Nowość od Wawelu – czekolada tylko z trzech składników
Im prościej, tym lepiej – ta zasada przyświecała twórcom nowej Czekolady Gorzkiej 74% cocoa z ziarnem z Kamerunu. W jej produkcji używa się wyłącznie trzech składników, a podstawowy z surowców - ziarno kakaowe - pochodzi tylko z regionalnych plantacji tego środkowoafrykańskiego kraju. Wszystko to sprawia, że w każdej tabliczce nowej czekolady znajdziemy niepowtarzalny, bogaty smak i aromat.
Miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy i cukier – tylko tyle wystarczy, by stworzyć wyjątkową czekoladę. Jeśli więc nie lubisz produktów o długiej liście zbędnych dodatków, jak sztuczne aromaty czy barwniki – Czekolada Gorzka 74% cocoa Wawel z ziarnem kakaowym z Kamerunu jest idealnym wyborem. To minimum składników, ale maksimum jakości.
Wszyscy lubimy oryginalne smaki i próbowanie produktów o intrygującym pochodzeniu. I taka właśnie jest nowa propozycja firmy Wawel – każda jej tabliczka to w 74% ziarna kakaowca odmiany Forastero z regionalnych plantacji Kamerunu. Wybierając ją, mamy gwarancję prawdziwie afrykańskiego pochodzenia i oryginalnego, gorzkiego smaku przełamanego nutą słodyczy. Dzięki wydłużonemu procesowi konszowania i najwyższej jakości składnikom, czekolada jest doskonale gładka. Jej wyjątkowy charakter podkreśla estetyczne, papierowe opakowanie.
Nowa propozycja Wawelu to produkt o najkrótszej liście składników w ofercie firmy i jeden z niewielu takich produktów na polskim rynku. Czekolada Gorzka Wawel, podobnie jak wszystkie inne produkty firmy, powstaje zgodnie z ideą Dobrych Składników, a więc tworzenia słodyczy o krótkich i nieskomplikowanych składach, dających 100% smaku i przyjemności.
Nowa propozycja Wawelu to nie koniec przygody z oryginalnymi smakami. Do czekolady z Kamerunu już za kilka tygodni dołączy Czekolada Gorzka Wawel z ziarnem kakaowym z Wenezueli. Ta z kolei oparta będzie o ziarno kakaowca z regionu Sur del Lago w Wenezueli o kwiatowo-owocowej nucie, w której dominuje odmiana Trinitario połączona z Criollo. To zapewni zupełnie nowe wrażenia smakowe!
Czekolada Gorzka z Kamerunu dostępna jest w limitowanej serii w wybranych sieciach handlowych i sklepach spożywczych, a także w sklepach firmowych Wawel i serwisie slodkiwawel.pl. Rekomendowana cena detaliczna to 8,99 zł za tabliczkę 100 g.
Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!
Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!
Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Media
Ada Fijał: Młode pokolenie jest niezwykle obeznane z modą. Kiedyś my uczyliśmy uczestników naszych programów, co mają robić, a teraz często to my uczymy się od nich
Aktorka i jurorka programu „Shopping Queens. Królowe zakupów” zauważa, że w ciągu dekady nie tylko zmienił się ten format telewizyjny, ale także podejście do mody. Trendy dyktują bowiem teraz nie tyle znani projektanci, ile ulica i zwykli ludzie. Na jej szczególne uznanie zasługuje młode pokolenie, które wykazuje się ogromną kreatywnością i wręcz nie sposób przejść obojętnie obok ich wyszukanych stylizacji.
Muzyka
Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci
Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.
Edukacja
MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety
Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.