Nowość! Okap szafkowy GEST CONTROL od SOLGAZ
Hanna Gehrke - Gut
GutPR Hanna Gehrke - Gut
ul. Ludwika Rydygiera 14/14
50-249 Wrocław
gutpr|gutpr.pl| |gutpr|gutpr.pl
512078181
gutpr.pl
Firma SOLGAZ, producent innowacyjnych płyt „gaz pod szkłem”, wprowadziła na rynek okap GEST CONTROL, który przy bezdotykowej obsłudze gwarantuje utrzymanie pomieszczenia w czystości. Urządzenie zostało tak zaprojektowane, by jego design idealnie współgrał z dostępnymi w ofercie polskiego producenta płytami gazowymi bez płomieni.
Okap kuchenny to jeden z podstawowych sprzętów kuchennego wyposażenia, który odpowiedzialny jest za odprowadzanie oparów powstałych podczas gotowania. Będąc niezastąpionym podczas codziennego przygotowywania posiłków, okap – podobnie jak płyta kuchenna - stanowi nieoderwalną część wystroju kuchni. Te nowoczesne urządzenia mają umożliwić wygodę i komfort użytkowania, jednocześnie wpisując się w każdą aranżację naszego pomieszczenia. Do oferty firmy SOLGAZ, producenta płyt kuchennych bazujących na opatentowanej technologii „gaz-pod-szkłem” dołączył innowacyjny okap szafkowy GEST CONTROL, który jest sterowany za pomocą gestów. Minimalistyczna i designerska obudowa okapu sprawia, że urządzenie może stać się wyjątkowym elementem dekoracyjnym każdej kuchni.
Wyjątkowy w każdym calu
Okap szafkowy GEST CONTROL to nowoczesne rozwiązanie, którego zadaniem jest odprowadzenie pary i zapachów powstających w procesie gotowania. Urządzenie niweluje także problem tłustych plam i osadów, które nie tylko są nieestetyczne i trudne do usunięcia, ale również są siedliskiem kurzu i brudu. Nowy okap szafkowy firmy SOLGAZ pozwoli zachować wyjątkową czystość i uchroni wnętrze przed powstaniem pleśni czy grzybów.
Dzięki systemowi GControl okap można obsłużyć w pełni bezdotykowo. Wystarczy ruch dłoni, by to rozwiązanie firmy SOLGAZ spełniło swoje zadanie. Urządzenie jest niezwykle intuicyjne i idealnie współgra z ruchem dłoni. Jest to wyjątkowo ważna funkcjonalność, gdy podczas gotowania mamy brudne ręce, np. od zawijania zrazów lub przygotowywania mięsa i nie chcemy zanieczyścić dłońmi sprzętu kuchennego. Dzięki temu prosty ruch ręka pozwoli nam zarządzać okapem GEST CONTROL według potrzeb. Dodatkowo, rozwiązanie wyposażone jest w diodę LED, która informuje o aktualnej prędkości, a jej kolor odpowiada konkretnemu poziomowi mocy okapu.
Niewidzialny i cichy pomocnik
Okap GEST CONTROL od polskiego producenta – firmy SOLGAZ – wyróżnia nowoczesny, minimalistyczny design w czarnym kolorze. Urządzenie z łatwością można wkomponować w wystrój kuchni sprawiając, że sprzęt staje się niemal niewidoczny, spełniając swoją funkcję. Wymiary okapu to 597x313x279 mm, co oznacza, że można go z łatwością wpisać w pomieszczenia o standardowych rozwiązaniach projektowych. Okap szafkowy GEST CONTROL dla właściwego działania powinien być zamontowany na wysokości co najmniej 600 mm nad płytą kuchenną elektryczną i 750 mm nad płytą gazową. Ponadto, cicha i oszczędna praca urządzenia zapewnia niezwykły komfort podczas gotowania. Okap wytwarza dźwięk na poziomie maksymalnie 68 dB.
Wyposażenie AGD musi gwarantować nam bezproblemową obsługę, szereg ułatwiających codzienne czynności funkcji oraz być bezpieczne. Zarówno nowy okap szafkowy GEST CONTROL, jak i znane na rynku płyty gazowe bez płomieni od marki SOLGAZ, to innowacyjne rozwiązania, które wyróżniają walory estetyczne oraz użytkowe. Producent zadbał o to, by spełniały one wszystkie potrzeby współczesnego użytkownika, któremu zależy na tym, by kuchenne wyposażenie oferowało więcej niż podstawowe działanie.
Nowy okap GEST CONTROL sterowany bezdotykowo to rozwiązanie dla osób, które cenią minimalistyczny design, innowacyjne funkcjonalności oraz maksymalną wygodę użytkowania. Okap szafkowy od SOLGAZ zamontowany nad płytą gazową bez płomieni (np. INNOVA) pozwoli na komfortowe gotowanie i zachowanie kuchni w wyjątkowej czystości – i to wszystko na jeden gest użytkownika.
Przykładowa wycena:
Okap szafkowy GEST CONTROL, 1 590 zł
Proste metamorfozy z farbami do zadań specjalnych
Wyjątkowa ścieżka w ogrodzie. Sprawdź kreatywne pomysły i najnowsze trendy
Wejdź w wir wiosennych przygotowań z Foxy Tornado
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Muzyka
Wojciech „Łozo” Łozowski: Ruszam z moim solowym projektem, ale nie mam już potrzeby bycia gwiazdorem jak kiedyś. Nowe utwory tworzyłem w różnych stanach emocjonalnych
Wokalista ma sporo muzycznych planów na najbliższe miesiące, szykuje bowiem oryginalny projekt solowy. Już niebawem premierę będzie miał jego najnowszy utwór. Właśnie realizowany jest teledysk. Wojciech „Łozo” Łozowski cieszy się na ten nowy etap swojej kariery i choć teraz o wiele spraw będzie musiał zadbać sam, to jednak bez wahania stawia czoła nowym wyzwaniom i wierzy, że to jest właśnie jego czas. Na autorskiej płycie znajdą się piosenki, które tworzył przez kilka ostatnich lat.
Psychologia
Beata Pawlikowska: To wszystko, czego doświadczyłam w dżungli amazońskiej, wstrząsnęło mną i pokazało mi prawdę o sobie samej. To właśnie był początek zmian w moim życiu
Pisarka preferuje podróżowanie w pojedynkę. Lubi wyjeżdżać w trudne, niedostępne rejony świata, bo takie wyprawy są także podróżą w głąb siebie. Chociażby w dżungli amazońskiej przekonała się, że decyzje, jakie podejmujemy na różnych etapach naszego życia, wynikają właśnie z naszego postrzegania samych siebie i świata. A z kolei to postrzeganie zależy od podświadomych przekonań, które są naszym wewnętrznym programem wgranym w dzieciństwie. W swojej książce zatytułowanej „Kody podświadomości” podróżniczka tłumaczy, że jeśli ktoś podświadomie wierzy na przykład w to, że nie ma prawa do szczęścia i jest gorszy od innych, to jego życiowa droga będzie właśnie wiernym odbiciem tych przekonań.
Konsument
Coraz więcej Europejczyków ogranicza spożycie mięsa na rzecz produktów roślinnych. Większe wsparcie ze strony rządów i legislacji mogłoby zwiększyć ich popularność
Ponad połowa Europejczyków jedzących mięso aktywnie ogranicza jego roczne spożycie. Niemal 30 proc. co najmniej raz w tygodniu spożywa przynajmniej jedną roślinną alternatywę mięsa lub nabiału – wynika z badania ProVeg. Zmiana nawyków konsumenckich napędza branżę produktów roślinnych, ale wspomogłyby ją także zmiany systemowe, m.in. szersze dofinansowanie produkcji roślinnej kosztem mięsnej czy obniżenie podatku na żywność o niskim śladzie środowiskowym.