Komunikaty PR

Najlepsze produkty na udane Święta polecają się z Piątnicy, no bo skąd!

2022-11-24  |  11:20
Biuro prasowe

Święta Bożego Narodzenia to czas, na który czekamy z niecierpliwością i radością. Z przyjemnością planujemy świąteczne dania i wypieki, dbając, by były one pyszne i wyjątkowe. Warto pamiętać, że podstawą doskonałych potraw są najwyższej jakości składniki. A takie właśnie są produkty z Piątnicy! Powstają one z najlepszego mleka od lokalnych dostawców, a sprawdzone, tradycyjne receptury gwarantują sukces w kuchni.

Sery i twarogi z Piątnicy – gwarancja doskonałych świątecznych wypieków!

Sernik na świątecznym stole to pozycja obowiązkowa! Aby był puszysty i delikatny należy zwrócić szczególną uwagę na twaróg, którego używamy do jego przygotowania.

  • Twaróg Sernikowy mielony OSM Piątnica to doskonały produkt z najlepszego mleka, o odpowiednich proporcjach serka śmietankowego i twarogu, co sprawia, że sernik jest wyjątkowo delikatny, a do jego pieczenia nie trzeba używać masła. Twaróg Sernikowy z Piątnicy nie zawiera konserwantów, barwników ani aromatów. Jest dostępny w opakowaniu 1 kg, idealnym do przygotowania rodzinnej porcji ciasta.

 

W czasie bożonarodzeniowych przygotowań warto też mieć pod ręką Ser Mascarpone z Piątnicy, który charakteryzuje się gładką, aksamitną konsystencją oraz śmietankowym smakiem. Doskonale sprawdzi się do deserów oraz ciast – szczególnie, jako główny składnik włoskiego tiramisu czy krem do popularnej bezy Pavlova.

  • Mascarpone z Piątnicy produkowany jest z najwyższej jakości pasteryzowanej śmietanki. Stanowi doskonałe połączenie najlepszych cech sera, masła i śmietany. Dodając go do twarogu, uzyskasz wyjątkowo kremowy sernik o delikatnym smaku! Mascarpone z Piątnicy świetnie wzbogaca także smak sosów do makaronu, dań mięsnych lub warzywnych.

 

Piątnickie śmietany – niezastąpione do sałatek, sosów, zup i wielu innych dań!

Na świątecznych, suto zastawionych stołach z pewnością nie zabraknie także potraw wytrawnych. Do przygotowania warzywnych sałatek, sosów czy zup doskonale sprawdzą się śmietany z Piątnicy.

  • Śmietana 18% marki Piątnica to najpopularniejsza śmietana w Polsce, od wielu lat ceniona za wyjątkowe walory smakowe, szerokie możliwości wykorzystania w kuchni oraz… niezawodność! Jest ona gęsta, a jednocześnie delikatna – nie warzy się pod wpływem ciepła i doskonale podkreśla smak tradycyjnych polskich zup czy sosów.
  • Śmietanki 30% i 36% OSM Piątnica są idealne do przygotowywania wypieków oraz deserów. Śmietanka 30% szybko się ubija, tworząc wyjątkowo puszystą i trwałą pianę. Śmietanka 36% jest z kolei doskonałą bazą do kremów czy mas. Można je stosować także do zup lub sosów – śmietanki nie warzą się po dodaniu do gorących dań, a nadają im wyrazistego, kremowego smaku.

 

Boże Narodzenie to wyjątkowy czas czerpania radości ze wspólnych chwil. Niech te święta będą także ucztą dla naszego podniebienia – dajmy bliskim to, co najlepsze – z Piątnicy, no bo skąd!

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI? Biuro prasowe
2024-08-02 | 01:00

SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI?

Miesiąc temu, restauracja NUTA pod batutą Chefa Andrei Camastry powtórzyła swój sukces sprzed roku, utrzymując kulinarnego Oscara – gwiazdkę Michelin. Jest to gwarancja
Żywienie Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!
2024-07-30 | 15:35

Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!

Marzysz o podróży dookoła świata, smakując przy tym smaków różnorodnych kuchni? Dzięki produktom marki FRoSTA, z łatwością przygotujesz szybkie i smaczne dania
Żywienie Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!
2024-07-30 | 13:15

Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!

Rooibos, Yerba Mate i Matcha, czyli propozycje z linii Herbatki Świata Big-Active, są niczym bilet w najodleglejsze rejony globu. Najwyższej jakości składniki i starannie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Bogumiła Wander

Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Bogumiły Wander, jednej z najbardziej cenionych postaci polskiego świata medialnego. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Dom i ogród

Beata Pawlikowska: Wiele razy planowałam życie w różnych miejscach z dala od Polski. Kupiłam nawet kawałek dżungli w Amazonii

Podróżniczka zaznacza, że choć do tej pory przemierzyła świat wzdłuż i wszerz, odwiedzając wiele nietuzinkowych zakątków, to najbardziej ze wszystkich ukochała sobie dżunglę amazońską. Ma do tego miejsca ogromny sentyment, lubi tam wracać i ładować życiowe akumulatory. Jak zaznacza, przebywanie wśród Indian, którzy są niezwykle dobrzy, prawdomówni i uczciwi, przywraca jej wiarę w ludzi i w lepszy świat. Beata Pawlikowska cieszy się również z tego, że kiedyś udało jej się kupić kawałek dżungli i ten wyjątkowy nabytek ma dla niej szczególne znaczenie.

Handel

Branża kosmetyczna z coraz większym wpływem na krajową gospodarkę. Polska jest piątym największym eksporterem kosmetyków w UE

Z najnowszego raportu „Kosmetyczna Polska”, który opublikowano po siedmiu latach od poprzedniego raportu o stanie sektora, wynika, że krajowa branża kosmetyczna jest w dobrej kondycji, z roku na rok się rozwija, a jej znaczenie zarówno dla polskiej gospodarki, jak i eksportu rośnie. Zmieniają się odbiorcy polskich kosmetyków, co związane jest z brexitem i sankcjami nałożonymi na Rosję. Prognozy zakładają dalszy wzrost wartości sektora, jednak stoi przed nim wiele wyzwań, z których najważniejsze dotyczą implementacji przepisów Europejskiego Zielonego Ładu.

Ochrona środowiska

Ocieplenie się klimatu oznacza poważne zmiany leśnego ekosystemu. Sosny, świerki czy modrzewie będą stopniowo zastępowane innymi gatunkami

Sosna zwyczajna, świerk pospolity, modrzew europejski i brzoza brodawkowata zajmują dziś 75 proc. powierzchni lasów w Polsce. Te cztery gatunki są najbardziej wrażliwe na wzrost temperatury i jego pośrednie skutki. Wielomiesięczne okresy suszy i gwałtowne huragany osłabiają drzewostany, które następnie padają ofiarą patogenów pojawiających się w naszym klimacie. – Nie grozi nam wylesienie, tylko wyparcie jednych gatunków przez inne. W konsekwencji czeka nas rewolucyjna zmiana ekosystemów – ocenia przyrodnik, dr hab. Krzysztof Świerkosz, prof. Uniwersytetu Wrocławskiego.