Komunikaty PR

Nowa karta w La Brasserie Moderne

2022-02-23  |  10:00
Biuro prasowe

Sofitel Warsaw Victoria zaprasza gości do odświeżonych wnętrz restauracji La Brasserie Moderne. Z tej okazji Szef Kuchni, Maciej Majewski, przygotował nowe, wykwintne menu. Goście będą mogli delektować się potrawami pełnymi orzeźwiających akcentów, nawiązujących jednocześnie do zbliżającej się wiosny.

Sofitel Warsaw Victoria, zlokalizowany w samym sercu Warszawy, przy pl. Piłsudskiego, nieopodal Teatru Wielkiego, Ogrodu Saskiego czy Zamku Królewskiego, to ikoniczne miejsce na mapie Warszawy. Hotel zaprasza gości do świata doświadczeń kulinarnych we francuskim stylu serwowanych w La Brasserie Moderne. Odświeżone właśnie wnętrza restauracji podkreśla nowe menu, skomponowane z tej okazji przez Szefa Kuchni, Macieja Majewskiego. Propozycje łączące francuską nowoczesność i wyrafinowanie z lokalnymi inspiracjami rozpieszczą podniebienia nawet najbardziej wymagających gości.

W menu znajdziemy dania podkreślające rozmaitość sezonowych składników. Warto zacząć od przystawek, spośród których na uwagę zasługuje dziki brokuł z pastą miso udekorowany wakame. Szczególnym uznaniem gości cieszy się stała autorska pozycja w menu, stanowiąca dumę restauracji – łosoś Gravad Lax z chrzanem i koperkiem. Wśród zup znajdziemy natomiast m.in. krem z pietruszki wzbogacony gruszkowym aromatem oraz orzechami włoskimi. Co na danie główne? Tutaj godny polecenia jest wyborny dorsz Skrei z mulami. Uwagę zwraca też kaczka Confit serwowana w akompaniamencie czerwonej kapusty i suski sechlońskiej, czyli tradycyjnych suszonych śliwek wywodzących się z rejonu doliny Dunajca. Dopełnieniem wspaniałej uczty będą wyszukane desery, między innymi twaróg z nutą mięty i marakui, beza cytrynowo-jabłkowa oraz domowe lody i sorbety.

Do wszystkich przygotowywanych przez nas dań podchodzimy w wyjątkowy sposób. Każda pora roku to okazja do przedstawienia potraw od nieco innej strony. Sprzyja temu dostępność świeżych składników pojawiających się sezonowo. Dokonując ich przemyślanej fuzji staramy się zaakcentować nie tylko francuska duszę marki Sofitel, ale też rozmaitość lokalnych smaków. Misja ta przyświeca mi od początków kariery kulinarnej, a doceniona została przez gości z całego świata - podkreśla Maciej Majewski, Szef Kuchni La Brasserie Moderne.


Zespół La Brasserie Moderne poleca również menu degustacyjne połączone z selekcją pierwszorzędnych win, z których słynie restauracja.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Podróże Smart travel w 5 krokach. Jak wypocząć i nie przepłacić? Biuro prasowe
2025-06-24 | 08:50

Smart travel w 5 krokach. Jak wypocząć i nie przepłacić?

Czerwiec jest miesiącem o którym marzy większość uczniów – oznacza on odpoczynek i planowanie wymarzonych wakacji. Co ciekawe, w tym roku Polacy stawiają na
Podróże Polacy rezerwują wczasy na ostatnią chwilę
2025-06-05 | 12:20

Polacy rezerwują wczasy na ostatnią chwilę

Z najnowszych badań serwisu turystycznego e-wczasy.pl wynika, że w 2025 roku Polacy coraz częściej odkładają planowanie wakacji na ostatnią chwilę. Ten trend potwierdzają
Podróże Linie lotnicze Corendon Airlines świętowały 20. lecie działalności podczas spektakularnej Gali w Antalya Cosmos Theatre
2025-05-26 | 15:30

Linie lotnicze Corendon Airlines świętowały 20. lecie działalności podczas spektakularnej Gali w Antalya Cosmos Theatre

Corendon Airlines, jeden z wiodących europejskich przewoźników lotniczych, uczcił 20. lecie swojego istnienia podczas wyjątkowej gali zorganizowanej w Antalya Cosmos Theatre.

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Mika Urbaniak: Cały czas tworzę i mam w szufladzie dużo utworów. Teraz kończę moją nową płytę i mam nadzieję, że znowu sporo się będzie wokół mnie działo

Artystka pracuje właśnie nad nową płytą, która ma się ukazać jesienią. Będzie to piąty album w jej karierze i powrót po sześciu latach przerwy. Zwiastunem tego wydawnictwa jest singiel „Co masz na myśli?”. Mika Urbaniak zaznacza, że nowe kompozycje odzwierciedlają jej przemyślenia na temat miłości, siły, nadziei i odnajdywania siebie, a także pułapek przemysłu muzycznego, w którym – jej zdaniem, kobiety radzą sobie coraz lepiej i są bardziej pewne siebie. Jeśli natomiast chodzi o warstwę muzyczną tego krążka, to oprócz powrotu do hip-hopowych korzeni, będzie także można usłyszeć wpływy funku i popu.

Infrastruktura

Wzrost wynagrodzeń ekip budowlanych najmocniej wpływa na koszty budowy domu. Zainteresowanie inwestorów mimo to nieznacznie wzrasta

Budowa metra kwadratowego domu w Polsce kosztuje od 5,55 do 6 tys. zł w zależności od województwa – wynika z najnowszych analiz firmy Sekocenbud. Najdrożej jest w Warszawie, gdzie cena za metr kwadratowy domu przekroczyła już 6,2 tys. zł. Na przyrosty kosztów budowy domu wpływają zarówno drożejące materiały budowlane, jak i wyższe wynagrodzenia pracowników. Inwestorzy nie rezygnują jednak z budowy domów jednorodzinnych, co ma związek m.in. z wciąż wysokimi cenami mieszkań czy też obniżką stóp procentowych.

Farmacja

Endometrioza przez lata pozostawała lekceważonym problemem. Mimo że cierpi na nią 14 mln kobiet w Europie

Coraz więcej państw UE kompleksowo zaczyna się zajmować problemem endometriozy. W tej grupie państw jest także Polska, która od lipca wprowadziła nowy model bezpłatnej diagnostyki i opieki dla pacjentek z tą chorobą oznaczającą dla nich życie z chronicznym bólem. Podczas ubiegłotygodniowej debaty w Parlamencie Europejskim europosłowie wezwali Komisję Europejską do większej inicjatywy na forum unijnym: opracowania strategii walki z endometriozą i skierowania większych środków na badania nad tą chorobą.