Komunikaty PR

NOWOŚĆ OLE!: Suszone pomidory w paskach ze słonecznikiem czyli letnia inspiracj

2021-05-21  |  12:37
Biuro prasowe

Suszone pomidory w paskach w towarzystwie starannie dobranych ziół i słonecznika to NOWA propozycja OLE! Pozycja obowiązkowa w wiosenno-letnim menu każdego wielbiciela niebanalnych kulinarnych inspiracji. To niezwykłe połączenie otwiera drzwi do świata obłędnego śródziemnomorskiego aromatu i skąpanych w słońcu pól słonecznika. Fuzja DOSKONAŁA!

Suszone pomidory w paskach czyli GOTOWE natychmiast do użycia!

Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE! to starannie dobrane składniki, które zaskakują temperamentem, smakiem i możliwościami wykorzystania. Wyselekcjonowane, dojrzałe i soczyste pomidory, następnie dokładnie wysuszone, umieszczone
w słoiczku w zalewie z oleju, połączone ze starannie dobranymi ziołami oraz słonecznikiem – czyż to nie brzmi smakowicie?

Zaletą tego wariantu suszonych pomidorów OLE!, którą docenią wszystkie osoby ceniące swój czas, jest wygodna forma pasków ułatwiająca przygotowywanie dań. Wystarczy odkręcić słoik
i GOTOWE! To niebywały komfort, nie musimy ich dodatkowo kroić. Otwieramy i już rozpoczynamy swoją kulinarną przygodę

Symfonia smaków, w której pierwsze skrzypce grają suszone pomidory OLE!
w akompaniamencie słonecznika!

Z suszonymi pomidorami w paskach w oleju ze słonecznikiem OLE! przygotujesz szereg dań, które dzięki słonecznemu dodatkowi nabiorą nowego wyrazu. Zaskocz swoich bliskich i przygotuj iście śródziemnomorską sałatkę, w której pierwsze skrzypce będą grały właśnie suszone pomidory OLE!. Zaproponuj smaczną pomidorową przystawkę lub dodaj je do ulubionego makaronu. Urozmaicenie dobrze znanych potraw jeszcze nigdy nie było tak proste. Daj się ponieść kulinarnemu szaleństwu.

Suszone pomidory w paskach w oleju ze słonecznikiem OLE! to obowiązkowa pozycja, której nie może zabraknąć w spiżarni prawdziwego amatora śródziemnomorskich smaków, dla którego liczy się czas.

 

Smacznego!

_______________________________________

Suszone pomidory w paskach w oleju ze słonecznikiem OLE!
Pojemność: 270 g
Cena: ok. 10 zł

 

Więcej na: www.wole-ole.pl

 

PRZEPIS: Kopytka z sosem, gorgonzola i Suszonymi pomidorami ze słonecznikiem OLE!

Składniki: Kopytka:

  • 1 kg ziemniaków

  • 200 g mąki pszennej

  • 2 mniejsze jajka

  • 1 płaska łyżeczka soli

Sos do kopytek:

  • 1 cebula

  • 1 mały ząbek czosnku

  • Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE!

  • 150 g sera gorgonzola (łagodnego)

  • 150 ml śmietanki kremówki startego

  • świeżo mielony pieprz, do smaku

Ziemniaki gotujemy w całości, bez obierania. Gdy nie będą już gorące, ale nadal będą ciepłe, bardzo dokładnie zdejmujemy skórkę i przepuszczamy przez ręczną praskę (do ziemniaków i białego sera) lub przekładamy przez maszynkę do mięsa

Do „purée“ z ziemniaków wsypujemy mąkę oraz jajka. Dodajemy płaską łyżeczkę soli. Tworzymy kulę ziemniaczaną, jeśli ciasto okaże się zbyt kleiste, dodajemy nieco więcej mąki. Formujemy „wałeczki“ grubości około 1,5 cm, który kroimy na kluseczki. Gotujemy (w gorącej i osolonej wodzie) partiami
- po wypłynięciu czekamy około 90 sekund. Przekładamy do miski.

Osobno podsmażamy cebulę wraz z posiekanym czosnkiem. Dodajemy gorgonzolę oraz śmietankę. Gotujemy mieszając, aż ser się rozpuści. Dodajemy kluseczki. Całość łączymy, dodajemy Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE!, chwilę podsmażamy. Doprawiamy
na koniec świeżo zmielonym pieprzem i solą (wedle uznania).

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu! Biuro prasowe
2024-09-27 | 09:00

Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!

Wraz z jesienią Salad Story, polska marka znana z serwowania świeżych i zdrowych potraw, zaskoczyła swoją ofertą. Od 19 września wszyscy miłośnicy kulinariów mają
Żywienie Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!
2024-09-26 | 14:00

Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!

Czy jesień kojarzy Ci się głównie z coraz krótszymi, chłodniejszymi dniami? W tym roku nie musisz się o to martwić! Marka WINIARY wprowadza na rynek limitowaną edycję budyni,
Żywienie Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?
2024-09-26 | 01:00

Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?

Wrzesień to czas, gdy jabłka królują na naszych stołach – pachnące, soczyste, a przede wszystkim idealne do przygotowania jesiennych przetworów. Światowy Dzień Jabłka,

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Muzyka

Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci

Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.

Edukacja

MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety

Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.