Komunikaty PR

Nowości spożywcze dla fanów smaków Azji

2023-02-07  |  01:00
Biuro prasowe

De Care wprowadza nowe produkty na rynek. Są to koreańskie marynaty O’Food i sosy tajskiej marki Ros Thai Thai.

De Care – firma, która powstała z pasji do jedzenia i odkrywania nowych smaków – powiększyła właśnie swoje portfolio o nowe produkty. To cztery marynaty koreańskiej marki O’Food i pięć sosów tajskiego Ros Thai Thai. Produkty są propozycją dla miłośników poznawania nowych smaków i wszystkich osób, które uwielbiają eksperymentować w kuchni. Firma De Care podkreśla, że najważniejsze atuty obu marek to ich oryginalne pochodzenie, wyjątkowa jakość i smak. Pojawienie się tych nowości to kolejny krok firmy w kierunku rozwoju i podążanie za potrzebą klienta, który coraz częściej chce urozmaicać swoje dania, szuka nowych smaków i chce dodawać nowe produkty co codziennego menu. Polacy kochają smaki świata i chcą się nimi cieszyć w swoich domach. Chcą odwzorować, poznane w różnych zakątkach świata lub restauracjach, smaki i potrawy. Kolejne nowe produkty stanowią odpowiedź na te potrzeby. Co warto dodać, do zespołu firmy należą wykfalifikowani dietetycy i doświadczeni szefowie kuchni, którzy codziennie próbują połączyć kuchnię orientalną z rodzimą i tworzą przepisy, które mają być łatwe do odwzorowania w domu.

De Care wprowadza cztery tradycyjne koreańskie marynaty.

W styczniu do sklepów w całej Polsce trafiły nowe produkty od firmy De Care.

- Na polskim rynku brakowało łatwo dostępnych marynat, które bazują na oryginalnym, koreańskim smaku potraw z grilla. O’food jest znaną na świecie koreańską marką, która posiada w swojej ofercie wysoko jakościowe produkty. Obecnie wprowadzamy do sprzedaży dla naszych klientów marynaty do dań Galbi i Bulgogi. Dzięki zachowaniu tradycyjnej koreańskiej metody fermentacji i autentycznym składnikom, mięso nabiera unikalnego smaku. Marynaty są nierozłącznym składnikiem koreańskich dań BBQ i mogą wnieść dużo nowych doznań kulinarnych do naszej codziennej kuchni – mówi Rene Starzomska, członek Zarządu De Care Group.

Marynaty nie zawierają konserwantów ani sztucznych aromatów czy barwników. Sprzedawane są w poręcznych butelkach o pojemności 280 g.

Poszerzenie oferty De Care o pięć sosów tajskiej marki Ros Thai Thai.

Sosy charakteryzują się autentycznym pochodzeniem i oryginalnym azjatyckim smakiem. Różnią się zastosowaniem i w zależności od rodzaju są znakomitymi dipami, stanowią bazy do przygotowania potraw lub są świetnymi dodatkami do dań, a nawet składnikami marynat i dresingów.

 

De Care wprowadziło do oferty 5 nowych sosów:

  • Sos śliwkowy 300g Ros Thai Thai;
  • Sos do Spring rolls i Sajgonek 310g Ros Thai Thai;
  • Sos Pad Thai 310g Ros Thai Thai;
  • Sos Holy basil stir fry 280g Ros Thai Thai;
  • Sos Satay 295g Ros Thai Thai.

–  Cały czas słuchamy konsumentów i ich potrzeb. To jest nasza recepta na sukces. Od lat obserwujemy w Polsce rosnące zainteresowanie kuchniami azjatyckimi i dlatego stale powiększamy nasze portfolio produktów, tak aby sprostać tym potrzebom. Pochodząca z Tajlandii marka Ros Thai Thai charakteryzuje się ciekawymi smakami i wysoką jakością. Nasi szefowie kuchni szukają nowych zastosowań oferowanych przez firmę produktów. Robią to w ramach kuchni azjatyckiej (jeden z naszych szefów jest Tajem z wieloletnim doświadczeniem w najlepszych restauracjach w Azji), a także znajdując ich zastosowanie w Polskich potrawach.  Przepisami dzielimy się na stronach internetowych i w social mediach, dzięki czemu każdy w domowym zaciszu może przygotować danie zawierające aromaty i smaki z odległych zakątków świata – mówi Rene Starzomska, członek Zarządu De Care Group.

Sosy są bazami do znanych dań, takich jak Pad Thai, Holy basil lub gotowymi do użycia dipami do potraw, np. do Spring rolls.

Produkty można kupić za pomocą platform zakupowych, a także będą znajdować się w sklepach w całej Polsce, od 5 stycznia. 

 

Opisy produktów:

Koreańska marynata do mięsa wołowego Galbi BBQ O'Food, zdecydowanie najlepiej komponuje się z żeberkami z grilla, ale sprawdzi się również do przygotowania dań z piekarnika. Oprócz wołowiny świetnie pasuje również do innych mięs. Marynata bazuje na przecierze z owoców i naturalnie warzonym sosie sojowym, tworząc unikatowy i autentyczny smak dań koreańskiego grilla.

Koreańska marynata do mięsa wołowego Bulgogi BBQ O'Food, oprócz wołowiny świetnie nadaje się również do innych mięs: wieprzowiny, kurczaka, indyka czy jagnięciny. Marynata bazuje na tradycyjnej metodzie warzenia sosu sojowego, a charakterystyczny aromat zawdzięcza takim dodatkom jak czosnek, imbir i czarny pieprz.  

Koreańska marynata do mięsa wieprzowego Galbi BBQ O'Food najlepiej pasuje do dania Galbi- czyli po Polsku żeberek. Są one jednym z najpopularniejszych dań z grilla w Korei. Świetnie nada się też do wołowiny i drobiu. Jest lekko pikantna i sprawdzi się jako idealny dodatek do różnych dań z grilla. To kolejna marynata, która bazuje na naturalnie warzonym sosie sojowym, z dodatkiem czosnku, imbiru i wina ryżowego.

Koreańska marynata do mięsa wieprzowego Gochujang Bulgogi BBQ O'Food tradycyjnie przeznaczona do wieprzowiny, ale również świetnie nada się do marynowania innych rodzajów mięsa. Jest to kolejna marynata, która przenosi nas aromatem na koreańskiego grilla. Ma lekko pikantny smak, który oparty jest na fermentowanej paście paprykowej, z dodatkiem imbiru.

 

Wszystkie 4 produkty mogą być używane samodzielnie jako marynata, dip, jak również mogą stanowić składnik glazur.

 

Sos śliwkowy, Ros Thai Thai. Świetny do dań z kurczakiem i szczególnie polecany do pieczonej kaczki lub do maczania smażonych i surowych spring rollsów. Używany głównie w kuchni azjatyckiej jako dip do dań smażonych i przygotowywanych na głębokim tłuszczu. Sprawdzi się również idealnie jako sos lub składnik sosów do potraw z woka z użyciem owoców morza, mięs czy warzyw. Jest to gęsty, jasnobrązowy sos o słodko-słonym smaku.

 

Sos do Spring rolls, Ros Thai Thai. Stosowany głównie jako dip do maczania spring rollsów smażonych, jak i surowych. Idealnie pasuje również do kurczaka, krewetek, ryb, sprawdzi się świetnie jako dodatek do sałatek. Sos jest słodko-pikantny z dodatkiem ostrego chili.

 

Sos Pad Thai, Ros Thai Thai. To aromatyczny sos niezbędny do przyrządzenia dania Pad Thai. Słynnej i popularnej potrawy, która jest podawana na ulicach jak i w najlepszych restauracjach. Uważana jest za narodowe danie Tajlandii. Sos wyprodukowany został z autentycznych składników, które nadają mu słodko-kwaśny, lekko pikantny smak.   

 

Sos Holy basil stir fry, Ros Thai Thai. Używany w całej Azji południowo-wschodniej, nada zdecydowanego smaku daniom stir-fry. Osobom, które nie przepadają za pikantnym smakiem polecamy połączyć Sos Holy basil z innym sosem z linii marki Ros Thai Thai, na przykład z Sosem do Spring rolls lub/i Sosem śliwkowym. Sos jest ostry i posiada lekki posmak bazylii.

 

Sos Satay, Ros Thai Thai. Tradycyjny składnik dań satay, ale również ma zastosowanie jako dip do różnych mięs, warzyw, nada dresingom do sałatek unikalnego smaku. Jest to azjatycki sos orzechowy o słodko-kwaśnym smaku. Jego główne składniki to masło orzechowe, sos sojowy, imbir, ocet ryżowy i sezam.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI? Biuro prasowe
2024-08-02 | 01:00

SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI?

Miesiąc temu, restauracja NUTA pod batutą Chefa Andrei Camastry powtórzyła swój sukces sprzed roku, utrzymując kulinarnego Oscara – gwiazdkę Michelin. Jest to gwarancja
Żywienie Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!
2024-07-30 | 15:35

Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!

Marzysz o podróży dookoła świata, smakując przy tym smaków różnorodnych kuchni? Dzięki produktom marki FRoSTA, z łatwością przygotujesz szybkie i smaczne dania
Żywienie Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!
2024-07-30 | 13:15

Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!

Rooibos, Yerba Mate i Matcha, czyli propozycje z linii Herbatki Świata Big-Active, są niczym bilet w najodleglejsze rejony globu. Najwyższej jakości składniki i starannie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Bogumiła Wander

Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Bogumiły Wander, jednej z najbardziej cenionych postaci polskiego świata medialnego. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Dom i ogród

Beata Pawlikowska: Wiele razy planowałam życie w różnych miejscach z dala od Polski. Kupiłam nawet kawałek dżungli w Amazonii

Podróżniczka zaznacza, że choć do tej pory przemierzyła świat wzdłuż i wszerz, odwiedzając wiele nietuzinkowych zakątków, to najbardziej ze wszystkich ukochała sobie dżunglę amazońską. Ma do tego miejsca ogromny sentyment, lubi tam wracać i ładować życiowe akumulatory. Jak zaznacza, przebywanie wśród Indian, którzy są niezwykle dobrzy, prawdomówni i uczciwi, przywraca jej wiarę w ludzi i w lepszy świat. Beata Pawlikowska cieszy się również z tego, że kiedyś udało jej się kupić kawałek dżungli i ten wyjątkowy nabytek ma dla niej szczególne znaczenie.

Handel

Branża kosmetyczna z coraz większym wpływem na krajową gospodarkę. Polska jest piątym największym eksporterem kosmetyków w UE

Z najnowszego raportu „Kosmetyczna Polska”, który opublikowano po siedmiu latach od poprzedniego raportu o stanie sektora, wynika, że krajowa branża kosmetyczna jest w dobrej kondycji, z roku na rok się rozwija, a jej znaczenie zarówno dla polskiej gospodarki, jak i eksportu rośnie. Zmieniają się odbiorcy polskich kosmetyków, co związane jest z brexitem i sankcjami nałożonymi na Rosję. Prognozy zakładają dalszy wzrost wartości sektora, jednak stoi przed nim wiele wyzwań, z których najważniejsze dotyczą implementacji przepisów Europejskiego Zielonego Ładu.

Ochrona środowiska

Ocieplenie się klimatu oznacza poważne zmiany leśnego ekosystemu. Sosny, świerki czy modrzewie będą stopniowo zastępowane innymi gatunkami

Sosna zwyczajna, świerk pospolity, modrzew europejski i brzoza brodawkowata zajmują dziś 75 proc. powierzchni lasów w Polsce. Te cztery gatunki są najbardziej wrażliwe na wzrost temperatury i jego pośrednie skutki. Wielomiesięczne okresy suszy i gwałtowne huragany osłabiają drzewostany, które następnie padają ofiarą patogenów pojawiających się w naszym klimacie. – Nie grozi nam wylesienie, tylko wyparcie jednych gatunków przez inne. W konsekwencji czeka nas rewolucyjna zmiana ekosystemów – ocenia przyrodnik, dr hab. Krzysztof Świerkosz, prof. Uniwersytetu Wrocławskiego.