Komunikaty PR

Napoje roślinne BIO z krótkim składem

2020-01-17  |  17:00
Biuro prasowe

Dbałość o właściwe żywienie to nie tylko unikanie wysoko przetworzonej żywności czy staranie o odpowiednie zróżnicowanie codziennego jadłospisu. Dla świadomych konsumentów istotna jest jakość produktu, krótka lista składników, a także ich ekologiczne pochodzenie. Do najprężniej rozwijających się trendów żywieniowych należy też bez wątpienia fleksitarianizm, którego istotą jest ograniczanie mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego oraz wzbogacanie codziennego jadłospisu o warzywa, owoce i inne produkty roślinne.

Napoje roślinne Sante Organic to idealna propozycja dla wegan, wegetarian, fleksitarian i wszystkich, którym zależy na zbilansowanej, urozmaiconej i pełnowartościowej codziennej diecie. Napoje z tej linii to produkty BIO, z europejskim logo produkcji ekologicznej – czyli tzw. „Euro-liściem”. Ten znak jest potwierdzeniem, że produkty spełniają restrykcyjne normy i powstają zgodnie z zasadami rolnictwa ekologicznego. Napoje Sante Organic wyróżnia tzw. „czysta etykieta” – bez substancji dodatkowych, konserwantów, barwników. Powstają bez dodatku cukrów (zawierają tylko naturalnie występujące cukry). Naturalnie nie zawierają laktozy, będą więc doskonałym wyborem dla osób z nietolerancją laktozy. Wyróżnia je niska zawartość tłuszczów nasyconych i niska zawartość soli.

Linia Sante Organic to sześć rodzajów napojów:

  • Napój Owsiano-Migdałowy – z ekologicznego owsa i ekologicznych migdałów
  • Napój Owsiany – z ekologicznego owsa
  • Napój Ryżowy z Quinoa – z ekologicznego ryżu brązowego i ekologicznej komosy ryżowej
  • Napój Sojowy z Wapniem – z ekologicznej soi i wzbogacony w wapń. Jest naturalnym źródłem wysokiej jakości białka.
  • Napój Ryżowy – z ekologicznego ryżu
  • Napój Migdałowy – z ekologicznych migdałów

 

Napoje roślinne Sante Organic to doskonały pomysł na urozmaicenie codziennej diety dla całej rodziny. Można je pić bez dodatków, przygotowywać na ich bazie koktajle, jeść je z płatkami, granolą czy musli. Doskonale sprawdzą się jako składnik wielu dań, tradycyjnie przygotowanych z dodatkiem mleka. Można ich używać do przyrządzenia naleśników, zup, gofrów, ciast, potraw typu curry. Będą też idealnym dodatkiem do ulubionej kawy.

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd! Biuro prasowe
2024-12-31 | 10:00

Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!

Wraz z nowym rokiem OSM Piątnica powraca z kampanią reklamową „Przejdź na dobrą stronę mocy”, promującą Skyry – jogurty typu islandzkiego. Dzięki wysokiej zawartości
Żywienie Ciasta na sylwestrowy stół
2024-12-30 | 14:50

Ciasta na sylwestrowy stół

Ile ciast potrzeba na świąteczno-noworoczny stół, aby domownicy byli zadowoleni? Wszystko zależy od liczby zaproszonych gości, ale jesteśmy pewni, że często wystarczy jedno ciasto,
Żywienie Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]
2024-12-23 | 12:00

Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]

Aż 83% Polaków wyrzuca jedzenie świąteczne między 23 a 30 grudnia. To przekłada się na 61,7 tys. ton, czyli aż 1,6 kg na osobę. Choć najczęściej wyrzucaną kategorią

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Konsument

Młodzież w Polsce sięga po alkohol rzadziej niż 20 lat temu. Obniża się zwłaszcza spożycie piwa

Alkohol staje się coraz mniej popularny wśród młodzieży, przede wszystkim w grupie wiekowej 15–16 lat, ale pozytywne zmiany widoczne są również w grupie 17- i 18-latków – wynika z badania ESPAD z 2024 roku przedstawionego niedawno podczas konferencji w Sejmie. Mniej nastolatków niż 20 lat temu przyznaje się do zakupu alkoholu i tych, którzy oceniają, że jest on łatwy do zdobycia. Wciąż jednak na wysokim poziomie utrzymuje się odsetek młodzieży, która pije w sposób ryzykowny. Ministerstwo Zdrowia zapowiada działania ograniczające sprzedaż alkoholu.

IT i technologie

Sztuczna inteligencja dużym wsparciem w diagnostyce. Może być szczególnie cenna w chorobach rzadkich

Już nie tylko usprawnianie analizy badań obrazowych, ale i na przykład typowanie celów terapeutycznych w chorobach rzadkich to pola, na których w medycynie sprawdza się sztuczna inteligencja. Różne technologie zasilane SI wykorzystuje prawie 80 proc. podmiotów leczniczych, a inwestycja w nie zwraca się średnio w ciągu 14 miesięcy. Wraz z pokoleniową wymianą kadr widać też coraz większe otwieranie się lekarzy na korzystanie z narzędzi sztucznej inteligencji.