Komunikaty PR

Nadal pamiętasz godziny spędzone w kuchni przed Świętami? Sprawdź pomysły FRoSTY

2020-01-27  |  14:30
Biuro prasowe
Do pobrania FRoSTA ( 0.54 MB )

Od świąt minął już ponad miesiąc, a ty wciąż dochodzisz do siebie po tym kulinarnym szaleństwie? Masz dość długiego stania w kuchni, ale nadal chcesz jeść smacznie? Z pomocą przybywa FRoSTA ze swoimi daniami gotowymi w 10 minut.

Cały rok czekamy na pierogi, karpia i inne świąteczne potrawy. Jak już wspólne biesiadowanie dobiega końca, to wyjeżdżamy z zapasem potraw, którym można wykarmić armię. Dość szybko okazuje się, że co za dużo, to niezdrowo i… nudno. Konieczna jest zmiana. Według badań zleconych przez markę FRoSTA, aż 62%[1] respondentów uważa, że gotowe dania pomagają zaoszczędzić nam czas. A dzięki mrożonym daniom gotowym można szybko wybrać się w wyjątkowe regiony kulinarnego świata. Smaki Azji, Europy czy może Ameryki Północnej?

Paella z roztańczonej Hiszpanii

Hiszpania to kraj słynący z flamenco, tapasów i oczywiście paelli. Nie musimy wsiadać w samolot, by skosztować tego dania. Wystarczy, że sięgniemy po danie FRoSTY. W środku znajdziemy ryż, warzywa, kurczaka i owoce morza. Mintaj, który jest jednym ze składników tej mieszanki posiada certyfikat zrównoważonego rybołówstwa MSC. Z warzyw znajdziemy tutaj m.in. paprykę czerwoną, groszek, cebulę, pomidory.

Tajemnicza Indonezja, czyli Bami Goreng

Fani kuchni azjatyckiej również nie będą rozczarowani! FRoSTA przygotowała dla nich propozycję prosto z kraju 17 tysięcy wysp, czyli Indonezji. W gotowym daniu Bami Goreng, zachwyci smak smażonego filetu z piersi z kurczaka, chrupiących warzyw (m.in. grzyby mun, pieczarki, papryka), a to wszystko doprawione aromatyczną mieszanką ziół.

Słoneczna Ameryka Północna – Chili con quinoa

Kuchnia meksykańska jest jedną z najbardziej lubianych na świecie. Nic więc dziwnego, że jest wpisana na listę niematerialnego światowego dziedzictwa UNESCO. Dania opierają się głównie na kukurydzy i roślinach strączkowych. Łączą w sobie tradycje lokalnych społeczności oraz smaki konkwistadorów. Często do potraw dodaje się również mięso. W badaniu FRoSTY, aż 41,4 %[2] ankietowanych odpowiedziało, że ma w swoim otoczeniu wegetarian. Wychodząc naprzeciw potrzebom konsumentów, FRoSTA stworzyła danie kuchni meksykańskiej, ale w wersji wegetariańskiej - Chili con quinoa. W jego skład wchodzą: mieszanka czerwonej i czarnej fasoli z kukurydzą, papryką oraz quinoa (komosa biała).


[1] Badanie przeprowadzone przez agencję badawczą SW Research w marcu 2019 na próbie reprezentatywnej osób w wieku 25-55 lat, N=1015, marzec 2019.

[2] Badanie przeprowadzone przez agencję badawczą SW Research w marcu 2019 na próbie reprezentatywnej osób w wieku 25-55 lat, N=1015, marzec 2019.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów Biuro prasowe
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden
Żywienie Tylko 7% Polaków wie, co oznacza pierwotna czystość wody
2025-02-17 | 13:20

Tylko 7% Polaków wie, co oznacza pierwotna czystość wody

Pierwotna czystość oznacza brak jakichkolwiek zanieczyszczeń chemicznych i mikrobiologicznych już w źródle. To główna cecha naturalnych wód mineralnych

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Moda

Handel

Spada udział chowu klatkowego w hodowli drobiu. Wciąż jednak 67 proc. kur trzymanych jest w klatkach

Zmiany nie są błyskawiczne, jednak spadkowy trend udziału chowu klatkowego kur jest wyraźnie widoczny – wynika z siódmej edycji raportu Stowarzyszenia „Otwarte Klatki”. Według najnowszego raportu już prawie 1/3 kur w naszym kraju utrzymywana jest w systemach innych niż chów klatkowy. Dziesięć lat temu było to zaledwie 13 proc. Obecnie już ponad 170 firm zadeklarowało wycofania jaj z chowu klatkowego. Prawie połowa już teraz wywiązała się z tej obietnicy.

Zdrowie

Julia Kamińska: Nie boję się krwi, ale raz podczas takiej procedury zdarzyło mi się zemdleć

Aktorka nie boi się strzykawek ani zastrzyków. Wizyta w punkcie pobrań krwi czy w laboratorium również nie jest dla niej traumatycznym przeżyciem. Julia Kamińska zaznacza natomiast, że choć samo pobranie krwi powoduje u niej jedynie niewielki dyskomfort, to raz podczas takiej procedury zemdlała.