Komunikaty PR

Naturalne Poranki Blisko Natury w mistrzowskiej odsłonie

2022-11-25  |  10:00
Biuro prasowe

Jakie danie stoi za sukcesem Diego Maradony? Czym jest szyfonada? Kto wykonał pierwszą w historii „cieszynkę”? Odpowiedzi na te i inne pytania czekają na widzów w serii „Mistrzowskie Śniadania” marki Tarczyński. To jednak nie wszystko. Adriana Marczewska – szefowa kuchni i prowadząca program – w związku trwającymi mistrzostwami świata przygotowała śniadania inspirowane narodowymi potrawami grupowych rywali reprezentacji Polski. Ciekawi szczegółów? Zapraszamy do oglądania!

 

Mistrzowskie śniadania 

Arabia Saudyjska, Argentyna i Meksyk – to z tymi krajami polscy piłkarze walczą o awans do kolejnej fazy tegorocznego mundialu. Po remisie w pierwszym spotkaniu każda bramka będzie na wagę złota podobnie jak pyszne śniadanie przygotowane w dniu meczu. Każde z tych państw słynie z aromatycznej kuchni, która zainspirowała Adrianę Marczewską do przygotowania trzech dań, które z pewnością dodadzą energii do kibicowania, nie tylko tamtejszym kibicom. Tym razem miejscem kulinarnych zmagań stała się murawa wrocławskiego stadionu – Tarczyński Arena. To tutaj szefowa kuchni zaprezentowała swoje triki, zdradziła ciekawostki – nie tylko te kulinarne – i przygotowała iście „mistrzowskie śniadania”.

Mundial to dla wielu długo wyczekiwany czas celebracji. Podczas sportowych zmagań reprezentacji Polski gromadzimy się tłumnie przed telewizorami, aby kibicować biało-czerwonym. Energię do przeżywania tych wyjątkowych piłkarskich emocji warto przyswajać już od samego rana, rozpoczynając dzień pysznym posiłkiem. Te przygotowane przeze mnie są nie tylko pożywne, ale też doskonale wprowadzają w klimat trwających mistrzostw – mówi Adriana Marczewska, szefowa kuchni.

 

Argentyna, Meksyk, a może Arabia Saudyjska?

Grillowana pita z dodatkiem sera halloumi to propozycja rodem z Arabii Saudyjskiej. Dopełnią ją przyprawy duka oraz marynowane i kiszone warzywa, polane delikatnym sosem tahini. Fani Argentyny zachwycą się smażonymi empanadas – pierożkami wypełnionymi aromatycznym farszem opartym na smażonej dyni, kremowej jajecznicy i startym serze. Pożywny posiłek rodem z Ameryki Południowej uzupełnią zapiekane papryczki i kolendrowo-limonkowy majonez. Na stole nie może zabraknąć potrawy w kolorach meksykańskiej flagi. Chrupiące tacos z aksamitnym guacamole i salsą pico de gallo to dobry pomysł na energetyczny początek dnia. Zwieńczeniem każdego dania są parówki Tarczyński 100% Naturalnie z kurczaka.

 

Specjalne odcinki trasy Naturalne Poranki Blisko Natury – Mistrzowskie Śniadania – dostępne są na stronie www.naturalneporanki.pl 

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI? Biuro prasowe
2024-08-02 | 01:00

SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI?

Miesiąc temu, restauracja NUTA pod batutą Chefa Andrei Camastry powtórzyła swój sukces sprzed roku, utrzymując kulinarnego Oscara – gwiazdkę Michelin. Jest to gwarancja
Żywienie Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!
2024-07-30 | 15:35

Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!

Marzysz o podróży dookoła świata, smakując przy tym smaków różnorodnych kuchni? Dzięki produktom marki FRoSTA, z łatwością przygotujesz szybkie i smaczne dania
Żywienie Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!
2024-07-30 | 13:15

Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!

Rooibos, Yerba Mate i Matcha, czyli propozycje z linii Herbatki Świata Big-Active, są niczym bilet w najodleglejsze rejony globu. Najwyższej jakości składniki i starannie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Bogumiła Wander

Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Bogumiły Wander, jednej z najbardziej cenionych postaci polskiego świata medialnego. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Dom i ogród

Beata Pawlikowska: Wiele razy planowałam życie w różnych miejscach z dala od Polski. Kupiłam nawet kawałek dżungli w Amazonii

Podróżniczka zaznacza, że choć do tej pory przemierzyła świat wzdłuż i wszerz, odwiedzając wiele nietuzinkowych zakątków, to najbardziej ze wszystkich ukochała sobie dżunglę amazońską. Ma do tego miejsca ogromny sentyment, lubi tam wracać i ładować życiowe akumulatory. Jak zaznacza, przebywanie wśród Indian, którzy są niezwykle dobrzy, prawdomówni i uczciwi, przywraca jej wiarę w ludzi i w lepszy świat. Beata Pawlikowska cieszy się również z tego, że kiedyś udało jej się kupić kawałek dżungli i ten wyjątkowy nabytek ma dla niej szczególne znaczenie.

Handel

Branża kosmetyczna z coraz większym wpływem na krajową gospodarkę. Polska jest piątym największym eksporterem kosmetyków w UE

Z najnowszego raportu „Kosmetyczna Polska”, który opublikowano po siedmiu latach od poprzedniego raportu o stanie sektora, wynika, że krajowa branża kosmetyczna jest w dobrej kondycji, z roku na rok się rozwija, a jej znaczenie zarówno dla polskiej gospodarki, jak i eksportu rośnie. Zmieniają się odbiorcy polskich kosmetyków, co związane jest z brexitem i sankcjami nałożonymi na Rosję. Prognozy zakładają dalszy wzrost wartości sektora, jednak stoi przed nim wiele wyzwań, z których najważniejsze dotyczą implementacji przepisów Europejskiego Zielonego Ładu.

Ochrona środowiska

Ocieplenie się klimatu oznacza poważne zmiany leśnego ekosystemu. Sosny, świerki czy modrzewie będą stopniowo zastępowane innymi gatunkami

Sosna zwyczajna, świerk pospolity, modrzew europejski i brzoza brodawkowata zajmują dziś 75 proc. powierzchni lasów w Polsce. Te cztery gatunki są najbardziej wrażliwe na wzrost temperatury i jego pośrednie skutki. Wielomiesięczne okresy suszy i gwałtowne huragany osłabiają drzewostany, które następnie padają ofiarą patogenów pojawiających się w naszym klimacie. – Nie grozi nam wylesienie, tylko wyparcie jednych gatunków przez inne. W konsekwencji czeka nas rewolucyjna zmiana ekosystemów – ocenia przyrodnik, dr hab. Krzysztof Świerkosz, prof. Uniwersytetu Wrocławskiego.