Napoje roślinne BIO z krótkim składem
Dbałość o właściwe żywienie to nie tylko unikanie wysoko przetworzonej żywności czy staranie o odpowiednie zróżnicowanie codziennego jadłospisu. Dla świadomych konsumentów istotna jest jakość produktu, krótka lista składników, a także ich ekologiczne pochodzenie. Do najprężniej rozwijających się trendów żywieniowych należy też bez wątpienia fleksitarianizm, którego istotą jest ograniczanie mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego oraz wzbogacanie codziennego jadłospisu o warzywa, owoce i inne produkty roślinne.
Napoje roślinne Sante Organic to idealna propozycja dla wegan, wegetarian, fleksitarian i wszystkich, którym zależy na zbilansowanej, urozmaiconej i pełnowartościowej codziennej diecie. Napoje z tej linii to produkty BIO, z europejskim logo produkcji ekologicznej – czyli tzw. „Euro-liściem”. Ten znak jest potwierdzeniem, że produkty spełniają restrykcyjne normy i powstają zgodnie z zasadami rolnictwa ekologicznego. Napoje Sante Organic wyróżnia tzw. „czysta etykieta” – bez substancji dodatkowych, konserwantów, barwników. Powstają bez dodatku cukrów (zawierają tylko naturalnie występujące cukry). Naturalnie nie zawierają laktozy, będą więc doskonałym wyborem dla osób z nietolerancją laktozy. Wyróżnia je niska zawartość tłuszczów nasyconych i niska zawartość soli.
Linia Sante Organic to sześć rodzajów napojów:
- Napój Owsiano-Migdałowy – z ekologicznego owsa i ekologicznych migdałów
- Napój Owsiany – z ekologicznego owsa
- Napój Ryżowy z Quinoa – z ekologicznego ryżu brązowego i ekologicznej komosy ryżowej
- Napój Sojowy z Wapniem – z ekologicznej soi i wzbogacony w wapń. Jest naturalnym źródłem wysokiej jakości białka.
- Napój Ryżowy – z ekologicznego ryżu
- Napój Migdałowy – z ekologicznych migdałów
Napoje roślinne Sante Organic to doskonały pomysł na urozmaicenie codziennej diety dla całej rodziny. Można je pić bez dodatków, przygotowywać na ich bazie koktajle, jeść je z płatkami, granolą czy musli. Doskonale sprawdzą się jako składnik wielu dań, tradycyjnie przygotowanych z dodatkiem mleka. Można ich używać do przyrządzenia naleśników, zup, gofrów, ciast, potraw typu curry. Będą też idealnym dodatkiem do ulubionej kawy.

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień
Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.
Ochrona środowiska
Wokół utylizacji odpadów medycznych narosło wiele mitów. Nowoczesne instalacje pozwalają wykorzystać ten proces do produkcji ciepła i energii

Według różnych szacunków w Polsce powstaje od 60 do nawet 200 tys. t odpadów medycznych. Wymagają one specjalnego trybu postępowania, innego niż dla odpadów komunalnych – jedyną dopuszczalną i obowiązującą w świetle polskiego prawa metodą jest ich spalanie. Obecnie zakłady przetwarzania odpadów to nowoczesne instalacje połączone z odzyskiem energii. Termiczne przekształcenie odpadów może też być elementem gospodarki o obiegu zamkniętym.
Moda
Piotr Zelt: Nie latam po sklepach i nie zawalam sobie szafy jakimiś niepotrzebnymi ciuchami. Mam sporo ubrań, które mają po 20 lat, i cały czas je noszę

Aktor zaznacza, że jego garderoba jest skromna, ale zawiera dobre jakościowo ubrania, które choć były kupione nawet dwie dekady temu, wciąż wyglądają jak nowe. Jego zdaniem nie warto ulegać sezonowym trendom i gromadzić w szafie wielu rzeczy, które modne są zaledwie kilka miesięcy. Zamiast tego lepiej zainwestować w ponadczasowe kurtki, marynarki czy buty z dobrych materiałów i dbać o nie tak, by posłużyły jak najdłużej.