pawlikowska cieszy się również z tego, że kiedyś udało jej się kupić kawałek dżungli i ten wyjątkowy nabytek ma dla niej szczególne znaczenie.

Handel

Branża kosmetyczna z coraz większym wpływem na krajową gospodarkę. Polska jest piątym największym eksporterem kosmetyków w UE

Z najnowszego raportu „Kosmetyczna Polska”, który opublikowano po siedmiu latach od poprzedniego raportu o stanie sektora, wynika, że krajowa branża kosmetyczna jest w dobrej kondycji, z roku na rok się rozwija, a jej znaczenie zarówno dla polskiej gospodarki, jak i eksportu rośnie. Zmieniają się odbiorcy polskich kosmetyków, co związane jest z brexitem i sankcjami nałożonymi na Rosję. Prognozy zakładają dalszy wzrost wartości sektora, jednak stoi przed nim wiele wyzwań, z których najważniejsze dotyczą implementacji przepisów Europejskiego Zielonego Ładu.

Ochrona środowiska

Ocieplenie się klimatu oznacza poważne zmiany leśnego ekosystemu. Sosny, świerki czy modrzewie będą stopniowo zastępowane innymi gatunkami

Sosna zwyczajna, świerk pospolity, modrzew europejski i brzoza brodawkowata zajmują dziś 75 proc. powierzchni lasów w Polsce. Te cztery gatunki są najbardziej wrażliwe na wzrost temperatury i jego pośrednie skutki. Wielomiesięczne okresy suszy i gwałtowne huragany osłabiają drzewostany, które następnie padają ofiarą patogenów pojawiających się w naszym klimacie. – Nie grozi nam wylesienie, tylko wyparcie jednych gatunków przez inne. W konsekwencji czeka nas rewolucyjna zmiana ekosystemów – ocenia przyrodnik, dr hab. Krzysztof Świerkosz, prof. Uniwersytetu Wrocławskiego.