NOWOŚĆ! Bakalie BIO KRESTO – 100% naturalnego smaku w 100 g opakowaniu
Bakalie BIO KRESTO pochodzą z gospodarstw ekologicznych, w których duży nacisk kładzie się na ochronę środowiska ze szczególnym uwzględnieniem jakości gleby, powietrza oraz wody. Ich produkcja odbywa się bez użycia środków ochrony roślin i nawozów sztucznych oraz innych chemicznych preparatów, np. w postaci fumigacji chemicznej. Dostępne w poręcznych opakowaniach, doskonale nadają się na szybką przekąskę, którą można spakować do torby lub szkolnego plecaka.
Bakalie z linii BIO idealnie sprawdzą się nie tylko jako przekąska między posiłkami, ale także dodatek do wielu dań, można po nie sięgnąć o każdej porze w domu, pracy czy też w szkole.
Żurawina Suszona Słodzona BIO to starannie wyselekcjonowane całe owoce żurawiny z wysoką zawartością błonnika – pomagającego w prawidłowym funkcjonowaniu jelit. Owoce są smacznym
i zdrowym dodatkiem do owsianek, muesli czy wypieków, podkreślą także smak sałatek i dań wytrawnych.
Rodzynki BIO idealnie sprawdzą się jako pyszna i wartościowa przekąska. Zawarty w nich potas pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i mięśni oraz w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi, z kolei fosfor przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego i prawidłowej budowy kości oraz zębów. Owoce wybornie smakują prosto z torebki, ale urozmaicą również smak jogurtu czy porannej owsianki.
Słonecznik Łuskany BIO – ten szybki przysmak pomiędzy posiłkami sprawdzi się również w sałatkach, daniach mięsnych, makaronach, a także jako niezastąpiony składnik wypieków i deserów. Jest źródłem przyczyniającego się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia magnezu, pomagającego w utrzymaniu zdrowych kości i zębów fosforu oraz witaminy E, pomagającej w ochronie komórek przed stresem.
Nerkowce BIO to kwintesencja chrupkości. Zawierają cenny dla zdrowia pomagający w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych magnez, pomagający w prawidłowym funkcjonowaniu błon komórkowych fosfor, a ponadto żelazo i cynk – pomagające w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Orzechy warto włączyć do codziennej diety jako dodatek do sałatek, dań głównych, deserów czy wypieków lub chrupać prosto z torebki.
Migdały Łuskane BIO można jeść jako samodzielną przekąskę lub dodawać do zarówno słodkich, jak i pikantnych potraw. Ta sycąca przegryzka to bogactwo fosforu – przyczyniającego się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, magnezu, pomagającego w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni, pomagającego w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi potasu oraz witaminy E, pomagającej w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
Daktyle BIO wyprodukowane są z najwyższej jakości owoców daktylowca, dzięki czemu zachowują swoje walory smakowe przez bardzo długi czas. Ze względu na swoją naturalną słodycz mogą być wykorzystywane do przygotowywania różnego rodzaju deserów, ale także jako naturalny słodzik do smoothie, muesli czy owsianki. Daktyle są skarbnicą potasu, pomagającego w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego oraz wartościowego błonnika.
Śliwki Suszone BIO doskonale sprawdzą się jako przekąska pomiędzy posiłkami i alternatywa dla słodyczy. Z powodzeniem można je dodawać do ciast, deserów, owsianki lub granoli. Nadają się również do wielu dań mięsnych czy farszów, nadając potrawom niepowtarzalny smak i aromat. Śliwki są nie tylko smaczne, ale i cenne dla zdrowia – zawierają błonnik i potas, który pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi.
Pestki Dyni BIO – ta wartościowa przegryzka idealnie sprawdza się jako dodatek do jogurtu, owsianki, ciast lub deserów. Dobrze komponuje się również z daniami wytrawnymi, np. z mięsem lub rybami. Warto sięgać codziennie po pestki dyni, bo są naturalnym źródłem przyczyniającego się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego fosforu, pomagającego w utrzymaniu równowagi elektrolitowej magnezu, cynku, który pomaga w zachowaniu zdrowych włosów, skóry i paznokci, oraz żelaza – pomagającego w utrzymaniu prawidłowych funkcji poznawczych.
Morela Suszona BIO zawiera pomagający w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi potas i cenny dla organizmu błonnik – to wystarczające powody, by ten smaczny, a zarazem sprzyjający zdrowiu i urodzie produkt na stałe zagościł w jadłospisie. Morele suszone szczególnie dobrze komponują się w ciastach, sałatkach bądź daniach mięsnych. Ich słodycz nada niepowtarzalny smak każdemu posiłkowi.
Produkty dostępne są w poręcznych opakowaniach o gramaturze 100 g, z praktycznym zapięciem strunowym, który na długo pozwala cieszyć się ich smakiem i aromatem, a ponadto zapobiega utracie cennych wartości odżywczych.
Ceny:
Żurawina Suszona Słodzona BIO marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 10,65 zł
Rodzynki BIO marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 4,79 zł
Słonecznik Łuskany BIO marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 3,89 zł
Nerkowce BIO marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 10,65 zł
Migdały Łuskane BIO marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 10,65 zł
Daktyle BIO marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 5,69 zł
Śliwki Suszone BIO marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 10,65 zł
Pestki Dyni BIO marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 6,49 zł
Morela Suszona BIO marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 10,65 zł
Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!
Ciasta na sylwestrowy stół
Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Podróże
Radosław Majdan: W ferie jedziemy z chłopcami w góry. Nie umiem jeździć na nartach i nie ciągnie mnie na stok
W przerwie między nagraniami do różnych projektów telewizyjnych i internetowych były piłkarz, a obecnie komentator sportowy wybiera się na odpoczynek. W planach są dwa kierunki: najpierw zagraniczny kurort narciarski, a później jakieś egzotyczne miejsce. Radosław Majdan zaznacza jednak, że sam nie potrafi jeździć na nartach, bo jako zawodowy sportowiec miał zapisane w kontrakcie, że nie może ryzykować na stoku. Ten wyjazd organizuje jednak z myślą o synach i ma nadzieję, że najmłodszy Heniu też szybko połknie bakcyla jak jego bracia.
Problemy społeczne
Polacy nie wiedzą zbyt dużo o chorobach mózgu. Jeszcze mniej o tym, jak o niego dbać
Choroby mózgu nie są zbyt rozpowszechnionym tematem wśród Polaków. Znacznie więcej wiedzą o zdrowiu ogólnie czy otyłości. Tym samym trudno im wskazać konkretne choroby, a tym bardziej powiedzieć coś o związanej z nimi profilaktyce. O tzw. higienie mózgu słyszał tylko co trzeci badany, a 13 proc. rozumie, czym ona jest. Dlatego też eksperci wskazują na większą potrzebę edukacji w tym zakresie.
Film
Joanna Kurowska: W tym kraju aktorzy są na końcu przewodu pokarmowego. Nikt nas nie broni, nie mamy związków zawodowych jak w USA
Aktorka nie szczędzi gorzkich słów pod adresem środowiska polskich filmowców. Jest rozgoryczona tym, że w branży nie można na nikogo liczyć nawet wtedy, kiedy dochodzi do utraty pracy, mobbingu czy nadużyć finansowych. Artyści się nie wspierają, a rywalizacja o role i obawa przed konsekwencjami wyrażania krytyki wobec reżyserów czy producentów powodują, że atmosfera jest niezwykle napięta. Joanna Kurowska zwraca też uwagę na konieczność przeprowadzenia reformy Związku Artystów Scen Polskich. Jej zdaniem to sztuczny twór, który w rzeczywistości nie dba o aktorów, nie broni ich praw i interesów.