Nowe inspirujące kolory w palecie Beckers Designer Collection
Practum Consulting
Bukowińska 22/107
02-703 Warszawa
kinga.szkutnik|practum.pl| |kinga.szkutnik|practum.pl
609884480
www.practum.pl
Harmonijna paleta barw Beckers Designer Collection, dedykowana miłośnikom wnętrz w stylu skandynawskim, zyskała 10 nowych odcieni. Znalazły się wśród nich subtelne pastele na bazie beżu i różu, delikatny błękit, zgaszona zieleń oraz intrygujące brązy. Zgodnie z założeniami palety nowe odcienie można swobodnie łączyć z dotychczasowymi kolorami, tworząc we wnętrzach unikatowe kompozycje w pięknym matowym wykończeniu.
Delikatne barwy, jak nowy odcień Cream, będą świetnym punktem wyjścia do stworzenia szykownych i jednocześnie oszczędnych wnętrz w duchu skandynawskim. W zestawieniu z drewnem i delikatnymi metalowymi akcentami oraz artystycznymi dekoracjami wykreują wyważone aranżacje, łączące komfort i elegancję. Ceramiczna formuła farby Beckers Designer Collection zapewni piękne aksamitne tło odporne na plamy i zachowujące jednolitą głęboką matową strukturę nawet w przypadku konieczności wyczyszczenia ze ściany zabrudzeń.
Nowe delikatne odcienie będę tworzyć harmonijne połączenia nie tylko z odcieniami ze swojej palety, ale także z innymi barwami proponowanymi przez Beckers. Jasny beż Hope lekko muśnięty różem będzie optymistycznie kontrastował ze stołem w intensywnym granacie Nile emalii Beckers Designer Universal. W roli dekoracji można pokusić się też o dodatki w intensywnych kolorach, czerwieni, zieleni, żółtym czy różu, które podkreślą radosną aurę we wnętrzu.
Wśród nowości na 2023 rok znalazły się też kolorystyczne gwiazdy, które potrafią odegrać pierwszoplanową rolę dekoracyjną i w pojedynkę stworzyć wyrafinowaną ozdobę wnętrza. Z powodzeniem dokona tego pudrowy róż Fairy Tale, delikatny i jednocześnie wyrazisty błękit Ideal Morning, złamana zieleń Balance, a także chłodny Bronze czy rozgrzewający Rudy. Jak dowodzi ten ostatni, będą też świetnym tłem dla silnie kontrastujących mebli.
Więcej informacji o nowych kolorach Beckers Designer Collection można znaleźć na stronie: https://beckers.pl/kolory/beckers-designer-collection.
5 powodów dlaczego warto stosować nowe grzejniki pionowe Purmo
Zaprojektuj wnętrze z telewizorem Samsung The Frame i lodówką Bespoke
Metal pod kompleksową ochroną
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Nie żyje Bogumiła Wander
Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy
Sport
Odpowiednio skomponowany jadłospis zwiększa efektywność treningów. Sportowcy amatorzy zapominają o warzywach i owocach
Specjaliści do spraw żywienia zauważają, że amatorzy sportu popełniają wiele błędów dietetycznych. Najczęstsze z nich to zbyt mała ilość warzyw i owoców w codziennej diecie, rezygnacja z produktów zbożowych, a jednocześnie zbyt duże spożycie białka. – Jeżeli sportowiec zapomina o warzywach i owocach, to dostarcza bardzo mało związków przeciwutleniających, które nie są w stanie w tej sytuacji neutralizować wolnych rodników wytwarzanych w czasie intensywnego wysiłku. One z kolei niszczą struktury komórkowe, ale też wpływają na gorszą pracę mózgu, szybsze starzenie się i zwiększają ryzyko nowotworów – mówi Monika Stromkie-Złomaniec, dietetyczka kliniczna.
Gwiazdy
Justyna Szyc-Nagłowska: Mam odłożone pieniądze na czarną godzinę. Teraz muszę też myśleć o emeryturze i zabezpieczyć sobie moje życie
Trzy razy więcej mężczyzn (17 proc.) niż kobiet (6 proc.) inwestuje na rynkach finansowych – wynika z raportu przygotowanego dla mBanku. Justyna Szyc-Nagłowska, która była prelegentką podczas prezentacji tych badań, uważa, że taka sytuacja może wynikać chociażby z tego, że panie boją się wychodzić przed szereg i wkraczać na płaszczyznę przez lata zarezerwowaną dla płci męskiej.
Konsument
Przybywa konsumentów aronii. Mimo właściwości prozdrowotnych wciąż jest jednak za mało doceniana
Mimo że aronia jest znana z właściwości prozdrowotnych, to nadal nie może się przebić i trafić do grona ulubionych owoców sezonowych Polaków. Dietetycy ubolewają nad tym, że sięgamy po nią dużo rzadziej, niż powinniśmy. Producenci z kolei z powodzeniem wykorzystują ją w sokach, dżemach, koncentratach i innych przetworach, udowadniając, że wcale nie musi być ona kojarzona tylko z kwaśnym, cierpkim smakiem. Zawarte w niej związki działają antynowotworowo i przeciwzapalnie, zapobiegają miażdżycy i chorobom serca, chronią przed udarami, opóźniają rozwój choroby Parkinsona i Alzheimera, a także obniżają ciśnienie krwi.