Komunikaty PR

Naturalne Poranki Blisko Natury w mistrzowskiej odsłonie

2022-11-25  |  10:00
Biuro prasowe

Jakie danie stoi za sukcesem Diego Maradony? Czym jest szyfonada? Kto wykonał pierwszą w historii „cieszynkę”? Odpowiedzi na te i inne pytania czekają na widzów w serii „Mistrzowskie Śniadania” marki Tarczyński. To jednak nie wszystko. Adriana Marczewska – szefowa kuchni i prowadząca program – w związku trwającymi mistrzostwami świata przygotowała śniadania inspirowane narodowymi potrawami grupowych rywali reprezentacji Polski. Ciekawi szczegółów? Zapraszamy do oglądania!

 

Mistrzowskie śniadania 

Arabia Saudyjska, Argentyna i Meksyk – to z tymi krajami polscy piłkarze walczą o awans do kolejnej fazy tegorocznego mundialu. Po remisie w pierwszym spotkaniu każda bramka będzie na wagę złota podobnie jak pyszne śniadanie przygotowane w dniu meczu. Każde z tych państw słynie z aromatycznej kuchni, która zainspirowała Adrianę Marczewską do przygotowania trzech dań, które z pewnością dodadzą energii do kibicowania, nie tylko tamtejszym kibicom. Tym razem miejscem kulinarnych zmagań stała się murawa wrocławskiego stadionu – Tarczyński Arena. To tutaj szefowa kuchni zaprezentowała swoje triki, zdradziła ciekawostki – nie tylko te kulinarne – i przygotowała iście „mistrzowskie śniadania”.

Mundial to dla wielu długo wyczekiwany czas celebracji. Podczas sportowych zmagań reprezentacji Polski gromadzimy się tłumnie przed telewizorami, aby kibicować biało-czerwonym. Energię do przeżywania tych wyjątkowych piłkarskich emocji warto przyswajać już od samego rana, rozpoczynając dzień pysznym posiłkiem. Te przygotowane przeze mnie są nie tylko pożywne, ale też doskonale wprowadzają w klimat trwających mistrzostw – mówi Adriana Marczewska, szefowa kuchni.

 

Argentyna, Meksyk, a może Arabia Saudyjska?

Grillowana pita z dodatkiem sera halloumi to propozycja rodem z Arabii Saudyjskiej. Dopełnią ją przyprawy duka oraz marynowane i kiszone warzywa, polane delikatnym sosem tahini. Fani Argentyny zachwycą się smażonymi empanadas – pierożkami wypełnionymi aromatycznym farszem opartym na smażonej dyni, kremowej jajecznicy i startym serze. Pożywny posiłek rodem z Ameryki Południowej uzupełnią zapiekane papryczki i kolendrowo-limonkowy majonez. Na stole nie może zabraknąć potrawy w kolorach meksykańskiej flagi. Chrupiące tacos z aksamitnym guacamole i salsą pico de gallo to dobry pomysł na energetyczny początek dnia. Zwieńczeniem każdego dania są parówki Tarczyński 100% Naturalnie z kurczaka.

 

Specjalne odcinki trasy Naturalne Poranki Blisko Natury – Mistrzowskie Śniadania – dostępne są na stronie www.naturalneporanki.pl 

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Marcelina Zawadzka: Kiedyś sama decydowałam o swoim życiu i nie byłam od nikogo zależna. Teraz już przy opiece nad synkiem jestem zdana na pomoc innych

Prezenterka przyznaje, że bycie mamą to ciągłe wykraczanie poza swoją strefę komfortu, bo od momentu narodzin dziecka jest się całkowicie odpowiedzialnym za tę małą istotę i trzeba ustawić wszystko pod jej potrzeby. Każdego dnia macierzyństwo uczy ją pokory i pokazuje, że nie na wszystko ma wpływ i nie wszystkiemu jest w stanie zapobiec. Często nie pozostaje nic innego, jak przyjąć trudne doświadczenia i wyciągnąć z nich odpowiednią lekcję. Marcelina Zawadzka zdradza, że jej dziewięciomiesięczny syn już stawia pierwsze kroki i jest niezwykle ciekawy świata. Czasami towarzyszy jej także w pracy.

Prawo

Liczba związków nieformalnych w Polsce przekracza pół miliona. W Sejmie trwają prace nad przepisami dla nich

Temat związków partnerskich ponownie znalazł się w centrum debaty publicznej i politycznej w Polsce. W Sejmie trwają prace nad poselskim projektem ustawy o związkach partnerskich. Choć poparcie społeczne dla prawnego uznania relacji niemałżeńskich – zarówno jednopłciowych, jak i heteroseksualnych – pozostaje wysokie, wciąż kwestia ta czeka na rozstrzygnięcie.

Podróże

Beata Pawlikowska: Babia Góra to jest teraz moje ulubione miejsce w Polsce. Jest w niej coś magicznego, więc marzę o tym, żeby tam wrócić

Podróżniczka przyznaje, że majowa wyprawa na Babią Górę mimo kiepskiej pogody okazała się niezwykle ekscytującą przygodą. W prognozach na ten dzień miało być 20 stopni ciepła i dużo słońca, natomiast kiedy wyszła na szlak, padał deszcz, deszcz ze śniegiem i grad, a termometry pokazywały zaledwie kilka stopni powyżej zera. Beata Pawlikowska cieszy się jednak, że nie zniechęciła się taką aurą, bo ta wędrówka zadziałała na nią niezwykle kojąco.