Nie przegap nowej atrakcji turystycznej Mazur – Szlaku Maślanki Mrągowskiej
Już tego lata miłośnicy Mazur poznają fermentowaną legendę regionu w zaskakującym wydaniu. Będą mogli odkrywać jej zalety, podążając najsmaczniejszą turystyczno-kulinarną trasą po 14 lokalnych restauracjach, w których serwowane jest unikatowe menu z Maślanką Mrągowską w roli głównej. Na najwytrwalszych zdobywców szlaku czekają atrakcyjne nagrody, m.in. rodzinne pobyty na Mazurach i gadżety związane z marką.
Szlak Maślanki Mrągowskiej to nowa propozycja turystyczna, stworzona dzięki współpracy Spółdzielni Mleczarskiej Mlekpol z Urzędem Miasta Mrągowa, a także z przedstawicielami lokalnej branży hotelarsko-gastronomicznej. To pierwsza tego rodzaju kooperacja pomiędzy przedsiębiorstwami i samorządem, a owo zjednoczenie sił sprawi, że najlepsze i najbardziej znane restauracje, hotele, kawiarnie oraz lodziarnie stworzą niezwykle ciekawą turystyczną atrakcję, dostępną dla zwiedzających już na początku lipca.
Nie mamy wątpliwości, że nasza propozycja zyska w tym roku opinię najsmaczniejszej oferty w regionie. Zagwarantuje bowiem nie tylko niezapomniane doznania kulinarne, ale przede wszystkim połączenie konsumpcji z lokalnością produktu, emocjami i możliwością poznania kuchni regionu od najlepszej strony. Dlatego zapraszamy do odwiedzenia Szlaku Maślanki Mrągowskiej wszystkich turystów, którzy w tym sezonie zawitają w okolice Mrągowa. Idea Szlaku zrodziła się w związku z 25-leciem marki. Maślanka Mrągowska to jeden z najbardziej rozpoznawalnych produktów Warmii i Mazur, dostępny nie tylko w Mrągowie w osiedlowych sklepikach, ale także w całej Polsce, w tym w dużych sieciach i dyskontach! Konsumenci uwielbiają i chętnie sięgają po wszystkie warianty smakowe Maślanki Mrągowskiej: od naturalnego, przez truskawkowy i wieloowocowy – z owocami leśnymi, aż po stracciatellę
– mówi Dorota Grabowska, Kierownik Marketingu SM Mlekpol.
Z okazji tegorocznego jubileuszu marki w mediach pojawiła się kampania marketingowa „Pysznie i zdrowo” w nowej, odświeżonej formule. Ćwierć wieku w kuchniach konsumentów zobowiązuje, dlatego SM Mlekpol zależy na edukacji i budowaniu świadomości kupujących nie tylko na temat smaku tego wartościowego produktu, ale także różnorodności kulinarnego zastosowania oraz prozdrowotnych właściwości, jakimi odznaczają się napoje fermentowane.
Ten sam wyjątkowy i znany od lat smak– teraz znaleźć można w nowej, jeszcze atrakcyjniejszej oprawie. SM Mlekpol odświeżyła bowiem wizerunek produktu, zmieniając szatę graficzną oraz kształt kartonów. Opakowania Pure-Pak Sense nie tylko wyróżniają się wśród tej kategorii produktowej, ale są też maksymalnie przyjazne środowisku.
Szlak Maślanki Mrągowskiej to smakowity kąsek dla miłośników kulinariów, sympatyków lokalnych produktów oraz atrakcja turystyczna dla rodzin z dziećmi. Więcej informacji, w tym zasady zabawy, lista lokalizacji i maślankowe menu można znaleźć na: www.szlak.maslankamragowska.pl.

Smart travel w 5 krokach. Jak wypocząć i nie przepłacić?

Polacy rezerwują wczasy na ostatnią chwilę

Linie lotnicze Corendon Airlines świętowały 20. lecie działalności podczas spektakularnej Gali w Antalya Cosmos Theatre
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Edyta Herbuś: Kiedyś niepotrzebnie uwierzyłam, że nie umiem śpiewać. Teraz już wiem, że to była nieprawda
Tancerka cieszy się, że wreszcie dała się namówić do udziału w programie „Twoja Twarz Brzmi Znajomo”, bo podczas nagrań przekonała się, że stać ją na więcej, niż myślała. Znalazła w sobie odwagę do tego, by przełamać pewne swoje wewnętrzne blokady, i teraz jest dumna z tego, co udało jej się osiągnąć. Wcześniej Edyta Herbuś bała się przede wszystkim tego, że nie poradzi sobie wokalnie. Teraz dzięki odpowiednim warsztatom staje już na scenie dużo pewniejsza siebie.
Handel
Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.
Podróże
Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.