Nowe smalce wegańskie
Wprowadzenie do diety większej ilości warzyw, owoców i produktów opartych na składnikach pochodzenia roślinnego to jedno z najważniejszych i uniwersalnych zaleceń dotyczących zdrowego odżywiania. Wiele osób świadomie i z przekonaniem rezygnuje z mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego, zasilając coraz liczniejsze szeregi wegan, wegetarian i fleksitarian. Są też tacy, którym trudno zrezygnować z ulubionych dań czy dodatków zawierających mięso. W coraz szerszym asortymencie produktów roślinnych znaleźć można jednak wiele ciekawych, oryginalnych smaków, które przypadną do gustu również tym, którzy poszukują sposobów na urozmaicenie codziennej diety.
Taką propozycją są nowe smalce wegańskie Lovege firmy Sante. Te smakowite pasty roślinne są wytwarzane z wyselekcjonowanych składników na bazie białej fasoli, z dodatkiem naturalnych przypraw. Smalce wegańskie Lovege są bezglutenowe, w 100% roślinne. Mają idealną konsystencję i łatwo się rozsmarowują. Zawierają błonnik, który pełni istotną rolę w prawidłowym przebiegu metabolizmu.
Smalce wegańskie Lovege dostępne są w dwóch wersjach smakowych:
- Smalec wegański z jabłkiem i cebulką
- Smalec wegański z żurawiną
Doskonale smakują z każdym rodzajem pieczywa czy waflami ryżowymi. Można je też wykorzystywać do tortilli, wytrawnych gofrów bądź jako składnik farszu do naleśników.

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tylko 7% Polaków wie, co oznacza pierwotna czystość wody
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj
Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Infrastruktura
Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.