Komunikaty PR

Moc roślin - moc smaku!

2020-05-15  |  17:00
Biuro prasowe

Fleksitarianizm to obecnie jeden z najpopularniejszych trendów żywieniowych. Oznacza świadome ograniczanie spożycia mięsa oraz wprowadzanie do jadłospisu większej ilości rozmaitych produktów pochodzenia roślinnego. Osoby, które wybierają tę dietę, często poszukują nowych propozycji, umożliwiających proste i wygodne przygotowanie smacznych, różnorodnych posiłków. Doskonale sprawdzają się tu produkty z sokołowskiej linii Z Gruntu Dobre – roślinne przysmaki, które mogą służyć jako przekąska i składnik wielu dań.

Seria wyrobów Z Gruntu Dobre została właśnie poszerzona o plastry wegańskie. Są one oferowane w dwóch wersjach: z dodatkiem czosnku niedźwiedziego, który jest ceniony za świeży, subtelny smak oraz z oliwkami - sztandarowym produktem kuchni śródziemnomorskiej. Plastry wegańskie Z Gruntu Dobre są dostępne w wygodnych, poręcznych opakowaniach. Optymalna gramatura (50 g), zapewnia możliwość wykorzystania całego, świeżego produktu bez ryzyka marnowania żywności.

Plastry wegańskie Z Gruntu Dobre stanowią źródło białka i błonnika. Są smacznym dodatkiem do kanapek. Plastry z czosnkiem niedźwiedzim idealnie skomponują się ze świeżymi, wiosenno-letnimi warzywami. Plastry z oliwkami będą znakomicie smakować m.in. z suszonymi pomidorami i rukolą.

Wśród asortymentów marki Z Gruntu Dobre znaleźć można również warzywne pasztety, pasty i hummusy. Sokołów zapowiada dalszy rozwój tej linii i poszerzenie jej o kolejne wyroby. 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Dziecko

Edukacja

W ubiegłym roku spadła liczba samobójstw. Dalsza reforma psychiatrii powinna pomóc utrzymać tę tendencję

W 2024 roku po raz pierwszy od kilku lat liczba samobójstw w Polsce spadła, jednak skala problemu wciąż jest poważna. Polska jest w trakcie reformy psychiatrii, w ramach której największy nacisk w kształtowaniu opieki ma być położony na wsparcie środowiskowe. Eksperci zwracają jednak uwagę również na potrzebę utrzymania działań oddolnych i podniesienia społecznej wiedzy na temat prewencji suicydalnej. Bardzo istotne w tym kontekście jest odpowiednie kształtowanie dyskursu medialnego, a także edukowanie na temat tego, jakie zasady są kluczowe w pierwszej pomocy emocjonalnej.

Psychologia

Otyłość nie wynika z braku samodyscypliny czy lenistwa. Ta poważna choroba niesie ze sobą 200 różnych powikłań

– Walka z otyłością wymaga nie tylko wprowadzenia zmian w stylu życia i sposobie odżywiania, ale przede wszystkim zrozumienia, że jest to choroba zarówno o podłożu fizycznym, jak i psychicznym – podkreśla psycholog Adrianna Sobol. Niestety często to schorzenie jest postrzegane jako wynik braku dyscypliny, nieprawidłowej diety lub lenistwa, co jest błędnym i krzywdzącym stereotypem. W rzeczywistości otyłość jest bowiem poważną chorobą, która niesie ze sobą wiele powikłań zdrowotnych i wymaga kompleksowego podejścia. Kluczowymi elementami, które mogą się przyczynić do skuteczniejszego leczenia i poprawy jakości funkcjonowania pacjentów, jest wsparcie emocjonalne oraz zwiększenie dostępności do specjalistów.