Komunikaty PR

Musztardowe inspiracje

2020-03-20  |  10:00
Biuro prasowe
Kontakt
Best Brands PR
Best Brands PR

Słomińskiego
00-195 Warszawa
bestbrandspr|bestbrandspr.pl| |bestbrandspr|bestbrandspr.pl
0-22 251 66 86
www.bestbrandspr.pl

Musztarda Kielecka to pyszny dodatek do mięs, wędlin, ryb, jaj oraz warzyw. Inspiruje możliwościami i uwodzi smakiem. Ten zaś może być zarówno delikatny i lekko ziołowy – z czego słynie Musztarda Kielecka kremska, jak również intensywnie pikantny, o czym wiedzą wielbiciele sarepskiej. Od której z musztard zaczniesz dzisiejszą ucztę?

Musztarda Kielecka WSP „Społem” znana jest smakoszom już od 1932 roku! Na fakt jej niesłabnącej popularności wpływa wieloletnia tradycja produkcji oraz fakt, że powstaje wyłącznie z połączenia składników najwyższej jakości tj.: kilku odmian gorczycy, aromatycznych przypraw, pachnących ziół oraz octu, wytwarzanego w drewnianych kadziach zgodnie z dawnymi recepturami.

To jeden z powodów, dla których pasuje zarówno do tradycyjnych, jak i do nowoczesnych potraw. Poza tym wielbiciele kremskiej i sarepskiej chętnie eksperymentują i dzielą się między sobą ulubionymi przepisami na mięsną marynatę, śledzie w kremowym sosie oraz aromatyczne zapiekanki. Fantazjom kulinarnym nie ma końca!

Musztarda Kielecka – do dań z grilla, z pieca i z patelni

Musztarda Kielecka to świetny dodatek do grillowanej kiełbaski, kaszanki, karkówki albo cukinii. Z powodzeniem podkreśli też smak szaszłyków oraz doda ostrości kaszy gryczanej z pieczarkami lub kus kus z suszonym pomidorem, którymi można nadziewać pieczoną paprykę. Kto lubi ostry smak – wybierze sarepską, kremska natomiast pomoże podkreślić słodko-kwaśny charakter kulinarnych kompozycji i z pewnością polubią ją dzieci.

Niektórym do szczęścia i smaku wystarczy sama musztarda, inni lubią mieszać ją z majonezem lub kwaśną konfiturą z brzoskwiń oraz curry i tworzyć fantazyjne dipy oraz sosy. Zwłaszcza, że Kielecka to nie tylko zróżnicowany smak, ale też ciekawa konsystencja oraz wyraźnie wyczuwalne cząstki gorczycy, dzięki którym smak dressingu pozostaje w ustach na znacznie dłużej.

Kanapki, tosty, zapiekanki – z musztardą proszę!

Sztuka robienia najlepszych kanapek świata polega nie tylko na trafnym wyborze pieczywa, serów, wędlin i warzyw, ale również na ciekawym zestawianiu ich z dodatkami takimi jak sos lub pasta jajeczna doprawiona do smaku ulubionymi ziołami i… odrobiną musztardy!

A może mieszanka twarożku z pikantnym smakiem sarepskiej? Albo kremska do jaj z bekonem podawanych na chrupkim toście? Zarówno w domu, jak i na wakacjach.

Sugerowana cena: Musztarda Kielecka kremska – 2,19 zł brutto /190 g

Sugerowana cena: Musztarda Kielecka sarepska – 2,19 zł brutto /190 g

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Best Brands PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów Biuro prasowe
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden
Żywienie Tylko 7% Polaków wie, co oznacza pierwotna czystość wody
2025-02-17 | 13:20

Tylko 7% Polaków wie, co oznacza pierwotna czystość wody

Pierwotna czystość oznacza brak jakichkolwiek zanieczyszczeń chemicznych i mikrobiologicznych już w źródle. To główna cecha naturalnych wód mineralnych

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Jadwigi Jankowskiej-Cieślak jednej z najbardziej wybitnych polskich aktorek. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Żywienie

Problemy społeczne

Duża zmiana w organizacji pracy w firmach. Elastyczność wśród najważniejszych oczekiwań pracowników

Dotychczasowe modele organizacji pracy w firmach nie zawsze odpowiadają na wyzwania przyszłości. Ostatnie lata zmieniły zasady gry na rynku pracy i teraz elastyczność liczy się na nim bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Elastyczny model pracy staje się jednym z bardziej oczekiwanych benefitów, a dla firm jest to sposób na przyciągnięcie talentów. Kolejnym jest wykorzystanie innowacyjnych narzędzi technologicznych. To jednak wymaga zarówno od pracowników, jak i od pracodawców zaangażowania w ciągłe podnoszenie kompetencji.

Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj

Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.