Musztardowe przekąski na zimowe wieczory
Best Brands PR
Słomińskiego
00-195 Warszawa
bestbrandspr|bestbrandspr.pl| |bestbrandspr|bestbrandspr.pl
0-22 251 66 86
www.bestbrandspr.pl
Musztarda jest doskonałym dodatkiem do zimowych dań, a dzięki jej różnym wariantom możemy urozmaicić nasze ulubione przekąski. W zależności od tego na jaki smak mamy ochotę – możemy wykorzystać zarówno delikatniejszą, jak i ostrzejszą wersję.
Przygotowanie smacznych przekąsek na zimowe wieczory nie wymaga spędzania długich godzin w kuchni. Wystarczy, że zaopatrzymy się w znaną od lat Musztardę Kielecką, która podkreśli smak ulubionych dań. Dzięki nim łatwa przekąska stanie się jedyna w swoim rodzaju, ponieważ „prostota tkwi w szczegółach”! Poniżej, przedstawiamy dwa pomysły, które z pewnością sprawdzą się na każdym stole.
Kolorowy talerz rozmaitości
Najprostsze zakąski często okazują się „strzałem w dziesiątkę”. Na zimowe wieczory warto przygotować koreczki z różnych składników, które nie tylko urozmaicą dietę, ale również usatysfakcjonują podniebienie!
Składniki:
- żółty ser w kostce
- pomidorki koktajlowe
- szynka
- papryka
- oliwki
- kabanosy
- ananas
- opakowanie kulek mozzarella
- korniszony
- 3 łyżki Musztardy Kieleckiej rosyjskiej
Do przygotowania koreczków niezbędne są wykałaczki lub cienkie, drewniane patyczki. Ważne jest to, że możemy dowolnie wybierać i łączyć ze sobą produkty. Na przykład na kilku patyczkach nadziać kabanosy, korniszony, pomidorki koktajlowe i kulki mozzarella, a na innych – pokrojony w kostkę ser żółty, paprykę, szynkę i oliwki. Do tego przepyszny sos, np. Musztardę Kielecką rosyjską, której smak grubo mielonej, czarnej gorczycy z pewnością zachwyci najbardziej wymagających gości.
Chrzanowy aromat nie tylko na święta
Większości z nas chrzan kojarzy się z okresem świątecznym, ale… warto stosować go przez cały rok. Składnik ten z pewnością rozgrzeje nas w chłodne, zimowe dni. Tarty korzeń chrzanu znajdziemy nie tylko w tradycyjnym sosie, ale także np. w Musztardzie Kieleckiej chrzanowej. W jej składzie znajduje się aż 7% tartego korzenia chrzanu. Poniżej przedstawiamy propozycję mini kanapeczek, które doskonale komponują się z ostrą wersją musztardy. Do ich przygotowania potrzebne jest jedynie kilka składników.
- 4 plastry wędzonego łososia
- 1 duża bagietka
- Musztarda Kielecka chrzanowa do posmarowania kanapeczek
- kiełki rzodkiewki
- kiełki brokułu
- sól i pieprz do smaku
Mini kanapeczki można przygotować zarówno na ciepło, jak i na zimno. Wszystko zależy od tego na co mamy ochotę. Są one bardzo popularne, smaczne i łatwe do zrobienia. Możemy je także dowolnie udekorować czy ukształtować w kształt serduszek, kół lub dowolnych figur.
Sugerowana cena Musztardy Kieleckiej rosyjskiej: ok. 2 zł brutto / 190 g
Sugerowana cena Musztardy Kieleckiej chrzanowej: ok. 2 zł brutto / 190 g
Czas na gotowe zupy! - wystartowała jesienna kampania marki JemyJemy
Nowości produktowe FRoSTY – smak i różnorodność na każdą porę roku!
Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Teatr
Anna Głogowska: Długo wstydziłam się stanąć na scenie teatralnej. Teraz zaczynam myśleć o sobie jako o aktorce
Tancerka przyznaje, że jakiś czas temu odkryła swoją nową pasję i z przyjemnością próbuje sił w aktorstwie. Postanowiła zamienić parkiet taneczny na teatralną scenę i jak podkreśla, czuje się teraz bardziej swobodnie i ma większe pole do popisu, bo nie musi się sztywno trzymać określonej choreografii, tylko bazuje na swojej kreatywności. Anna Głogowska nie ukrywa, że na początku nie miała odwagi stanąć ramię w ramię z zawodowymi aktorami, ale przekonała się, że też ma talent i sporo do zaoferowania.
Farmacja
Szybko rośnie liczba osób z ostrą infekcją układu oddechowego, w tym grypy. Szczyt zachorowań przypadnie już na drugą połowę października
Centrum e-Zdrowia podaje, że od początku września odnotowano blisko 1,8 mln porad ambulatoryjnych udzielonych z powodu ostrych infekcji układu oddechowego, w tym grypy. Najlepszą metodą walki z chorobą jest szczepionka – najlepiej przyjęta między wrześniem a listopadem. Wciąż jednak na taki krok decyduje się zaledwie kilka procent Polaków, tymczasem grypa jest jedną z 10 najczęstszych przyczyn zgonów u osób powyżej 65. roku życia.
Żywienie
Aleksandra Adamska i Ewelina Adamska-Porczyk: Na Filipinach spałyśmy z karaluchami i innymi robakami. Brakowało nam moskitiery na całe ciało
Chociaż podczas pełnej emocji wyprawy przez Filipiny do Tajwanu nie brakowało trudnych momentów, w których górę brało zmęczenie, to jednak mimo wszelkich niedogodności Aleksandra Adamska i Ewelina Adamska-Porczyk starały się nie narzekać, tylko wyciągać z tej podróży to, co najlepsze. Uczestniczki „Azja Express” przyznają, że nie mogły się przekonać do miejscowego jedzenia, ale za to zachwyciła je aromatyczna kawa. W bagażu zabrakło miejsca na moskitierę, dlatego też z czasem przyzwyczaiły się także do spania w jednym pomieszczeniu z karaluchami.